Sayfa 333/475 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433 ... SonSon
Arama sonucu : 3794 madde; 2,657 - 2,664 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
     Alıntı Originally Posted by ekserji Yazıyı Oku
    Webinar başlangıcında sunulan tüm rakamlarin kombine olduğu belirtiliyor.
    ben atlamışım, acaba başka neleri atladım... kombine olur ise kar rakamlarını da düşürmek gerek... hala en büyük gelir enerjiden...
    varlık tabanı büyüdükçe garanti gelir artıyormuş
    Son düzenleme : tovbekar; 08-10-2024 saat: 14:25.

2. Benim yorumum, bu ceyrekte en önemli gelişme özsermaye artışı ve tarıma yapılan yatırımlar. Yönetim bence fiyasko. Umarım düzelirler.

3. Teknoloji dünyasının milyarderleri toprak yatırımlarını artırıyor

Teknoloji şirketi sahibi milyarderlerden Bill Gates, ABD'deki en büyük özel tarım arazisi sahibi olurken, Jeff Bezos da son yıllarda aldığı arazilerle ülkedeki en büyük arazi sahipleri listesinde 25. sırada yer aldı.

AA muhabirinin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli The Land Report (Arsa Raporu) dergisinin "İlk 100 Arsa Sahibi Raporu"ndan derlediği bilgilere göre, teknoloji işi yapan milyarderlerin son yıllarda yaptığı toprak yatırımı her geçen gün artıyor.

Teknoloji şirketleri sahipleri arasında en fazla toprağı bulunan iş adamı Amazon'un kurucusu Jeff Bezos oldu.

Bezos, sahip olduğu 420 bin akre (yaklaşık 1,7 milyon dönüm) arsa ile listede 25. sırada yer alıyor.

İstanbul'un yüz ölçümünün yaklaşık 5 bin 461 kilometrekare (5,4 milyon dönüm) olduğu düşünülürse Bezos'un ABD'de İstanbul'un yüz ölçümünün yaklaşık 3'te 1'i kadar toprak sahibi olduğu anlaşılıyor.

- Gates, ABD'nin en büyük özel tarım arazisi sahibi

Listede 41. sırada ise Microsoft'un Kurucu Ortağı Bill Gates yer alıyor. Gates'in ABD'de toplamda 270 bin akre yani 1 milyon 92 bin dönüm arsası bulunuyor.

Gates'in ABD'deki toplam arazisinin İstanbul'un 5'te 1'i kadar olduğu görülüyor.

Raporda yer alan bilgilere göre, Gates, 17 eyalete yayılmış yaklaşık 1 milyon dönümlük son derece verimli çiftlik arazisiyle ülkenin en büyük özel tarım arazisi sahibi olarak biliniyor.

The Land Report sitesinde Gates ile ilgili yer alan bir haberde kendisine sorulan "Neden bu kadar fazla tarım arazisi satın alıyorsun?" sorusuna verdiği "ABD'deki tarım arazilerinin sadece 4 binde 1'ine sahibim. Bu tarım arazilerini daha üretken hale getirmek ve daha fazla iş imkanı oluşturmak için alıyorum" cevabı dikkati çekiyor.

- Listede ilk 5 sıra

"İlk 100 Arsa Sahibi Raporu"na göre ilk sırada Emmerson ailesi yer alıyor. ABD'de kereste, yenilenebilir enerji ve tarım gibi alanlarda faaliyet gösteren ailenin 2,4 milyon akre (9,7 milyon dönüm) arazisi bulunuyor. Bu da İstanbul'un 1,8 katı büyüklüğüne denk geliyor.

Listede 2. sırada 2,2 milyon akre (8,9 milyon dönüm) ile John Malone, 2 milyon akre (8,09 milyon dönüm) ile Ted Turner, 1,7 milyon akre (6,8 milyon dönüm) ile Stan Kroenke ve 1,6 milyon akre (6,4 milyon dönüm) ile Reed ailesi yer alıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
     Alıntı Originally Posted by ekserji Yazıyı Oku
    Benim yorumum, bu ceyrekte en önemli gelişme özsermaye artışı ve tarıma yapılan yatırımlar. Yönetim bence fiyasko. Umarım düzelirler.
    sn ekserjı
    yönetimin fiyasko olması ile ilgili düşünceye sizi iten ne oldu? fikir teatisi yapmak ister misiniz?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    ALATONlar neden ALARK satıyor?

ALATONlar yıllar önce ALVİMEDİA yatırımı yaptılar. Tayyip beyle milyarlık yatırım teşvik pozları da verdiler... güzel bir yatırım olduğu da söyleniyordu ben bile keşke bu yatırıma Holding tarafından ortak olunsa demişliğim var... ve bu yatırımın genel müdüründen çok ciddi bir kazık yediler yıllar öncenin deli paraları iç edilmişti... belki de koca Alaton bu yüzden ölmüştür desem yeridir... işte bu yatırım iyi gitti mi bilmem ama bu yatırımı finanse edebilmek için sıkıştıkları her dönemde sattılar...
    Dalia hanım ise ayrı bir alem. rivayet olunur ki çocuklara başka yatırımlar gerekiyormuş muş falan. bu ülkede meşhur bir eski başbakan ölmeden 1 gün belki de saatler önce bazı hisse virmanları yapılmıştı. doğru ya neden veraset intikal vergisi ödensin değil mi? ne alakası var... hiiç sadece aklıma geldi...
    ben kendi adıma ev almak için bahçe de almak zorunda kaldım. bunları almak için de eksik kalan miktar için ki bu kaporo dışındaki tüm miktar idi ALARK sattım... şimdi bahçeyi alan olsa hiç düşünmeden Alark alırım.

benim tuzum kuru. şlimdilik kaydıyla yeni yatırım yapmıyorum. başka bir alana da yatırım yapmaya başladım ( şimdilik koleksiyon ama eğer beklediğim oluşum olur ise büyük bir müzayede yapabilirim. ya da oğluma kalır çünkü 20-25 yıl sonra bu halıların hiçbiri piyasada kalmayacak... peki halı almak için ALARK satar mıyım? hayır ama kapıya icra gelirse mecbur kalırım. bilmem anlatabildim mi? bu arada ALATO;Nları savunmuyorum sadece yapılan işin ne olduğunu bilmeden sallayanlara değil artık her şeye inanan sosyal medyanın aksine yatırımımı korumaya çalışıyorum...

bir nokta daha... yazdım tekrar edeyim ben uzun vadeciyim ve bu enflasyon muhasebesini yok sayıyorum ( devekuşu gibi başımı kuma gömmekteyim belki de). muhtemelen bir kaç yıl sonra temettülerimle epey bir halı alabilirim diye düşünüyorum... lütfen hesabınızı kısa vadeli yapmayın ve kendi aklınızı kullanın. yani YTD

Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    1.852.243 + 178.800 = 2.031.043 lot....

4.350.000 alım programı

2.318.957 bundan sonra alınabilecek hisse lot miktarı...
    Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 09.10.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 85,70 TL - 84,95 TL (ağırlıklı ortalama 85,30 TL) fiyat aralığından toplam 175.800 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
    2.031.043 + 175.800 = 2.206.843
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    ALATONlar neden ALARK satıyor?

ALATONlar yıllar önce ALVİMEDİA yatırımı yaptılar. Tayyip beyle milyarlık yatırım teşvik pozları da verdiler... güzel bir yatırım olduğu da söyleniyordu ben bile keşke bu yatırıma Holding tarafından ortak olunsa demişliğim var... ve bu yatırımın genel müdüründen çok ciddi bir kazık yediler yıllar öncenin deli paraları iç edilmişti... belki de koca Alaton bu yüzden ölmüştür desem yeridir... işte bu yatırım iyi gitti mi bilmem ama bu yatırımı finanse edebilmek için sıkıştıkları her dönemde sattılar...
    Dalia hanım ise ayrı bir alem. rivayet olunur ki çocuklara başka yatırımlar gerekiyormuş muş falan. bu ülkede meşhur bir eski başbakan ölmeden 1 gün belki de saatler önce bazı hisse virmanları yapılmıştı. doğru ya neden veraset intikal vergisi ödensin değil mi? ne alakası var... hiiç sadece aklıma geldi...
    ben kendi adıma ev almak için bahçe de almak zorunda kaldım. bunları almak için de eksik kalan miktar için ki bu kaporo dışındaki tüm miktar idi ALARK sattım... şimdi bahçeyi alan olsa hiç düşünmeden Alark alırım.

benim tuzum kuru. şlimdilik kaydıyla yeni yatırım yapmıyorum. başka bir alana da yatırım yapmaya başladım ( şimdilik koleksiyon ama eğer beklediğim oluşum olur ise büyük bir müzayede yapabilirim. ya da oğluma kalır çünkü 20-25 yıl sonra bu halıların hiçbiri piyasada kalmayacak... peki halı almak için ALARK satar mıyım? hayır ama kapıya icra gelirse mecbur kalırım. bilmem anlatabildim mi? bu arada ALATO;Nları savunmuyorum sadece yapılan işin ne olduğunu bilmeden sallayanlara değil artık her şeye inanan sosyal medyanın aksine yatırımımı korumaya çalışıyorum...

bir nokta daha... yazdım tekrar edeyim ben uzun vadeciyim ve bu enflasyon muhasebesini yok sayıyorum ( devekuşu gibi başımı kuma gömmekteyim belki de). muhtemelen bir kaç yıl sonra temettülerimle epey bir halı alabilirim diye düşünüyorum... lütfen hesabınızı kısa vadeli yapmayın ve kendi aklınızı kullanın. yani YTD
    Mimar Sinan ile ilgili bir kıssa anlatırlar... Bir çocuğun minare eğri demesi üzerine ip getirterek düzeldi mi diye sorması...
    mesela elime geçen bir kilim var. Erzurumda dokunma ve çok güzel bir tavus kuşu işlenmiş kilime... gören bir cahil aaa duvarlarda da var bunlardan deyince ne yapacağımı şaşırdım. yıllarca duvarlarda saraydan kız kaçırma ( o da Osmanlı sarayından kaçırma idi ama biz bilmeden yıllarca astık duvarlara), tavus vs duvar makine halıları vardı... o salağım bunu bilmiyor ama bir şekilde aptallığını ortaya koyuyor. ama bir müddet sonra herkesin kafasında yer edecek zannımca. düzeltmek için daha doğrusu bu aptallığın yayılmasını önlemek için ne yapacağımı şaşırmıştım...

affınıza sığınarak politika yapmak için değil ama örnek güzel olduğu için değiniyorum... bu dönemde Deli Dumrulun
    geçenden 5 akçe geçmeyenden döve döve 10 akçe alması hikayesini ben bizim köprülerde anlayabildim ancak... Orhangazi köprüsü müydü geçenden yarısı alınıyor geçmeyen onunki de dahil tamamını ödüyordu...

Sosyal medyada da benzer şeyler oluyor. ip ile düzelmeyecek şeyleri yumurtluyorlar ve o kadar çok tekrar ediyorlar ki bir müddet sonra herkes inanmaya başlıyor... bu yüzden şirketler itiraz etmek yerine önlem alsalar iyi olur. bizimki itiraz da etmiyor acaba bu adamlar özellikle tutulmuş adamlar mı bunun içinde şirketten bazıları da var mı diye düşünmeye başladım...

YORUMSUZ...
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

Sayfa 333/475 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •