Sayfa 339/1223 İlkİlk ... 239289329337338339340341349389439839 ... SonSon
Arama sonucu : 9779 madde; 2,705 - 2,712 arası.

Konu: Viop 24 muhabbet

1. ''Osmanlı'nın Rumeli Fütuhatına başlaması,
    1350 yıllarıdır.
    Yani Orhan Gazi dönemi.
    Süleyman Paşa 15.000 kişilik bir
    kuvvetle Rumeli'ye geçer.
    Bu fütuhat 1683 yılına kadar sürmüştür.
    Yani Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'ya kadar.
    Osmanlı 1683 yılından sonra Rumeli'de toprak kazanamamıştır.

Yani 330 senede Rumeli topraklarını feth etmişiz.
    Sonra çöküş döneminde bu topraklar kaç yüzyılda,
    Elimizden çıkmıştır,
    Bilen var mı?

Sıkı durun.
    45 günde.
    1912 yılında başlayan Balkan Savaşında 45 günde,
    O toprakları kaybetmişiz.

330 yılda feth et, medeniyet götür.
    45 günde kaybet.
    Bu büyük bir ihanettir.

Kaybedilen topraklar içinde Edirne vardır,
    Serez de vardır.
    Kavala da vardır.
    Selanik de vardır.
    Üstelik Selanik bir kurşun atmadan verilmiştir.''

https://turkiye.net/kultur-sanat/osmanliyi-bilmek-2/
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    galilo, kepler döneminde avrupalılar gelişmeye başmışken istanbulda "meleklerin bacakları gözetleniyor" diye rasathane yıkıldı (16. yüzyıl ikinci yarısı)..

araştır.. kafanı kumdan çıkar..
    Kafayı kumdan bir çıkardım kurtuluş savaşında cepheye mermi taşıyan başörtülü analarımızın kızlarının başlarının medeniyet diye açıldığını altına giydirdikleri etekleri gördüm. Ondan sonra rahmetli üstadın ''Medeniyet dediğin açmaksa bedeni, desene hayvanlar bunlardan daha medeni'' dediğini duydum...

adamların sahte milliyetçi olduğunu ortaya çıkardık..

Türk halkı bu dinci kitlenin Türk devletinin yüksek çıkarları yerine ümmet çıkarını ön plana koyduğunu umarım her geçen gün daha iyi anlayacak..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

adam "meleklerin bacakları gözetleniyor" gerekçesiyle Osmanlı devleti tarafından rasathane yıkılmasınının vehametini anlamamış daha..

rasathaneninin ne olduğunu bilmiyor olaiblir ya da kepler ve galileo bilgisini vermemin anlamını kavramamış olabilir.. ya da ikisi de.. şaşırtıcı değil..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by Kaptan4177 Yazıyı Oku
    Senin okuduğun tarih kitaplarını ben 11 yaşında okuyordum

Sonraları anladım ki birileri bize böyle ezberletmiş tarihi.

1071 gitmiş 1923 gelmiş,

Sonra Cumhuriyet ve Laiklik bizi uzaya uçurmuş fakat başörtüsüne takılmış...
    Sana 1071'i okutmadılar mı?

Mustafa Kemal'in büyük taarruzu 26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferinin yıl dönümü olduğu için 26 Ağustos'ta başlattığını da mı okutmadılar?

Çok yazık, sen tarihimizi kuran kurslarındaki eli değnekli hocalardan mı öğrendin?
    DUHUL : 1999

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    adamların sahte milliyetçi olduğunu ortaya çıkardık..

Türk halkı bu dinci kitlenin Türk devletinin yüksek çıkarları yerine ümmet çıkarını ön plana koyduğunu umarım her geçen gün daha iyi anlayacak..
    Milliyetçilik nedir bir yazsan da anlasak belki de ondanızdır?

Ama inkılaplar gibi olmasın

He bu arada sen halen itiraf etmedin yoksa delikanlı değilmisin???

umarım bu akşam dincilerin gerçek yüzünü net görme fırsatı elde etmişizdir..

her yerde kıvıran tipler.. abdulhamit döneminde toprak kaybedilmediğini sanıyorlardı.. oysa dunya kadar toprak keybedildiği ortaya çıktı.. kıbrısı verdiği ortaya çıktı.. nereye tutunsa elinde kalıyor..

8.  Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Sana 1071'i okutmadılar mı?

Mustafa Kemal'in büyük taarruzu 26 Ağustos 1971 Malazgirt zaferinin yıl dönümü olduğu için 26 Ağustos'ta başlattığını da mı okutmadılar?

Çok yazık, sen tarihimizi kuran kurslarındaki eli değnekli hocalardan mı öğrendin?
    Kuran kursuna hiç gitmedim.

Sayfa 339/1223 İlkİlk ... 239289329337338339340341349389439839 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •