Sayfa 329/1223 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429829 ... SonSon
Arama sonucu : 9779 madde; 2,625 - 2,632 arası.

Konu: Viop 24 muhabbet

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
     Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    "Hesap ortada " deyip PKK'yı meclise sokan CHP'ye kimse Atatürkçü diyemez. Yenilgiye bahane Atatürk'ü kullanmayın..
    AKP seçmenini birçok konuda eleştirelim ama Teyib'in bile o seçmeni KürtAçılımına ikna edemediğini de unutmayalım.. Makarna nohut ile tavlandığına inandığınız o seçmenin patates soğanla da tavlanacağına niçin inanmıyorsunuz, onları CHP'nin KürtAçılımı kaçırdı..
    Akape seçmeni nasıl ki Habur'dan sonra partisinin KürtAçılımına karşı ayaklandı ve Kürtçülerin hendeklere gömülmesinin önünü açtıysa CHP seçmeni de "Hesap ortada" deyip PKK'yı meclise sokan KK yönetiminin KürtAçılımına karşı ayaklanmalı bunları kovmalı.
    Can güvenliği herşeyin başıdır. "HDP, PKK değildir" yalanıyla teröristle yanyana durursan Türk halkına güven duygusu veremezsin..
    Akpnin seçmeni hic bir zaman akp'ye karşı ayaklanmamıştır. Akp yaptığı her hangi bir hatada karşısında birilerini bulmadı ki. Bu adamlar 2011de %46 aldılar. 2014te cumhurbaşkanlığı %52 aldılar. 2015'te %49 aldılar. Arada neler oldu neler. Açılım kapanım haburlar 2 ayyaşlar. 2016da fetö olayı oldu kim hesap verdi garibanlar. Dolar 2 idi 4.8 oldu kim hesap verdi. Şimdi aldı %52yi.

Yani chp hdp bir oldu diye ve sag secmen gelmedi diye üzülmeyin. Veya konuyu buna baglamayin. Hiç bir alakası yok. Chp dünyanın en iyi partisi olsun başında da kim olursa olsun bu halkla bu akp ve rte yine kazanır.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. 1. Partiler homojen yapılar değil. Hepsinde de, kendi içlerinde iktidar mücadelesi var.
    Apocular, demirtaşcilar, kandilciler, demokrasi yanlıları vs

2. Hdp geçmişte de, meclise hic girmese idi, belki pkk'ya kitlesel katılımlar olur ve büyük bir iç savaşın içinde olurduk.

3. Hdp terörist ise, araya mesafe koymuyorsa, devlet, hakim, savcı, polis, istihbarat vs nerde, bunları kim yönetiyor, ülkeyi kim yönetiyor, suçluları tutuklasın ya da partiyi kapatsın.

4. Oyu yüzde 7_8 civarıdır. Akp barajı 15'e ya da 20'ye çekebilir, ya da 5'e indirebilir, niye indirmiyor?

5. İktidarda her turlu yetki vardır, iktidar ağlama makamı değildir.

6. Onbeş sene oldu, bir mağduriyetiniz bitmedi.

3.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Ben HDP nin bir toplum partisi olmasi gerektigini, bu baglamda OCALAN ve PKK yi tamamen saf disi birakmasini - Simdi bana demirtas soyle dedi, su boyle dedi falan demeyin, onlar geride kaldi - dusunuyorum. Bunu yaptigi taktirde CHP ile bir ittifak kurmasini da isterim. HDP ye oy veren insanlari suclamayin. Onlarinda bir bildigi var elbet.
    EşBaşkanlar aşağıdakileri söylemiş ama sen "O şöyle dedi, su böyle dedi falan demeyin, onlar geride kaldi."
    diye düşünüyorsun ,neden?
    Ben hiçbiryerde bu adamların bu sözlerden pişmanlık utanç duyduklarını af dilediklerini görmedim.

EşBaşkan Demirtaş"Apo'nun heykelini dikeceğim" "PKK terör örgütü değildir" "Kandil savaş değil barış merkezidir" "PYD-YPG onurumuzdur"
    EşBaşkan Buldan"Oy atarken aklınıza Öcalan gelsin"
    Eşbaşkan Sezai Temelli"Cumhur ve Millet ittifakına karşı Kürdistani ittifak yarattık.."
    EşBaşkanı Yüksekdağ: "Sırtımızı YPG'ye dayıyoruz"

4.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    Akpnin seçmeni hic bir zaman akp'ye karşı ayaklanmamıştır.
    Teyib'i KürtAçılımından vazgeçiren kendi tabanından değil de CHP,MHP tabanından gelen tepki mi oldu!
    Sen böyle bir şeyin olabileceğine inanıyormusun?
    Teyib kendi tabanından başka hiçbir tabanı takmaz, sıksık yaptırdığı kamuoyu yoklamalarında Akape'nin eridiğini gördü onun için vazgeçti...

Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    EşBaşkanlar aşağıdakileri söylemiş ama sen "O şöyle dedi, su böyle dedi falan demeyin, onlar geride kaldi."
    diye düşünüyorsun ,neden?
    Ben hiçbiryerde bu adamların bu sözlerden pişmanlık utanç duyduklarını af dilediklerini görmedim.

EşBaşkan Demirtaş"Apo'nun heykelini dikeceğim" "PKK terör örgütü değildir" "Kandil savaş değil barış merkezidir" "PYD-YPG onurumuzdur"
    EşBaşkan Buldan"Oy atarken aklınıza Öcalan gelsin"
    Eşbaşkan Sezai Temelli"Cumhur ve Millet ittifakına karşı Kürdistani ittifak yarattık.."
    EşBaşkanı Yüksekdağ: "Sırtımızı YPG'ye dayıyoruz"
    Donup dolasip ayni noktaya geliyoruz. Zaten problem net bir cizgi cizememeleri. AKP nin son 15 yili oyle soylemlerler oldu ki bunlar hicbir sey. Ben ne diyorum Bu parti PKK VE OCALAN i safdisi birakmali. Sorun buna inanip inanmamda degil. Bunun olmasi gerektigini soyluyorum. Eger biz bugun parti ve liderlerinin gecmiste soylediklerini surekli temcit pilavi gibi one sureceksek o zaman hicbir parti ve lideri bu ulkede barinamaz, hepsinin suclu ilan edilmesi gerekir.

6. Bu isin çözümü basit.
    Demokratik özgürlük ve ekonomik yatırımlar.
    Teröristle de mücadele.

Sen boyle yap, kimse dağa çıkmaz.

Bunun dışında iktidarın söylemi, politik söylem, yani boş laf, yani topluma masal..

şu muhabbet bir bitmedi..
    hdp ye oy verenler chp li değildir.. aslında zaman zaman chp ye oy veren hdp lilerdir. değişik zamanlarda akp ye oy verenleri de olmuştur (sözde açılım süreci mesela)..
    hiç bir şekilde duyar kasmaya gerek yok.. hdp sempatizanları kendi partilerine dönsün.. asla chp yi ağızlarına almasınlar.. ya da ülkenin gerçekten birliği ve ilerlemesi için chp ye oy vermeye devam etmek istiyorlarsa asla kürt mevzusu, hdp, "ama onlar çiçek, demokrasi, barış" tarzı yaklaşımlarla chp nin cumhuriyeti koruma vazifesine gölge düşürmesinler..

chp sol parti değildir.. chp cumhuriyeti kuran partidir.. marjinal söylemlerle solculuk yapanlardan bıktık. solcuysan bile iki kelimenden birisi "biz solcular" diye başlamak olmamalı.. akp sağcı bir parti ama ikide bir biz sağ partiyiz demiyor..

Atatürk solcu değildi.. sağcı da değildi.. merkezdi.. ülkeyi kuran iradenin yansımasıydı..

chp solcu bir parti algısından hızla kurtulması gerekmektedir.. adam gibi medeni, rasyonel, sağ/sol kavramları ile aklı karışmamış, ülkeyi ortadoğu bataklığından kurtaracak kadrolar olmalıdır CHP kadroları..

bu saydığım özelliklere sahip adam gibi medeni bir partiye destek vermiyorsa "solcular" zaten vermesinler.. gitsinler akp ye versinler.. zaten bunların bir çoğu yetmez ama evetçi dir.. 2011 seçimlerinde yaptıklarını biliyoruz..

fransaya bakın.. sosyalist aday seçiliyor bazen cumhurbaşkanı olarak.. ama sonuna kadar milliyetçi, sonuna kadar gerekirse askeri operasyon yapan bir kadro.. bu solculuk etiketini TR deki kadar önemseyen başka bir ülke sosyal demokrat partisi yoktur..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Bak bunlar olsun, aykiri seylerde olsun. AKP lilerde zamaninda Istiklal marsi okunurken ayaga kalkmiyordu, TC yi kaldiriyorlardi. O zaman onlarada yaziklar olsun dediler mi?

Birak boyle seyler olsun. Bunlar tarihte yazilacak seyler. Her sey oyle gulluk gulistanlik olmaz.
    Seni gün geçtikçe daha çok beğeniyorum yiğidim.

Sayfa 329/1223 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429829 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •