Sayfa 32/202 İlkİlk ... 2230313233344282132 ... SonSon
Arama sonucu : 1616 madde; 249 - 256 arası.

Konu: PRKAB - Türk Prysmian Kablo

3.  Alıntı Originally Posted by cefaks Yazıyı Oku

son bir ayda alan ve satanlar
    gedik yüklü mal almış, ama sanırım onlukçu bir spek, en ufak karı görünce satıyor....

4. Hep söylüyorum bu haliyle bedelli cazip değil... bedellinin cazip hale gelmesi için bu hissenin yükselmesi gerek.

5. .Dün cumartesi boşta iken elektrikçi bir kaç tanıdıkla görüştüm.......bu kablo işinde hileyi öyle abartmışlarki kiremit tozunu kırmızı biberdiye satanlar bunların yanında az kalır......içi saf bakır olan kablolar piyasada azınlıkta sandım.....bakırla az yabancı madde karışık kablo var metresi mesela 1,5 tl dediler.biraz daha fazla karışık olanı 1 tl iken ,karışım oranı artık sadece dışını bakırla kapladıkları kabloya kadar ayarı kaçan kablolar ise 0,30 krş'a bile varmış......Prismian kablo piyasada adı güvenle anılan bir firma.......yani borsada itibarı sıfır bile olmayan yerle bir PRKAB kablo piyasasında tam tersine en itibarlı marka desek yeri var.......

.Bu yeni yapı yönetmeliği sektörde neler getirecek,PRKAB'ta özellikler karlılıkta nasıl bir değişime yol açacak veya açacakmı yaşayıp göreceğiz........geçmiş acı tecrübeler buranın yatırımcılarında umutları yok etmiş olsada bir laf var bilirsiniz ''Çıkmayan candan umut kesilmez'' derler......Hayırlısı olur İnşaallah........

.NOTiyasada 3'üncü havaalanı işini çok büyük bir bayileri vasıtasıyla aldıkları konuşuluyor.......hatta bu bayilerinin PRKAB'dan defalarca misli kat kat fazla net kar eden bir Ankara firması olduğunuda söylediler......

6. Yeni yapı malzemeleri yönetmeliğinin tam manasıyla,sağlıklı bir şekilde uygulanabileceğini sanmıyorum.Nedenine gelince,ülkemizde irili ufaklı çok sayıda kablo üreticisi var,ve bunlar içerisinde yeni yönetmeliğe uygun üretim yapan,yapabilecek olan firma sayısı çok az... bu yeni yönetmeliğin tam manasıyla uygulanması sonucu bir çok firma üretimi durdurmak zorunda kalır,büyük bir iş gücü kaybı ve vergi kaybı yaşanır...
    Şayet bu yönetmelik tam manasıyla olmasa bile,büyük ölçüde uygulanabilirse Prysmian gibi sektörün öncü firmaları hem ciro anlamında hemde karlılık anlamında ciddi artışlar sağlayabilirler.
    Yönetmeliğin yansımalarını muhtemelen son çeyrekte kısmende olsa görebiliriz,2018 de ise yansımaları daha net ortaya çıkacaktır.Yine bedelli ile kasaya girecek nakitin de hedge maliyetlerine yansımalarını son çeyrekten itibaren görmeye başlarız.
    Bu gelişmeler şayet piyasayı tatmin edecekse,yansımalarını çok geçmeden görürüz...
    2018 de bakalım,bu hissede olacak mıyız? bakalım ne gibi gelişmeler göreceğiz.

7. Bedelli cazip hale geliyor mu?

8. [QUOTE=diproyal;687200]Bedelli cazip hale geliyor mu?[/QUOTE

Bu fiyatlardan da bedelli cazip değil,2,46 dan bedelli yapılsa bedelli sonrası ortaya çıkacak fiyat yine bu fiyatlara yakın olacak.
    Ben bu fiyatlardan bedelliye katılmam...Bedellinin başarıyla neticelenip kasaya hedeflenen nakitin girmesini diliyorum...Bedelliye katılımın yüksek olması için bu hissenin primlenmesi gerek... hedge maliyetleri bizimde uzun zamandır eleştirdiğimiz konulardan biriydi,kasaya girecek nakitin şirketin hedge maliyetlerine ne kadar pozitif etkisi olacak?bunu da şirkete sormakta yarar var.
    55 milyonluk bir TEİAŞ ihale haberi vardı,en uygun teklifi PRKAB vermişti yakında bunun haberi de düşer sanırım.

Sayfa 32/202 İlkİlk ... 2230313233344282132 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •