Sayfa 332/899 İlkİlk ... 232282322330331332333334342382432832 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 2,649 - 2,656 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

1. Selamlar herkese
    Gerek twitterda gerek diğer internet sitelerinde herkesin ağzında bir Buffett yatırımı. Arkadaşlar o kişinin yatırıma başladığı zaman ile günümüz dünyası arasında çok fark var. Coca Cola, Mcdonalds, perakende, petrol şirketleri çok büyük yükselişler sergiledi geçtiğimiz 30-40 yıl içinde. Buffett de bunların ekmeğini yedi bir bakıma. Başarılı mı tabiki başarılı. Fakat ona bakıp parayı çok fazla bölüp yatırım yaptığınızda aynı katlamayı başarıyı yapacağınızı düşünmeyin lütfen. Türkiye de aynı şekilde apple, netflix gibi büyüyecek bir teknoloji firması var mı örneğin ? Ya da amazon gibi küresel bir devi ? Ya da sürekli değerlenen bir Türk lirası ?
    Temettü işin ayrı bir boyutu. Temettü vermeyen ufak şirketlere ben de bulaşmıyorum çünkü nereye kadar sürükleneceğinin garantisi yok. Fakat her fiyattan sürekli almak satmayı düşünmemek de çok yanlış bir anlayış. Çünkü Türkiye burası yarın bir gün erken seçim olur yine o aynı sepete koymadığınız yumurtalar elinizde kalır.
    Bu dediklerimden de temettü yatırımını yanlış bulduğum anlaşılmasın. Bence herkes grafiklere bakmayı iyi kötü şirketin ederi nedir öğrenmeyi bilmeli. Hata yapıyor muyuz hepimiz yapıyoruz. Fakat sorgulamadan temettü,Buffett de öyle yapmış iyi şirket sağlam şirket bu gibi anlayışlarla yatırım yapmayın.
    Herkese bol kazançlar. Kimseyi kırmak ya da yermek için yazmadım. Herkesin kazandığı para değerli. Bu değeri de en iyi şekilde nasıl koruruzu düşünmemiz için (kendim de dahil) yazdım.

2. Bırakın Bafıtı bufaloyu. Bafıt adam olsa kazandıklarını yer, hayatını yaşar. Gelmiş 89 yaşına hala daha günde 150 sayfa şirket değerleme raporu, sektör raporları okuyormuş.

Herifin serveti 500 trilyar milyar dolar ama sanki tüm parası 50 bin lira ve 22 yaşındaymış da emekliliğini garantilemek için nereye yatırım yapsam diye sürekli okuyor araştırıyor.

Ulen bizim 3.000 lot Sodamız var havamızdan geçilmiyor, ne okuması araştırması beaa, en çok biz ahkam kesiyoruz.

Allah bilir bu dangoz 86 model Buick'e biniyodur ve karısı da 41 modeldir. Ahahsshss

3. Şirket____________Piyasa Değeri
    Tüpraş...................32 milyar
    Ereğli.....................31 milyar
    Isdemir..................23 milyar
    Aselsan.................22 milyar
    Thyao....................19 milyar
    Tekfen.....................7 milyar
    Soda........................6 milyar
    Hektaş..................1,8 milyar
    TOPLAM.............143 milyar TL

Yukarıda arkadaş Netflix demiş de Allah'ın dizi ve film izleme zamazingosunun değeri an itibariyle 143 milyar DOLAR!

Yukarıda yazdığım şirket değerleri ise 143 milyar TL!

Adamlar dizi ve film izleme imkanı satarak ülkemizin en büyük şirketlerinin neredeyse tamamını satın alabilecek güçteler yav. Hayreti mucip.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,125
     Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Bırakın Bafıtı bufaloyu. Bafıt adam olsa kazandıklarını yer, hayatını yaşar. Gelmiş 89 yaşına hala daha günde 150 sayfa şirket değerleme raporu, sektör raporları okuyormuş.

Herifin serveti 500 trilyar milyar dolar ama sanki tüm parası 50 bin lira ve 22 yaşındaymış da emekliliğini garantilemek için nereye yatırım yapsam diye sürekli okuyor araştırıyor.

Ulen bizim 3.000 lot Sodamız var havamızdan geçilmiyor, ne okuması araştırması beaa, en çok biz ahkam kesiyoruz.

Allah bilir bu dangoz 86 model Buick'e biniyodur ve karısı da 41 modeldir. Ahahsshss
    Ben onun yerinde olsam Ukrayna'dan geri gelmem....kendime bir ada satın alıp ,.......[emoji23][emoji23]

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by omahakahini Yazıyı Oku
    https://warrenbuffettstockportfolio.com Buyrun efenim Buffet's portfolio. Hangi 4 hisse ? Ayrıca adamda 500 milyar dolarlık şirketin kasasının anahtarı var , bu parayı yatıracak şirket bulamıyor haliyle. Buffett tüm yumurtalarıni aynı sepete koyma lafını- şahsi düşüncem- Andrew Carnegie'ye ithafen söyledi. Carnegie zengin olmak istiyorsan tüm yumurtalarını aynı sepete koy ve yakından izle diyordu.
    Buffeti zengin eden 4 şirket ccola, wells cargo, american ekspres ve jilettir..
    ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA

6.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Bırakın Bafıtı bufaloyu. Bafıt adam olsa kazandıklarını yer, hayatını yaşar. Gelmiş 89 yaşına hala daha günde 150 sayfa şirket değerleme raporu, sektör raporları okuyormuş.

ölümde var ölüm. sanıyorlarki hiç ölmeyecekler. yemek bile nasip olmuyor işte.
    Fani dünyanın sefası bir kuru kavga imiş, gerçeğiyle insan olmak her şeyden âlâ imiş.

7. Bugun all in tek kagit sodaya ortak oldum, gecmis 5 yilimi tek kAgitta pistonda gecirdikten sonra solugu eski goz agrim sodada her seyi gomerek tek alimla alarak yaptim , 2 sene onceki cikisi gozleri yasli pistonda beklerken izlerken bu sefer Piston yukselirken bir sirtlan gibi sodada uygun fiyatlarda kalmasi icin dua ettim , fmizp forumu sayfasinda tanirlar soda basina buyuk bela aldi , benden zor kurtulur istedigimi alana kadar elimdekileri, bir kagitta rahatlikla gerekirse 5 sene bekleyebilecegimi test ettim ve sonunda istedigimi aldim , simdi sira sodayla yarim kalan isimizde 👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻

Gecen sene 6'lardaki kademeler boyle idi:

Simdi boyle:

Sayfa 332/899 İlkİlk ... 232282322330331332333334342382432832 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •