Sayfa 316/985 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416816 ... SonSon
Arama sonucu : 7880 madde; 2,521 - 2,528 arası.

Konu: Viop - XVII

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Venezulledaki lastik fabrikası amerikan yaptırımları nedeniyle fabrikayı kapatırken personeline lastik vermişti.

JP morgan demişti sanırım. Altın paradır. Geriye kalan herşey borç senedidir.

“120 yıllık Amerikalı lastik üreticisi Goodyear, ekonomik kriz içindeki Venezuela'dan ayrılma kararı aldı. Faaliyetine devam etmek isteseler de bunun imkansız hale geldiğini belirten Goodyear, işçilere haklarının eksiksiz ödeneceği ve bunun yanı sıra 10'ar lastik de verileceğini kaydetti. Enflasyonun yüzde 1 milyonu aştığı Venezuela'da lastikler karaborsada yüksek fiyatlara satılıyor”

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yaşam için sanayi 2. Plandadır tarım ve hayvancılık her zaman bir numaradır sanayi teknoloji sadece hayatı kolaylaştırır oda kalabalık toplumlarda büyümek isteyen sanayiyi kullanır yoksa herkes kendine yeter

Başkasının şubesi olmak değil ben üreteceğim toprağım var marabam var sadece bedava kafasından kurtulursak kendi paramız bile bize yeteriz 4 mevsimi olan 3 tarafı denizler ile çevrili olan 2 yakayı birleştiren 1 olan tek milletiz

Kısa süreli birlik ve tek zihniyet üretmek ile alakalı bu işi çözer düşüncesindeyim yok imf para ver eee sonra o paranın büyük miktarını kendileri kullansın sonrada borcunu çocuklarımız ödesin bu kafa zaten Venezuela dan farkı yok

Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Bravo. Memleketin en büyük sorunu bu bence. Bir sürü sanayici ile görüşüyorum. Hepsi ara eleman bulamadığından şikayetçi. Gençlerin hepsi üstünü kirletmeyecek işler peşinde koşuyorlar. Yaş 30 un biraz üstüne çıkana kadar hizmet sektörü bir şekilde bu talebi tolere ediyor. Sonrası ise yaş olacak. 40 yaşın üstünde vasıfsız bir sürü işsizimiz olacak.
    ................................
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
     Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Gençlerin hepsi üstünü kirletmeyecek işler peşinde koşuyorlar. Yaş 30 un biraz üstüne çıkana kadar hizmet sektörü bir şekilde bu talebi tolere ediyor. Sonrası ise yaş olacak. 40 yaşın üstünde vasıfsız bir sürü işsizimiz olacak.
    bunların büyük kısmı da buraya gelip foruma üye olacak ve borsacılık oynayacak...

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    günümüzdeki işşizlik sürecinden bahsediyorum.. adamın artık geliri yok.. devletten yardım bekliyor.. bunlara yardımın şartı anadoluya transfer olmalı bu nufusu.. söylediğim bu.. oralarda temel ihtiyaçlar daha ucuza karşılanabilir..

ayrıca.. bu nufusa yardımı işi olan diğer vatandaşlar yapacak ve onlarında üzerindeki yükü düşünmek gerekiyor.. adam köle gibi uzun bir süre işşiz bir nufusu bakmak için yuksek vergileri ödemek zorunda kalırsa artık kendisi çalışmaz veya o da devletten yardım istemeye başlar..

sürdürülebilirlik anahtar kelime.. büyük mega şehirler ile salgın, işşizlik, deprem gibi büyük problemlerin üstesinden gelemeyiz.. anadoluya transfer ilk şart.. ama yeterli değil.. iş yerleri de taşınmalı..her yöreye uygun bir sürü model geliştirilebilir.. ilk adım bir problem olduğunu farketmek: büyük nufuslarla istanbul gibi yerler sürdürülemez bir dinamik oluşturuyor..
    tam tersi yapılıyor.
    kanal istanbul gibi projelerle anadolu boşaltılıyor.insanlar istanbula zorunlu yönlendirilyor.
    anadolu kimler için boşaltılıyor.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

5. Valla tüm koltukları bizınıs yapsınlar o halde parasını ödeyen uçsun ödeyemeyen aha tren aha gemi yapacak bir şey yok densin ne diyelim? Çok gezerdim iyi ki gezmişim diyorum şimdi bu nasıl bir hastalık resmen toplumu felç etti etkileri daha çıkacak tüm ülkelerde işsizlik sosyal patlamalar vb...

Abd de protestolar başladı bile açız kardeşim diyor adamlar...
     Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Hala turizm den hava yolu sirketinden bahsedenler var . low cost yok artik low cost olayida bitiyor . emirates ucus oncesi covid testlerine basladi ucaga binmeden once test yapiliyor sonuc 10 dakikada cikiyor hasta degilseniz ucaga aliniyorsunuz .. isyerleri acilicak ucuslar basliyacak deniliyor .. Alinicak yeni kararlar ile 198 kisilik bir ucaga 120 kisiden fazla bilet satamiyorsunuz arka 3 koltuk kesinlikle satilamiyor . arka tuvalet kullanimi yasak . sosyal mesafeden dolayi 3 lu koltuklarin orta kismi bos kalicak 2 li koltuk var ise koridorlar satilmayacak .. . bunca seyin ustune birde havalimanlarinda Covid 19 test sertifikasi isterlerse bak sen o zaman cumbuse.. sayet hayat normala donucek olursak uluslararasi ucuslarda ulkeye girislerde bu sertifikanin sorulmasi kacinilmaz olur zaten

kisaca daha once Istanbul Paris ucusuna 600$ oduyorsaniz normal yasama donuldugu zaman bu rakam 1000 1200$ a cikicak

6. Daha önce burda bahsetmiştim. dükkan kiracım dükkanı açmıyordu nisan ay kirasını almıyacam demiştim. bu gün beni aradı dükkanı tamemen kapatmış hafta başı anahtarı teslim edecekmiş. 5.6 eleman çalışıyrdu işyerinde. çok yer kapanıyor çok kişi issiz kalıyor. kötü günler bitmedi daha kötü günler geliyor.

Çalışana vereceksin çalıştırana değil

Bu arada 10 tl sms yardımı gönderipte kredi başvurusu yapıpta para alan varmı

Yani

10 tl gönderdim 10 bin TL aldım
    10 tl göndermedim 10 bin TL aldım
    10 tl gönderdim 10 bin TL almadım
    Hangisi acaba sizinki

Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    tam tersi yapılıyor.
    kanal istanbul gibi projelerle anadolu boşaltılıyor.insanlar istanbula zorunlu yönlendirilyor.
    anadolu kimler için boşaltılıyor.
    kanal istanbul tam anlamıyla aptalca bir proje.. ekstra 2-3 milyon nufus.. ayrıca kanal üzerinden karşıdan karşıya geçmek için durduk yere 10 tane de köprü yapacaklar..bu kadar saçma bir şey olabilir mi? oluyor işte.. neresinden tutsan elinde kalır.. vesayet rejiminde böyle şeyler oluyor.. umarım yapılmaz.. ülke için tam bir kötülük kaynağı..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 316/985 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416816 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •