Ayrıntılı incelemedim , ama bu finansal varlığın ( Efeler çiftliğinin ) önceki bilançodaki defter değeri ile satış değeri arasındaki oluşacak değer bilançoda kar olarak yansıtılmasa da özsermayenin dolayısıyla defter değerinin artmasını sağlayacaktır. Ayrıca , diğer finansal varlıkların yeniden değerlemesinin yapılması ile birlikte 12 aylık bilanço açıklandığında defter değerinin 12 TL ilk bir değere yaklaşabileceğini kaba taslak öngörüyorum
( Zaten bu gelişmeler olmadan önce defter değeri 9 TL idi )
Tabii defter değerine hemen ulaşmasını beklemiyorum. İlk etapta , kısa vadede 6 TL. lere , sonrada , kasaya giren paranın doğru ve akıllıca kullanılması halinde , orta ve uzun vadede çok güzel yerlere gelebileceğini umuyorum.
Seans kapandıktan sonra 9 aylık bilanço geldi
Çok kötü
200 Milyon zarar
Faaliyet raporunda zararın büyük kısmının; yatırım faaliyetlerinden gayri nakti giderlerin yanı sıra, bir sefere mahsus gayri nakti gider ve TMS 9 kapsamında 2023 ve öncesine ait geçmiş dönemlere ait bir defalık kur farkı zararlarının dan meydana geldiği belirtilmiş.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1365193
06.12.2024 tarihinde Altınmarka Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi ("Efeler Çiftliği") ve Şirketimiz arasında %100 bağlı ortaklığımız Efeler Çiftliği'nin paylarının tamamının satışına ilişkin hisse satış sözleşmesinin imzalandığını duyurmuştuk. Satışa ilişkin 17,5 milyon ABD Doları tutarında ödeme alınmış olup, bu tutarla Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 7.172.488,66 EUR ve 7.079.215,00 TL tutarlarındaki konsorsiyum kredisi ile 266.666,70 EUR tutarındaki uzun vadeli kredisi faizleri ile beraber kapatılmıştır.
Bu kap haberi çok olumlu. Para kasaya girmiş, bu parayla borçların bir kısmı ödenmiş. Bu haberin etkisiyle yarın bir miktar yükselebilir.
Bugün kötü dayak yedik. %8 e yakın bir düşüşle 5,04 dan kapattı.
Bu KAP haberi sayesinde , yarın da dayak yeme ihtimalimiz , bana göre ortadan kalktı.
Son düzenleme : By Akıl; 12-12-2024 saat: 21:12.
Şimdilik istemeden de olsa tamamını verip teknik ve temel olarak daha uygun hisselerde pozisyonumu artırdım. Uygun bir durum olursa tekrar dönüş yapabilirim.
Yer İmleri