Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 316/1014 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416816 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,521 - 2,528 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Yine okumamış !

Sıfır oranlı emlak vergisi, şartları taşıyan emekli, dul, yetim veya gazi ile şehitlerin dul ve yetimlerine sağlanmış bir imkân olup bunların eşlerinin durumunun önemi yoktur. Eşlerden birinin adına kayıtlı birden fazla gayrimenkulün bulunması, diğer eşin indirimli bina vergisi oranından yararlanmalarına engel teşkil etmez.

Gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunan emekli eş ile hiçbir geliri olmadığını taahhüt eden ev hanımı diğer eşin birer adet eve sahip olması durumunda; eğer evlerden birinde ikamet edilip diğer ev kiraya verilirse kiraya verilen evin kira getirisi dolayısıyla emlak vergisi ödenmesi gerekir.

https://vergialgi.net/vergi/20-sorud...isi-muafiyeti/
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Yine okumamış !

Sıfır oranlı emlak vergisi, şartları taşıyan emekli, dul, yetim veya gazi ile şehitlerin dul ve yetimlerine sağlanmış bir imkân olup bunların eşlerinin durumunun önemi yoktur. Eşlerden birinin adına kayıtlı birden fazla gayrimenkulün bulunması, diğer eşin indirimli bina vergisi oranından yararlanmalarına engel teşkil etmez.

Gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunan emekli eş ile hiçbir geliri olmadığını taahhüt eden ev hanımı diğer eşin birer adet eve sahip olması durumunda; eğer evlerden birinde ikamet edilip diğer ev kiraya verilirse kiraya verilen evin kira getirisi dolayısıyla emlak vergisi ödenmesi gerekir.

https://vergialgi.net/vergi/20-sorud...isi-muafiyeti/
    tesekkurler

Yasada cok buyuk bir bosluk bu. Taa 5 bin mil oteden iki saniyede ben cakozladiysam daha ne bosluklar var yasada Allah bilir

neyse TR ye tasininca onlarida cozucez yavas yavas
    Son düzenleme : Ahmetg; 02-08-2017 saat: 17:35.

3. ya yutübde birsürü amerikada yasayan yütübür vidyoları var

orada yaglandıra ballandıra amerikayı anlatıyorlar

hatta peyçek dedikleri bodrolarını gösteriyorlar kameralara

markette etlerin ne kadar ucuz oldugunu arabaların ne kadar ucuz oldugunu ve amerikalıların paso gülücük verip hi hello dediklerini anlatıyorlar

o vidyolar dogruyu mu yansıtıyor bilmiyom ki

4. Doğruyu yansitmiyo
    Et araba ucuz olsada
    Ev ve vergisi pahali
    Sağlıkta öyle
    Sağlıklı bi adamsan sıkıntı yokta dustunmu vuran çok olur

5.  Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
    Birde şunu anlamıyorum adam milyona daire satıyor metroya 5 dakika.Benim çevremde metroya metrobüse binen yok.Milyonluk evdede oturan kişinin mutlaka arabası vardır.Bu genel söylemdir istisnalar mutlaka olacaktır. Eskiden toplu taşıma kullanırdım Mesela ayın 10 günü diyelim. Bu suriyeliler ve çeşitli milletlerin akınından sonra bu sene 1 kere bile toplu taşımayı kullanmadım. O yüzden metrobüse 5 dakika diye neden lüks konut satarlar anlamış değilim. Ben onların iğrençliklerini toplu taşımada çekmek zorunda değilim.

Milyonluk evde otururken sen toplu tasıma kullanmasan bile sana hizmet verecek her türlü çalışanın, hizmet verenin toplu taşımaya ihtiyacı var . Örnek: çocuk bakıcısı, ev hizmetlisi, özel öğretmen vs vs. Bu kişiler evine rahat gelemez ise hayat konforun düşer. Bu tip işlerde çalışanlar genelde toplu taşıma kullanır.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by velevki Yazıyı Oku
    ya yutübde birsürü amerikada yasayan yütübür vidyoları var

orada yaglandıra ballandıra amerikayı anlatıyorlar

hatta peyçek dedikleri bodrolarını gösteriyorlar kameralara

markette etlerin ne kadar ucuz oldugunu arabaların ne kadar ucuz oldugunu ve amerikalıların paso gülücük verip hi hello dediklerini anlatıyorlar

o vidyolar dogruyu mu yansıtıyor bilmiyom ki
    1) Eger guzel bir isin varsa araban evin yazligin varsa cocuk ozel okula gidiyorsa guzel bir sosyal hayatin varsa ASLAAAA Amerika ya gelme cok cok pisman olursun

2) ABD de hicbir zaman gercek et gercek sebze yiyemeyeceksin. Ben 24 yildir ABD deyim dogru duzgun ne balik nede et yiyebildim cunku yok ama inanilmaz ucuz. Cunku dondurulmus yok antibiyotik ve hormon teknolojisinde asmislar o yuzden hersey cok ucuz ama ismi ayni kendisi farkli. Yiyorsun ama yedigin gercek degil.

3) Dunyanin en sagliksiz ulkesi. 40 yasini gecipte ilac kullanmayan insanlara Hazreti Isa gibi bakiyorlar. Cok fazla alerjisi olan cok fazla saglik sorunu olan insan var. Uzun yasiyorlar ama cok kalitesiz yasiyorlar. Yas ortalamasi cok yuksek o yuzden insanlarin cogu cirkin bak ben 47 yasindayim bana herkes sirkette genc diyor. Sirkette bir suru 80 yas uzerinde insan var. Trafikte supermarkette bu insanlar cok basa bela oluyorlar. Uzun yasamak hicte guzel bir sey degil. reaksiyonlari zayif anlamalari zayif herseyleri cok geri. Heryer huzur evi dolu...

4) 24 yildir ABD deyim daha bir kere yuzemedim denizde cunku deniz yok. Okyanusta yuzulmuyor kopekbaligindan dolayi. Oteller Turkiyedeki gibi degil hizmet ve yemek kalitesi korkunc dusuk. Anlatsam kimse inanmaz.

5) Insanlar cok bakimsiz cunku ozgurluk TR den daha ileride.. Kadinlar korkunc bakimsizlar bunu istedigin kisiye sorabilirsin. Pozitif ayrimciliktan dolayi kadinlara asiri ihtimam gosteriliyor erkekler ise hep ikinci planda bu okullarda ogretiliyor. Kisisel bakim nedir hijyen nedir bilmiyorlar. Turk insani bu konuda cok ileride. Bu kulturle alakali bir sey bunun parayla teknolojiyle alakasi yok. Akdeniz insani genelde daha bakimli daha temiz. bir Amerikalinin evine gidince daha belirgin oluyor bu. Kedi kopek heryerde ne bilim duzensiz bakimsizlar. Bir kere girdim bir daha asla Amerikalinin evine girmedim. Bizden 500 sene gerideler bu konuda

6) ABD de iyi seyler yokmu var ama bunlar eften puften seyler hayat kalitesini artiran seyler degil. Yok trafik iyiymis yok okullar iyiymis bunlar hayat kalitesini artirmaz. Bir erkek icin hayat kalitesi belli, birincisini geciyorum herkes biliyor guzel yemek guzel deniz. bunlar ABD de yok. Olmayinca istersen altina 5 bin motor araba cek hayat kaliten artmiyor.

7) ABD deki Turk sayisi ile ABD ye gelen Turk sayisi arasinda ucurum var. Hersene cok ama cok sayida Turk geliyor ancak cok azi kaliyor. Zenginler ve hali vakti yerinde olanlar asla ABD de kalmiyor onlar hemen TR ye donuyorlar. Burada kalanlar hep Turkiyenin ezik kesimi. Iste TR de is bulamamis bir baltaya sap olamamis tipler, escinseller, Turkiyenin marjinal insanlari azinliklar bir de simdi Fettullahcilar ki en ilginci onlar. Hayatinda yol bina uygarlik gormemisler koy kasabadan toplama tipler kacmislar ABD ye. Vatan haini bunlar. ABD de radyo tv ye cikip TR yi kotuleyip normalde alamayacaklari refugee status u almaya calisiyorlar ama bunu ulkemizi kotuleyerek yapiyorlar. Turkiyenin en karaktersiz en tehlikeli insanlari. Ama sayilari cig gibi artiyor

8) Evlenmeden asla gelme. Sakin buralara bekar olarak gelme. Cok aglarsin...

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by M3RT85 Yazıyı Oku
    Emekli anne ve babamın maaşlarını düşündüğümde HISIM beye katılmamak elde değil. Diğer yandan objektif düşündüğümde belki ufak da olsa bir miktar alınabilir.
    Ayni amerikada oldugu gibi emekliler koylere yada ufak sehirlere tasinacak cunku orada evler ucuz

ABD de emekliyi kalkipta Manhattan da yada San Fransisco nun ana caddelerinde gormezsin. Dagin basindaki ufak tefek kasabalarda yasarlar cunku emlak vergisi cok dusuktur. Bizde bakiyorsun Istanbulda bir suru emekli var sacma sapan isler

Sayfa 316/1014 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416816 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •