Ayva göbek dostum sanirim hep siz borsa dipteyken gelip korkutup ceeeee yapıp gidiyorsunuz![]()
Ayva göbek dostum sanirim hep siz borsa dipteyken gelip korkutup ceeeee yapıp gidiyorsunuz![]()
Abi ben huber takip ediyorum, borsa takibat yapiyorum emme ayni zamanda ruminantlarin sindirim sistemi ile ilgili herseyi de okuyom biliyon nu?
Ruminantlar koyun, keci, inek gibi sindirim sistemi 4 bolumden olusan heyvanlar. Yiyecekler agizdan alindiktan sonra ilk olarak rumen denilen bolgeye geliyor. Burada selulozu yikan bakteriler ve yag asitlerini parcalayan bakteriler var. Bunlarin % 51-% 49 oraninda olmasi lazim. Besleme bu dengenin korunmasi esasi uzerinden yapilmali. Yogusam heyvan siser ve ölür.
Mesela 2016 yilinda Turkiyede 1 milyon buzagi olumu yasandi. Bunun nasil bir felaket oldugunu, hem uretici acisindan, hem tuketici acisindan, toplum sagligi acisindan lafla anlatmak mumkun degil. Kimbilir ne kadar kucukbas olumu gerceklesti, bilmiyoruz?
Bu konu ile ilgili fakultelerde akademisyenlerin yazdigi kitaplar var. Rumendeki bakteri dengesini korumak icin, hayvanin yediklerinin % 18'inin seluloz olmasi lazimmis. Bunun icin de anayasa maddesi gibi bir kural konmus: heyvanlar % 70 kaba yem, % 30 kesif yemle beslenecekmis.
Boyle yapilirsa yeterli et ve sut verimine ulasmak mumkun olmuyor. Et ve sut verimini arttirmak icin kesif yemi fazla vermek gerekiyor. Mesela ben rumendeki bakteri dengesini bozmadan, % 70 kesif yem-% 30 kaba yem vererek bir Holstein inekte 42 lt sut aldim. Max limit 45 kgdir. Ustune cikarsaniz inege zarar verirsiniz.
Asil mevzu bu deel. Asil mevzu evrimle ilgili. Ruminantlarin sindirim sistemi tamamen kendilerinden bagimsiz, tamamen rumendeki bakteri faaliyetlerine bagli. Evrimin devreye girmesi ve kendilerine bagli bir sindirim sistemini gelistirmesi gerekmez miydi?
Simdi okurken aklima geldi, unuturum deye buraya yaziverdim.
Ahahahhaha haklı olabilrsin mi ??
Agam referandumu cozdun onu merak etmiyorum da binali agam ne oy verir onu çok merak ediyorum....sınıf başkanı olmak için bile kavga ediyorlar...başbakanlık evet mi hayır mi sen olsan ne yapardın bunun analizi olur mu sağlıcakla agam
GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://odatv.com/aydin-dogani-is-ort...003171200.html
Yalnız bir soru yok mu, ama nasıl; bir yıl önce “1933†yılına ulaşmıştık, “Onuncu Yıl" marşını söylemiştik, az zamanda büyük işler başarmıştık, bilgiyle yapmıştık, darulfünun’u atıyorduk, yeni “üniversite†diyorduk ve birden cahilleşmeye mi dönüyorduk ve “soru†işte budur. Büyük Kurtarıcı hayattadır ve yoksa değil mi, böyle bir “soru†var. Yoksa bir kavga mı var, “neden olmasın†diyebiliriz.Diğer yandan, “medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar†dizesini, bir “onur†sayıyor ve Akif’e veriyorduk. Ataç ise, bunu “diyen şair şüphesiz bayağıdır†yazıyordu ve kesinlikle katılıyorum. Ataç, Akif’i pek bayağı bir yazar tarif ediyordu ve bizi etkilemiştir.Zamaniniz varsa okuyunuz. Faidelidir...Bu da benim katkımdır; “islamizm, öğrenme kabiliyetini yitirme vesilesidir†ve öğrenmemeyi, İmam-Hatip mekteplerinde öğreniyorlar.
http://diplomatikgozlem.com/_haber/i...i-olusturuyor-
Bugun pek cok tvde Ingiltere'nin AB'ye sirtini dondugu, Abd ile ittifak kurdugu seklinde haberler vardi. Dunyanin yeni hegemonu Ingiltere-Almanya-Rusya ittifakidir.Bir İngiliz gazetesinin, İngiliz ve Alman savunma bakanlıkları kaynaklarına dayandırdığı habere göre, iki ülke İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma sürecinde (Brexit) savunma alanındaki işbirliklerini artırmaya dönük adımlar atacak.Haberde, bunda İngiltere Başbakanı Theresa May'in, ülkesinin Brexit'le beraber sırtını Avrupa'ya dönmediğini gösterme çabasının ve zorlu geçecek Brexit müzakereleri için AB üyesi ülkelerin 'iyi niyetini kazanma' amacının etkili olduğu aktarıldı. - See more at: http://diplomatikgozlem.com/_haber/i....R1SJs36d.dpuf
Yer İmleri