Sayfa 330/493 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430 ... SonSon
Arama sonucu : 3942 madde; 2,633 - 2,640 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Alıntı Originally Posted by furkan29 Yazıyı Oku
    Tebrikler moza80 güzel getiri sağlamışsınız. Bes te en önemli şey doğru fonda olabilmek. Sizin sonuçları görünce devlet katkısının ne kadar boş olduğunu anladım. %25 i birde %30 yapacaz diyolar. Yaparsın tabi nede olsa devlet katkısını tahvile bağlamışsın. Değiştirmekte yasak. Hadi bırak devlet katkısınıda istediğimiz fonlarda değerlendirelim. Şuan tahvil faizleri yükseldiği için devlet katkısı düşük. Ama tersi olsa tahvil faizleri düşse devlet katkısı getirisi artacak. Ama ne kadar artacak orası meçhul. En azından enflasyon üstü getiri garantisi olsun oda yok
    devlet katkısı dönem dönem negatife düşüyor yani hiç birşey yapmasan negatif olmaz .bir de enflasyonu hesaba katınca gerçekten anlamsız oluyor.hiç yoktan iyi ama kitleleri bese yönlendirmek için anlamlı değil.

ancak sistemden çıkarken stopajı karşılar o kadar.sisteme yönlendirme olması için devlet katkısının fonlarını yönetebiliyor olmamız lazım.bir de sistemde kalmayı sağlamak için emeklilikte stopaj sıfır olmalı 10 yıl ile emeklilik arası sadece %5 stopaj ve devlet katkısının %40ı kadar fark var.bizim gibi ekonomisi oynak bir ülkede bekleyerek o risk alınır mı kararı yatırımcılar versin

Duhul
    May 2018
    İkamet
    Aleksandretta
    Gönderi
    8,817
     Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    devlet katkısı dönem dönem negatife düşüyor yani hiç birşey yapmasan negatif olmaz .bir de enflasyonu hesaba katınca gerçekten anlamsız oluyor.hiç yoktan iyi ama kitleleri bese yönlendirmek için anlamlı değil.

ancak sistemden çıkarken stopajı karşılar o kadar.sisteme yönlendirme olması için devlet katkısının fonlarını yönetebiliyor olmamız lazım.bir de sistemde kalmayı sağlamak için emeklilikte stopaj sıfır olmalı 10 yıl ile emeklilik arası sadece %5 stopaj ve devlet katkısının %40ı kadar fark var.bizim gibi ekonomisi oynak bir ülkede bekleyerek o risk alınır mı kararı yatırımcılar versin
    stopaja ne gerek var,10 yıl sonunda emekliliğe ne gerek var.
    kaldırın bunları bakayım o zaman ne biçim olaccak
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Asla Değildir. Kendime öylesine Notlar ...
    Fortis Fortuna Adiuvat

3. Geçen gün MT ile görüştüm 1 Ocak'tan itibaren Befas'ta ki tüm fonlardan alabilecekmişim. Garanti emeklilik buarada kurum.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Duhul
    May 2018
    İkamet
    Aleksandretta
    Gönderi
    8,817
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Geçen gün MT ile görüştüm 1 Ocak'tan itibaren Befas'ta ki tüm fonlardan alabilecekmişim. Garanti emeklilik buarada kurum.
    neyi alabilecekmişiz, açabirlimisin biraz. devlet katkısınımı? yoksa normal olan fonları mı?.
    Fortis Fortuna Adiuvat

5.  Alıntı Originally Posted by activex31 Yazıyı Oku
    neyi alabilecekmişiz, açabirlimisin biraz. devlet katkısınımı? yoksa normal olan fonları mı?.
    Befastaki diğer emeklilik şirketlerinin yönettiği fonları.x kurumdayken y kurumunun fonunu alabileceksiniz.
    Devlet katkısı fonuna dokunamıyorsunuz hiçbir şekilde. Her firmanın bu devlet katkısını yönettiği ayrı fonları var. Mevzuata göre sanırım %70 den aşağı olmamak koşuluyla devlet tahvili tutuluyor. %10 civarında da hisse senedi var. Getirileri 3 aşağı 5 yukarı hepsinin yakın. Yılbaşından beri hemen hepsi %5 eksideler şuan.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Duhul
    May 2018
    İkamet
    Aleksandretta
    Gönderi
    8,817
    Befastaki diğer emeklilik şirketlerinin yönettiği fonları.x kurumdayken y kurumunun fonunu alabileceksiniz.
    Devlet katkısı fonuna dokunamıyorsunuz hiçbir şekilde. Her firmanın bu devlet katkısını yönettiği ayrı fonları var. Mevzuata göre sanırım %70 den aşağı olmamak koşuluyla devlet tahvili tutuluyor. %10 civarında da hisse senedi var. Getirileri 3 aşağı 5 yukarı hepsinin yakın. Yılbaşından beri hemen hepsi %5 eksideler şuan.
    tşk. yani devlet katkısı fonuna dokunamıyruz orası oyle kalıyor,
    bende garanti emeklilik deyim. en azından o iyi olmuş. en azından istediğimiz fona geçeriz ama orda da fonların yonetim giderlerine yada kesinti oranlarına bakmak lazım
    acaba başka banka fonu diye kesintiyi daha fazla yaparlarmı?
    Aklımda karışık sorular
    Fortis Fortuna Adiuvat

7.  Alıntı Originally Posted by activex31 Yazıyı Oku
    tşk. yani devlet katkısı fonuna dokunamıyruz orası oyle kalıyor,
    bende garanti emeklilik deyim. en azından o iyi olmuş. en azından istediğimiz fona geçeriz ama orda da fonların yonetim giderlerine yada kesinti oranlarına bakmak lazım
    acaba başka banka fonu diye kesintiyi daha fazla yaparlarmı?
    Aklımda karışık sorular
    Bize bazı sürprizler hazırlamışlardır. Böyle bir şeyi sırf hayır işi olsun diye yapmazlar sanırım.

Duhul
    May 2018
    İkamet
    Aleksandretta
    Gönderi
    8,817
    Bize bazı sürprizler hazırlamışlardır. Böyle bir şeyi sırf hayır işi olsun diye yapmazlar sanırım.
    şimdilik bu şekil devam benim 2023 nisan bitiyor, bekleyeceğiz artık. % 60 hakediş alalım en azından stopaj da %10 olacak galiba
    Bakarsın bir süpriz yaparlar stopaj düşer
    Yada soyle bir şey bekliyorum ev alacaksanız yada araba alacaksanız alablirsiniz diye umut ediyorum
    Fortis Fortuna Adiuvat

Sayfa 330/493 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •