Sayfa 317/582 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 2,529 - 2,536 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. Eyt Şifreleri:
    1- ilk etapta 1.5 milyon kişiden söz ediliyor. ( yaş sınırı olsa bu rakamlar imkansız 300 belki 500 bin olur)

2- Prim... Erkeklerde 9000 gün kadınlarda 7000 gün hikayesi.. Bu zaten Bağkur için zaten mevcutta var olan prim gün sayısı, burada da bir yanlış anlaşılma var... SGK'lılar için değil bu, bir inşaat işcisi nasıl 9000 gün yapabilir? Mevsimlik işcinin nasıl 9000 günü olabilir... 9000 prim gün koyarlarsa 200 bin kişi emekli olur

3-Bugün yaş sorununu kaldırıyoruz demiş bakan ve tek formül demiş... Yani kadınlarda 20 erkeklerde 25 ve 5000 prim (pirim tam emin değilim 5 bin mi 5500 müydü...)

4-sabah gazetesini ve a haberi takip ediyorum bunlar içerden bilgi almadan yazmazlar çok net bilgiler veriyorlar yukarıdaki şifreler oralardan...

Zaten EYT adı üstünde yaşa takılma, tekrar yaş sınırı koyarsa mantıksız oluyor... Yine de son durumu görmeden hiç bir şey garanti değil... Kanun çıkmadan ben de hiç bir şeye güvenmiyorum. Ama medyaya verilen suflelerden bu çıkıyor, aksi çıkarsa EYT lilere büyük bir kazık atmış olurlar, daha da bilenir insanlar, böyle bir şey olacağını da sanmıyorum.

Hak etme mevzusu, 10 bin gün prim ödemişsiniz nasıl hakkınız olmaz! Ülke de o kadar çok müsriflik var ki, bize gelince hak ettiğim bir şey için vicdanlı davranamayacağım kimse kusura bakmasın... Ben bile, kendimi bir yerde gören ben, bugün işsiz kalsam, iş bulmakta zorlanırım, belki de bulamam. Kaldı ki, 2000 ve özellikle 2008 de çıkan kanunlarla emekli maaşlarımızı tırpanladılar. Onların da iade edilmesi lazım, asgari ücrete oranla tüm maaşlar yükseltilmeli...Sonrasında da bu intibak yasası çıkmalı...

2. Çok yönlü paylaşımlar, beklentilerle dolu...
    Saygı duyuyorum beklentilere.
    EYT yi bekleyenlerin beklentileri karşılanabilir,
    Asgari ücretle çalışanlara, umulmadık zamlar yapılabilir,
    Bunları hepsi TL bazlı...
    TL basmak basit, kağıt ve mürekkep maliyetli, gerçi şimdi kağıdı da üretemiyorsun o ayrı.
    Dolar basabiliyor musun?
    Petrolü neyle alıyorsun? Doğalgazı neyle alıyorsun?
    Üretip sattığın ne var?
    Değersiz TL ile Edirne Bulgarlar için, Sarp Gürcüler için alış veriş merkezi oldu....
    Ekonomi denge bilimdir.
    Okumuş olmak gerekir.
    Son düzenleme : mterkan; 17-10-2022 saat: 23:07.

3.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Eyt Şifreleri:
    1- ilk etapta 1.5 milyon kişiden söz ediliyor. ( yaş sınırı olsa bu rakamlar imkansız 300 belki 500 bin olur)

2- Prim... Erkeklerde 9000 gün kadınlarda 7000 gün hikayesi.. Bu zaten Bağkur için zaten mevcutta var olan prim gün sayısı, burada da bir yanlış anlaşılma var... SGK'lılar için değil bu, bir inşaat işcisi nasıl 9000 gün yapabilir? Mevsimlik işcinin nasıl 9000 günü olabilir... 9000 prim gün koyarlarsa 200 bin kişi emekli olur

3-Bugün yaş sorununu kaldırıyoruz demiş bakan ve tek formül demiş... Yani kadınlarda 20 erkeklerde 25 ve 5000 prim (pirim tam emin değilim 5 bin mi 5500 müydü...)

4-sabah gazetesini ve a haberi takip ediyorum bunlar içerden bilgi almadan yazmazlar çok net bilgiler veriyorlar yukarıdaki şifreler oralardan...

Zaten EYT adı üstünde yaşa takılma, tekrar yaş sınırı koyarsa mantıksız oluyor... Yine de son durumu görmeden hiç bir şey garanti değil... Kanun çıkmadan ben de hiç bir şeye güvenmiyorum. Ama medyaya verilen suflelerden bu çıkıyor, aksi çıkarsa EYT lilere büyük bir kazık atmış olurlar, daha da bilenir insanlar, böyle bir şey olacağını da sanmıyorum.

Hak etme mevzusu, 10 bin gün prim ödemişsiniz nasıl hakkınız olmaz! Ülke de o kadar çok müsriflik var ki, bize gelince hak ettiğim bir şey için vicdanlı davranamayacağım kimse kusura bakmasın... Ben bile, kendimi bir yerde gören ben, bugün işsiz kalsam, iş bulmakta zorlanırım, belki de bulamam. Kaldı ki, 2000 ve özellikle 2008 de çıkan kanunlarla emekli maaşlarımızı tırpanladılar. Onların da iade edilmesi lazım, asgari ücrete oranla tüm maaşlar yükseltilmeli...Sonrasında da bu intibak yasası çıkmalı...
    1-Kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl 2002 senesi önceydi.(Memurlar için)...
    5000 prim günü de işçi statüsünde çalışanlar içindi...
    2-Haberleri takip ettiğiniz yerlerde yanılma olasılığınız bana göre yüksek..

4. EYT her türlü çözülecek burada muhalefet eline koz verecek karmaşık formüllere girilmez sanmıyorum. Prim günü şartını ve 20-25 şartını tamamlayan emekli edilir ve seçim için bu sorunu da hamdolsun çözdük sloganı işlenir. Seçimden sonra ne olur tabii onu bilen var mıdır bilmiyorum. Bu KKM net hata noksan vs vs sürer mi? Enflasyonist büyüme politikası tercihi devam ettirilebilir mi? Sorular sorular... seçime kadar özellikle çok güçlü borsa rallisi ile gidilecek aşikar. Emekli maaşlarının reel satın alma gücünün orta vadede ciddi düşeceğini, emekli zamlarında yüksek maaşa düşük zam düşük maaşa yüksek zam formüllerinin ilerleyen zamanlarda gündeme gelebileceğini düşünüyorum. 2022 nin şimdilik en kötü hissesinde kalmış olsam ve değer artışı manasında boynum bükük kalsa da orta uzun vadede şimdi yüksekten uçan kimi şirketlerin yere indiğini göreceğimizi tahmin ediyorum. Eregl zaten yerin dininde o nedenle Bakanın dediği gibi düşeceği yer pek kalmadı en azından herhalde kaybettirmez orta uzun vadede. Yüksekten uçanlarda ancak ve ancak günün sonunda karını realize edebilenler kazançlı çıkar o nedenle varsa pozisyonlar kademeli azaltmak gerekir düşüncesindeyim hızlı koşanlarda

5. Makro düşünce... minimum kazanç, minimum zarar.
    Mikro düşünce... maksimum kazanç, maksimum zarar.
    Her şey düşünceden, düşündüklerini süzgeçten geçirmene bağlı.
    Süzgeçin kapasitesi üsten dökülenlerin ne olduğuna bağlı.

6.  Alıntı Originally Posted by mterkan Yazıyı Oku
    1-Kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl 2002 senesi önceydi.(Memurlar için)...
    5000 prim günü de işçi statüsünde çalışanlar içindi...
    2-Haberleri takip ettiğiniz yerlerde yanılma olasılığınız bana göre yüksek..
    Merhaba Sayın Mterkan, farklı bir şey demedim. 2002 yılını anlamadım… Benim paylaştıklarım da bildik Eyt kriterleri farklı bir şey yok yani.

Bir üstte söylediklerinize de katılıyorum hükümet işi ciddiye alıyor post pahalı, her türlü taviz verilecek…Ne yazık ki… Ülkemizin hali ortada ama ben mesul değilim bundan, 20 yılda fersah fersah yol katederdik ama olmadı…

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
    Yarın demirlerde hareketin devamını bekliyorum.Bu hafta bir 28-29 arası beklentim var isdm de.Bakalım olacak mı? Sanki banka ralisisnden sonra buralarda da bir ralli gelecek gibi.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Merhaba Sayın Mterkan, farklı bir şey demedim. 2002 yılını anlamadım… Benim paylaştıklarım da bildik Eyt kriterleri farklı bir şey yok yani.

Bir üstte söylediklerinize de katılıyorum hükümet işi ciddiye alıyor post pahalı, her türlü taviz verilecek…Ne yazık ki… Ülkemizin hali ortada ama ben mesul değilim bundan, 20 yılda fersah fersah yol katederdik ama olmadı…
    Merhaba,
    2002 yılından önce;
    Ülkemde 3 tane sosyal güvenlik kuruluşu vardı.
    1-Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü (Devlet memurlarının emeklilik ve tedavi giderleri için)
    2-Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü (Kamuda ve özel söktörde işçi statüsünde çalışanların emekli ve tedavi giderleri için)
    3-Bag-kur Genel Müdürlüğü ( Esnaf ve kendi adına işletmesi olanların emekli ve tedavi giderleri için)

Hepsinin de kendine göre emeklilik şartları vardı.
    Örneğin, memurlar için kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıllık hizmet süresi.. işçilerde 5000 gün prim ödenme sayısı.. Bağkurda da yanılmıyorsam 3600 gün prim ödeme gün sayısı vardı...
    Ama hiç birinde yaş sınırı yoktu.

2002 den sonra herşey değişti..

Memurlarda hizmet süresi değişmedi, ama yaş sınırı getirildi..
    İşçilerde hem prim ödeme gün sayısı arttırıldı hem de yaş sınırı getirildi...

Gele gele bu günlere geldik...

Sayfa 317/582 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •