Sayfa 336/591 İlkİlk ... 236286326334335336337338346386436 ... SonSon
Arama sonucu : 4723 madde; 2,681 - 2,688 arası.

Konu: EGSER - Ege Seramik

1.  Alıntı Originally Posted by mutemmimcuz Yazıyı Oku
    Ünlem işareti bol olunca buradan öyle görünüyor. Okumam fakat tavrımız Yönetimin temettü politikasını etkilerse buradaki herkes üzülür.
    Anladığım kadarıyla Yönetimin temettü politikasından memnunsunuz.
    100 birim kar
    8 i A grubuna
    5 i B grubuna
    Kaldı geri 87
    4,35 i Yönetim Kurulu Üyelerine.
    Kaldı 82,65
    Yedek akçe falan…
    Bir hesaplayın isterseniz..
    Son 10 yılda toplam ne kar açıklamış..
    C grubuna ne dağıtmış?
    Ama
    A, B ve Y.K. her yıl toplam net karın net % 8 ini ve %5 lerini alıyor.
    Hesaplayın ve buraya yazın
    10 yılda toplam kar ne
    Dağıtılan temettü ne?

2. Yıl. Temettü
    2021 0,89₺
    2020 0,04₺
    2019. 0,33₺
    2018 0,15₺
    2017 0,07₺
    2016 -
    2015 0,26₺
    2014 0,25₺
    2013 0,26₺
    2012 0,19₺
    2011 0,06₺

Temettü dağıtmaya başladığı 2011 yılından bu yana bir yıl hariç her yıl temettü dağıtmış.
    Hisse başına verdiği toplam temettü: 2,50₺

2020 96M₺
    2019 25
    2018 60
    2017 48
    2016. 29
    2015. 21
    2014. 38
    2013. 29
    2012. 23
    2011. 19
    2010. 18
    Toplam 436 M₺
    Hisse başına kar 5,81
    Ammaaa
    35 M ₺ yi A grubu
    22 M₺ yi B grubu
    Kalan 379 M ₺ nin 19 M ₺ sini Yönetim Kurulu aldı…
    Geri kaldı 360 M₺
    % 10 yedek akçeye ayır
    Kaldı 327M ₺
    Hisse başı 4,36₺
    Kaba hesapla

Özetle
    Şirket 436 M toplam kar yazmış
    187,5 M₺ C grubuna dağıtılmış
    76 M₺ yi malümlara.
    Son düzenleme : Gogos; 03-12-2021 saat: 14:39.

3. sene başında size bunları ben sormuştum zaten. hatta örnek verip 300 milyon kar etse ve dağıtsa bize ne düşer demiştim. bazıları gülmüştü.

daha detaylı açıkladığınız için teşekkürler.
    bunları bilerek girdik.

yani bakarsınız son 10 yılı affettirecek kadar temettüyü 2022 de verirler. olamaz mı. Geçen yılki oran fena değildi...

Uygun bir dille ilgili departmana sıkıntılarınızı bildirirseniz belki dikkate alırlar. yıllar önce benim başıma geldi. adamlar temettü vermek talimat ile yasaklanana kadar hunharca temettü verdiler.

edit: bir de tanımam etmem belki de hayatta değildir, eski bir patron hakkındaki anekdotu aktarışınız hoş olmuyor. aile şirketi sonuçta. zarar görmeyelim istiyorum. o kadar.

4.  Alıntı Originally Posted by mutemmimcuz Yazıyı Oku
    sene başında size bunları ben sormuştum zaten. hatta örnek verip 300 milyon kar etse ve dağıtsa bize ne düşer demiştim. bazıları gülmüştü.

daha detaylı açıkladığınız için teşekkürler.
    bunları bilerek girdik.

yani bakarsınız son 10 yılı affettirecek kadar temettüyü 2022 de verirler. olamaz mı. Geçen yılki oran fena değildi...

Uygun bir dille ilgili departmana sıkıntılarınızı bildirirseniz belki dikkate alırlar. yıllar önce benim başıma geldi. adamlar temettü vermek talimat ile yasaklanana kadar hunharca temettü verdiler.

edit: bir de tanımam etmem belki de hayatta değildir, eski bir patron hakkındaki anekdotu aktarışınız hoş olmuyor. aile şirketi sonuçta. zarar görmeyelim istiyorum. o kadar.
    Neden hoş olmuyormuş ki?
    Aile şirketi diye
    Patron hisse alım ve satımı yapacağında bunu kamuoyuna bildirmek zorunda. Yakışıyor mu ekran başında trade etmek?
    İlaveten
    Bu anektodu komuoyuna paylaşan oğlu!
    Şirket iyi yönetiliyor
    Sektör iyi
    Ama patron…
    Borsayla ilgili olmasalardı
    Şirket değeri şu an 300-400 M$ civarında olabilirdi. Şahsi kanaatim budur.

5.  Alıntı Originally Posted by Gogos Yazıyı Oku
    Neden hoş olmuyormuş ki?
    Aile şirketi diye
    Patron hisse alım ve satımı yapacağında bunu kamuoyuna bildirmek zorunda. Yakışıyor mu ekran başında trade etmek?
    İlaveten
    Bu anektodu komuoyuna paylaşan oğlu!
    Şirket iyi yönetiliyor
    Sektör iyi
    Ama patron…
    Borsayla ilgili olmasalardı
    Şirket değeri şu an 300-400 M$ civarında olabilirdi. Şahsi kanaatim budur.
    Keşke Aksa gibi yönetilseydi.Aksa akrilik de bir aile şirketi ama kâr payında imtiyaz yok ve düzenli,verimli temettü ödüyor

Ben şahsen sorun görmüyorum.
    Şirket halka arz edilirken bu şekilde arz edilmiş. Yatırımcılar da bunu bilerek almış. Buradan patrona yürümek pek haklı bir durum değil. Ben de alırken bunu bilerek aldım.
    Hesaplamalarımı yaparken karın yüzde 86 sı üzerinden değerlemelerimi yapıyorum.
    Yani 100 milyon kar etti ise 86 milyon kar etmiş gibi kabul ediyorum.
    Maç başladıktan sonra kale yeri değişmedi yani. Zaten kale buradaydı.

Benim de imtiyaz uygulaması ile ilgili kabul edemediğim bir durum var.
    Bu konuda SPK ya da yazdım. Konunun kanunen düzenlenmesi hakkında.
    Şöyle ki;
    İmtiyazlı hisse olsun ancak belli şartları olsun.
    Mesela imtiyazlı hisselerin olduğu şirketlerde halka açıklık yüzde 50 yi geçemesin.
    Eğer %50 geçmek isteyen şirket olursa imyitazlardan feragat edilmek şartı ile müsaade edilsin.

Düşünsenize; şirketin yüzde 95 i halka açık ama yönetim yüzde 5 imtiyazlı hisselerde olduğu için şirketi istediği gibi çıkarlarına kullanabiliyor.
    Mesela bildiğim bir şirket bu durumda ve 500 milyon olan sermayesini milyar üzerine çıkarmak istiyor.
    SPK kabul etse idi şirketin kasasına bedelli artırım sonrası borsadaki yatırımcılar 475 milyon koyacaklardı. Patron cuma boş bıraktığı kasayı pazartesi günüğ açtığında emrinde 475 milyon TL olacaktı. Ve bu şirkete yıllardır bedelli artırım onayı verilerek 500 milyona ulaştı. 25 yıl önce borsanın en küçük şirketi idi. Bugüne kadar yatırımcısına kuruş kazandırmadığı gibi sürekli emdi.

Neyse işin özeti imtiyaz varsa yüzde 30 veya 50 gibi adil bir oranın üzerinde halka açılmaya imtiyazlar kaldırılmak şartı ile izin verilmeli.

7.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Ben şahsen sorun görmüyorum.
    Şirket halka arz edilirken bu şekilde arz edilmiş. Yatırımcılar da bunu bilerek almış. Buradan patrona yürümek pek haklı bir durum değil. Ben de alırken bunu bilerek aldım.
    Hesaplamalarımı yaparken karın yüzde 86 sı üzerinden değerlemelerimi yapıyorum.
    Yani 100 milyon kar etti ise 86 milyon kar etmiş gibi kabul ediyorum.
    Maç başladıktan sonra kale yeri değişmedi yani. Zaten kale buradaydı.

Benim de imtiyaz uygulaması ile ilgili kabul edemediğim bir durum var.
    Bu konuda SPK ya da yazdım. Konunun kanunen düzenlenmesi hakkında.
    Şöyle ki;
    İmtiyazlı hisse olsun ancak belli şartları olsun.
    Mesela imtiyazlı hisselerin olduğu şirketlerde halka açıklık yüzde 50 yi geçemesin.
    Eğer %50 geçmek isteyen şirket olursa imyitazlardan feragat edilmek şartı ile müsaade edilsin.

Düşünsenize; şirketin yüzde 95 i halka açık ama yönetim yüzde 5 imtiyazlı hisselerde olduğu için şirketi istediği gibi çıkarlarına kullanabiliyor.
    Mesela bildiğim bir şirket bu durumda ve 500 milyon olan sermayesini milyar üzerine çıkarmak istiyor.
    SPK kabul etse idi şirketin kasasına bedelli artırım sonrası borsadaki yatırımcılar 475 milyon koyacaklardı. Patron cuma boş bıraktığı kasayı pazartesi günüğ açtığında emrinde 475 milyon TL olacaktı. Ve bu şirkete yıllardır bedelli artırım onayı verilerek 500 milyona ulaştı. 25 yıl önce borsanın en küçük şirketi idi. Bugüne kadar yatırımcısına kuruş kazandırmadığı gibi sürekli emdi.

Neyse işin özeti imtiyaz varsa yüzde 30 veya 50 gibi adil bir oranın üzerinde halka açılmaya imtiyazlar kaldırılmak şartı ile izin verilmeli.
    İmtiyazlı hisse durumu bilinen bişey.
    Ancak…
    Lafım sadece şuna ;
    Sermayeye ihtiyaç duymuşsun…
    Veya Adanan Polat’ın ‘halka açılma modası vardı, biz de modaya uyalım dedim ama babamı zor ikna ettim, sonradan babam bu işi sevdi’ diye özetlediği gibi
    Halka arz yapmışsın…
    Açın bakın…
    Halka açıklık oranı ne?
    %33,27
    Şirket sermayesi ne?
    75 M
    Yani…
    24.952.500 hisse !
    Takas dağılımına bakıyoruz…
    Tolamda 56.826.367 lot görünüyor.
    Yani % 75 ten fazla!
    Sadece Ünlü’de 28.891.180 lot gözüküyor.
    Bu kepazelik değildir de nedir?
    Ben bişey demiyorum…
    Ne olduğunu bizzat Adnan Polat paylaşmış kamuoyuna yıllar önce.
    Babası fırıldak çevirmek için bişey yapmış…dönemin imkb başkanı da kanunsuz olan bu durumu bir şekilde kanuna uydurmuş!
    Size sorum şu:
    Bu durumu da bilerek mi girmiştiniz hisseye?
    Bu durum sizin canınızı hiç mi sıkmıyor?
    Sıkmıyorsa…
    Azıcık bir düşünün…
    Şirketin halka açıklığı %33,27
    Takasta görünen % 75,77
    NEDEN ACABA?
    Bu 31.874.867 hisse nedir? Amacı nedir?
    Doğru cevabı ancak kendini SIFATSIZ ın yerine koyarak bulabilirsin!
    Son düzenleme : Gogos; 05-12-2021 saat: 20:37.

8. Kendisi satmıştır o hisseleri.İmtiyazlı hisseler yetiyor ona nasıl olsa işe yarayan hisseler imtiyazlı olanlar

Sayfa 336/591 İlkİlk ... 236286326334335336337338346386436 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •