Syn cefaks celebi bu günün pastasıni rica etsek. Sygilar.
Syn cefaks celebi bu günün pastasıni rica etsek. Sygilar.
Çelebi ye genel olarak bakis; celebi borsaya açıldığı andaki $ bazli fiyatından yaklaşık 3-4 kat fazlâ artmış .yanlış hatırlamıyorsam 6$ dan halka açılmış cuma günü kapanisi 17.9$ olarak gerçekleşmiş. Tarihinde nisan 2011 yılında. 19.5 $ gördükten sonra 6 ila 14 $ arasında yaklaşık 11 yıldır çıkmış inmiş. Bu arada şirket 2014 yılında geri alım yapmış ve 2016 yılına kadar aldıklarını satmaya çağını acıklamıs. Haziran 2019 tarihinde günlük ve/ veya haftalık olarak 20 $ görüp tekrar 16 $ seviyesine düşmüş. Haziran ayından kasım 2019 tarihine kadar 16 ila 18 $ dan işlem hacmi yaparak 2019 kasımda tekrar 20$ atak yapmış oralarda hafta kalabilmis.
Geldiğimiz noktada 20$ ve üstünde ciddi bir direnci bulunmakta fakat hissenin derinliği olmadığından bu direnci ölcmemiz çok mümkün değil yukarı ataklarda. Geçen hafta yapı kredinin ve diger bazı aracı kurumların gerçekleştirdiği işlemler ile tl bazında 109 anlık olarak gosterilsede kalıcı olmayıp 102 seviyesine inilmis. Tahtanin 20 haftalık ortalaması 104 tl. Buna göre ve şirket yatırımcı masası ile yaptığım görüşmeden edindiğim izlenim şu ; 2019 12 aylık finansmanlari özellikle net kârı 2018 göre iyi gelmeyecek. Belki göreceli olarak 2018 ile ayni gelir ise sevineceğine. Bana gore En önemlisi $ bazında ki fiyatın 18 $ olması .herhangi bir sebep ile biste gelebileceki satisin illaki celebiyide geçte olsa vuracagidir. Hissenin sig olması satışların kolay olmayacağını ve tahtanin küçük lotlarda inanılmaz düşürüle bilecegin unutmamak gerek. Şunuda belirtmek lazimki hissenin sig olması gelebilecek ufak çaplı alımlar ile tekrar 20 $ çıkması demek. Bana göre bu hisse indikatorlerine göre ucuz değil. Ancak süpriz bir ihale haberi de ciddi pirim getirir kısa vadede. Net donem karının tamamını dagitacagi var sayımı olsa bile geçen yıla göre karı az geleceğinden geçen yıl gibi bir temmettu dagitmasi zor ihtimal . Dikkatli olmalıyız . Bistte gelebilecek bir satış hiç birimiz için iyi olmaz.
Yukarıdaki düşüncem tamamen defansif anlamda yazılmıştır.
Güzel tespitler var aylık takaslara bakıldığında citi ve deutch toplam 169 bin lot ekside. İsyatirim artıda ama kuvvetli değil sadece 38 bin Osmanlı'da devrede..buralarda çok kaldı birşeyler olacak ama nedir bulamadım bu arada geçen seneye nazaran karı mutlaka artidadir İstanbul havalimanında n dolayı köprüler i işletiyor dezavantajı atlas jetin ara vermesi...ama cuma günü ilginç seansdi .. göreceğiz bana göre unlude duran hisseler satılacak ortak gelecek diğer tarafta arcedia fonu 136 liradan almış kaç yıl önce...herkese bereketli seanslar sadece düşüncelerim kimse etkilenmesin
Syn mesude.
Celebi nin satışını araştırdım nacizane. 2013 yılında %50 si Hollandalı bir sirkete satılmış. Bu %50 yi alan şirket bir başkasına satar mi ? Yada eski celebi ailesine devredebilir mi bilinmez.aralarında yaptıkları protokole bağlı . Diğer taraftan celebi ailesinin elindeki %50 satılır mi bununla ilgili net bir bilgi yok. 2013 yilinda çeşitli söylemler olmuş özellikle hindistan özelinde bir gelisme olmamış şimdiye kadar. Gelelim cuma gününe ; celebi özelinde fiyat ve miktar bakimindan çok eskiye dayanan bir bilgiye sahip değilim. Evveliyatini bilmemekle birlikte cuma günü çok sessiz ve derinden saat 16.15 den sonra gelen bir alım oldu. Yavaş ufak ufak gozlerden Irak bir alım. Sanki nazar degmesinden korkulur gibi. Yazımda belirttim evveliyattaki gün içi işlemlerini bilmiyorum. Ancak crs. Yada prs be ykb karanlık oda da neredeyse 60 krş luk bir düşürme yaptı kapanış fiyatından. Onun için cuma benim çok garibim gitti sonuçta endeks şirketi değil. Daha çok yatırımcı şirketi
çelebilerde %50 kalmadı hocam yanlış biliyorsun en son her birinde %10 küsürlü hisse kalmıştı.. Hisse az bir şey kafasını kaldırsa Patronun emir erleri müdahale ediyor istemiyor adamlar yükselmesini
Son düzenleme : husman; 20-01-2020 saat: 12:09.
citi bir ayda 175 bin 3 ayda 335 bin lot çıkmış...bütün numara citide onun malları satılıyor neden satıyor acaba sattıklarını patronmu alıyor..bugün alış artıda belki 110 ları bugünlerde deneyebilir
Yer İmleri