Teşekkür ederim ..
Sent from my SM-J700F using hisse.net mobile app
kar satışları, beklenti gerçekleşti 1,60 altına sarkabilir YTD
lennn dağılın bebeler madem ağlayacaksınız ne diye burda oynarsınız gidin kumda oynayın yatırım yapmışssın şirketi araştırmadanmı aldın cola alırken bakkalda almıyon markette alıyon ucuz diye
ytd deli saçmasıdır
bakan arkadaşlar vergiye para verdiklerini söylüyorlar vermeseydi kar 45 milyon geleceğini söylüyorlar....mantıklı olan da budur yoksa zarar yapması söz konusu olamaz...eğer vermesi gereken bu vergiyi şimdi veriyorsa şirket bir yükten kurtulmuştur....ama ne dersek diyelim şu anda piyasa şirket sanki zarar yapmış gibi algılıyor...yapacak bir şey yok...en azından ilk kötümser tepkinin geçmesini beklemek lazım....bir çok yatırımcı verilen bu bilançodan mutlu görünmüyor...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
vermeseydi almasaydı,tutmasaydı...hep lafı güzaf...sadece şirketin net karına bakarak yatırım yapılmaz bi kere.tutturmuşsunuz şu kadar kar,bu kadar kar..şirket son dönemde faaliyet karında zarar yapmış...yatırımcı genele bakmaz,karın sürdürülebilirliğine,karın (faaliyet karını kastediyorum) istikrarına bakar....insanları yanlış yönlendirmeyi bırakın.kötü niyetli değilsiniz,ancak bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazım diye düşünüyorum...çünkü hem kendinize hem de başkalarına zarar vermek var işin sonunda...
görülen o ki satış yapan yatırımcıların beklentileri 8,5 milyonluk vergi düzenlemesi olmasa dahi 44 milyonluk karın üzerinde olmasıydı. gider kalemlerinde 2-3 milyonluk maliyet artışı dahi etkiliyor. pazarlama giderleri ve satışların maliyeti kalemlerinde az da olsa sapma olmuş.
ilk 6 aya 170 milyon hasılatla girilmişken 9 aylıkta gelir orantısal olarak azalmış, 12 aylık azalma sona erse de brüt kar marjı düşmüş. önceki dönemle kıyasla %2lik maliyet artışı, 4 milyona yakın da pazarlama gideri artışı var. pazarlama giderindeki artış satış hasılatına yansımamış. bu nedenle arızi vergi düzenlemesi giderini göz ardı etsek dahi beklentileri karşılamamış. 43-44 kar gelmesi bekleniyordu 8,5 milyonluk gidere rağmen. gördüğüm bu.
şimdi yeni bilançolara göre yolunu belirleyecek. sermaye artırımı bir hareket katabilir ama o da ne denli güçlü bir beklenti bilmiyorum.
Yer İmleri