Sayfa 343/466 İlkİlk ... 243293333341342343344345353393443 ... SonSon
Arama sonucu : 3727 madde; 2,737 - 2,744 arası.

Konu: MNDTR - Mondi Turkey Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş.

Alıntı Originally Posted by Entrika Yazıyı Oku
    Borsada kağıtta fırsatta hiç bir zaman bitmez...Şişe'yi de takip etmeni öneriyorum...
    Büyük konuşmayayım bu oymak beyinden istediğimi almadan gitmem hiç bir yere...,ondan sonra bakacağız büssürü hisse var arzular şelale...

2.  Alıntı Originally Posted by Texasradikal Yazıyı Oku
    Büyük konuşmayayım bu oymak beyinden istediğimi almadan gitmem hiç bir yere...,ondan sonra bakacağız büssürü hisse var arzular şelale...
    Benim hisselerde depo...Pazartesi kısa bir Avrupa yolculuğu var zaten hafta boyu trade edemeyeceğim...Okullar tatil...Gezmek lazım...

...Tahta size sizler Allah'a emanet...

Oymak beyi çikolata ister misin? Özelden yaz canım...

Benim hisselerde depo...Pazartesi kısa bir Avrupa yolculuğu var zaten hafta boyu trade edemeyeceğim...Okullar tatil...Gezmek lazım...

...Tahta size sizler Allah'a emanet...

Oymak beyi çikolata ister misin? Özelden yaz canım...
    Bana da gel beklerim.,.,��
    yolculuk nereye??

4.  Alıntı Originally Posted by Texasradikal Yazıyı Oku
    Bana da gel beklerim.,.,��
    yolculuk nereye??
    Fransa...Sen neredeydin?

5.  Alıntı Originally Posted by ROTA Yazıyı Oku
    Kısadan hisse. İş görüşmesi olayı. İş görüşmesi için dün gittim formu doldurdum tabi turizm okumuştum ne iş olsa yapacaktım her gün 1 kamyon yumurta dedim yemek var mı dedi yok nasıl ayakta kalırım ozaman zaten 70 kg olan bir insan maalesef bunu yaşadım tabi yemek yoksa bende yok. ana baba vahim kazada gittikten sonra teyze bilgiği insanlar büyüttü ana baba hep oku derlerdi maalesef iş bu ki bilmediğin işi yapmıcan aynı yumurta işi gibi burda neden varım bilmediğim işi yaptım ama ramak kaldı maliyetim kurtarayım bilin ki yokum. veda gibi oldu demi evet veda idi kalın sağlıcakla ytd.ytd.ytd.
    Sevgili Rota,
    Bazı tavsiyelerim olacak. Bir abi nasihati olarak kabul et...Öncelikle başın sağolsun...Ailen için çok üzüldüm.

Borsa gibi riskli bir yatırım aracına para yatırmak ancak bazı kazanımlar sonrasında olmalıdır. Ben geçmişte çalışırken en az iki yıl hiç bir gelir elde etmeden hayatımı idare edeceğim parayı kazanıp kenarda bekletirdim. Sabit ve risksiz getirilerde değerlendirerek.

Borsa bir hayal dünyasıdır sanırsın ki en doğru ve en bilgili her zaman sensindir. Ama bu dünya öyle değildir.

Kazananlar ve kaybedenler vardır.

''Ben gazete okurken ilk önce spor sayfasına bakarım. Çünkü kazananlar ve kaybedenler sadece orada yazar. Diğer sayfalar sadece hikayedir. Borsa bunun gibidir.''

Okuduğun mesleği yapmak için çaba sarf et...O yıllar burada kaybettiğin paralardan daha değerlidir.

Her zaman sebat etmek gerekir...Benim Turizm okuyan şu an İngiltere'de yaşayan bir kaç arkadaşım var. Önemli otellerde Kuyumcu dükkanları var.

Dediğin gibi bilmediğin kulaktan dolma işler yapma...

Bir de yazım kurallarına çok dikkat et...Hayatında titiz ol...

Sana hayatında başarılar dilerim. Yolun açık olsun...Galiba biz daha uzun süre buradayız ara sıra uğra...

6. Türkiye'de kâğıt imalatı - ÖZEL DOSYA
    Türkiye'de son dönemlerde yaşanan dolar hareketliliği üzerine, neredeyse tamamı ithal edilir hale gelen "kağıt" sorunu bir kez daha gündeme geldi. Ormanlar bakımından dünyanın zengin ülkeleri arasında sayılan ülkemizin bu zenginliğine rağmen kâğıt sektöründe sorun yaşaması son günlerin en çok tartışılan konuları arasında yer alıyor. Tartışmanın başladığı ilk günden bu yana konuyu yakından takip ederek irdeleyen İstanbul Ticaret Odası Basım Yayın Meslek Komitesi Meclis Üyesi Erhan Erken, konuyu etraflıca araştırdı. Konuyu farklı açılardan detaylıca irdeleyen Erhan Erken, araştırmasının sonuç bölümünde, "Bu yazımızda öne çıkan veriler ve gündeme getirilen çeşitli tesbitler ışığında Ülkemizde milli bir kağıt politikası oluşturulması isteniyorsa bunun için öncelikle devlet, ilgili sektörler ve üniversitelerin ortak bir çalışma başlatması ve sorunların çözümü için bir eylem planının oluşturulmasının gerekli olduğu görülmektedir" tespitinin altını çizdi.

Dübam 12 Eylül 2019 Perşembe 15:3
    KARTON VE OLUKLU MUKAVVA

Kağıt üretiminde en yüksek paya sahip olan oluklu mukavva imalatında yabancı firmalar satın alma veya ortaklık yoluyla sektöre girmiş bulunuyorlar.

Oluklu mukavva imalatının yaklaşık %95'i iç pazara satılmakta olan sektör, teknoloji ve kalite açısından Avrupa standartlarını yakalamıştır. 2023 yılında 4 milyon ton üretime ulaşacağı tahmin edilen oluklu mukavva üretimi Türkiye kağıt endüstrisinin yıldızı ve en parlak segmentidir.

Türkiye'de oluklu mukavva tüm üretim kapasitesinin yaklaşık yarısı ile en yüksek üretim kapasitesine sahiptir. İkinci geniş kapasiteye %18,3 payı ile karton ürünleri sahiptir. Üçüncü sıra da % 16,6 payı ile temizlik kağıtları grubu yer almaktadır.

Oluklu mukavva sektörün en fazla tüketilen ürünüdür. 2013 yılında Türkiye 'de 2,3 milyon ton oluklu mukavva tüketilmiştir.
    TÜRKİYE’DEKİ BAZI KAĞIT - KARTON TESİSLERİ VE KAPASİTELERİ

Türkiye’de 48 adet olarak belirtilen kağıt fabrikaları içinde ilk etapta akla gelenleri şu şekilde sıralamak mümkündür.
    ( Burada sıralanan fabrikalar daha çok birinci hamur ve oluklu mukavva üretiminde kullanılan kağıtları üreten fabrikalardır. Diğer kağıt ürünleri bu listeye dahil edilmemiştir.)

1/ Alkim 80000 ton/ yıl Birinci hamur kağıt

2/ Kombassan kağıt yaklaşık 30000 ton/ yıl birinci hamur, genelde fotokopi kağıdı üretiyor, defter üretimi de mevcut

3/ Toprak kağıt; 40000 ton/ yıl üretim kapasitesi olan birinci hamur üreten fabrika; iflas sürecinde

4/ Albayrak VARAKA ( eski Seka Balıkesir ) Yıllık 200,000 ton gazete kağıdı, 150 bin ton beyaz testliner ve 350,000 ton kuşe karton üretmesi planlanıyor

5/ VE GE kağıt Birinci hamur 70,000 ton/ yıl

6/ Mopak Kemalpaşa fabrikası
    Yılda 40.000 ton sıvamasız 1. hamur kağıt üretim kapasitesi
    Yılda 100.000 tonun üstünde kağıt işleme kapasitesi (fotokopi kağıdı, okul defteri, bilgisayar süreli formu vb ürünler)

7/ Mopak Dalaman fabrikası
    Yılda 140.000 ton oluklu mukavva kağıdı üretim kapasitesi
    Yılda 40.000 ton kuşeli kağıt üretim kapasitesi
    Yılda 140.000 kuşeli karton üretim kapasitesi
    Atık kağıt üretim üniteleri: Deinking ve OCC

8/ Mopak Taşköprü
    Yılda 7.500 ton selüloz üretimi
    Yılda 25.000 ton sigara ve filter uç kağıdı üretimi

9/ Kartonsan 250000 ton/ yıl kuşa kaplı kromo karton

10/ Muratlı Karton ( eski Kombassan) 90000 ton/ yıl kuşeli kromo karton üretim kapasitesi

11/ Modern Karton 1,250,000 ton/ yıl oluklu mukavva kağıtları: fluiting, testliner, modkraft, imitasyon

12/ Halkalı 40000 ton/ yıl; fluiting, testliner, mukavva

13/ Mondi Tire Kutsan; 130,000 ton/ yıl; testliner, kraft liner, imitasyon kraft

14/ OYKA Kağıt ( eski SEKA Çaycuma) 100000 ton/ yıl kraft kağıt 220 milyon adet / yıl kağıt torba. (Ayrıca kendi bünyesinde selüloz üretimi de bulunmakta )

15/ Kipaş/ Kahraman Maraş 425,000 Ton/ yıl Ürünler: Testliner, fluiting

16/ Kahramanmaraş Kağıt Sanayii Oluklu mukavva kağıtlar 150,000 Ton/ yıl
    Gazete kağıdı 90,000 Ton/ yıl

Bu liste ile alakalı şunu da ilave etmek gerekir ki yukarıda belirtilen üretim rakamları fabrikaların kurulu kapasitelerine göre belirtilen rakamlardır. Rakamlar fabrikaların kendi web sitelerinden veya kamuoyuna yansıyan rakamlarından alınmıştır. Bu fabrikaların bazıları üretimde yazılı olan rakamları sağlamakla birlikte bir kısmı kurulu kapasitelerinde belirtilen üretimi yapmaktan uzaktır. Ayrıca Toprak Kağıt finansal nedenlerden ötürü üretim dışı bir haldedir. Albayrak Varaka fabrikası da henüz üretime geçememiştir.

7. dunyabulteni.net te yayınlanan Türkiyede kağıt imalatı başlıklı yazının bir bölümüdür.

Fransa...Sen neredeydin?
    Londra babacığım....

Sayfa 343/466 İlkİlk ... 243293333341342343344345353393443 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •