Sayfa 343/1006 İlkİlk ... 243293333341342343344345353393443843 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 2,737 - 2,744 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - II

1. Bence kent ten çok daha vahim operasyon hosseleri var mesela elektronik perakendeci bir şirket var buyuk bir holdinge bağlı. Her tarafi borç her çeyrek zarar. Dingilin birisi bebek mebek dedi kaç hafta tavan gitti, benim o hisseyi almam için üstüne para vermeleri lazım millet mal bulmuş magribi gibi saldırdı, büyük ailenin çocukları da hisselerini süper fiyattan sattı çıktı. ( bence operasyonu onlar çektirdi günahı boyunlarına) spk izliyor ne diyebilirsiniz ki almayın kardeşim meze olmayin finansal okuryazarlik bu işin temelidir yoksa girmeyeceksin...
     Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Küçük olsun benim olsun" dediğiniz aslında sizin değildir.
    Küçük şirketlerdeki fiyat artışları ilginç. Mesela Kent Gıda. Sanırım duymuşsunuzdur. Şekerleme üreten bir şirket. Mayıs ayı başında 270 liradan işlem gören hisse 17 Temmuz tarihine kadar 1.373 liraya yükseldi. Yüzde 500 kazandırmış! İki ayda bu kadar parayı nereden kazanabilirsiniz? Bu hissenin fiyat kazanç (F/K) oranı 610 olmuş. Bunun anlamı şu: hisse başına bir lira kazanan şirketin hissesine 610 lira ödüyorsunuz. Şirket aynı tutarda kâr etmeye devam ederse, bu hisseyi almak için ödediğiniz parayı ancak 610 yılda elde edersiniz. Allah uzun ömür versin ama bu kadar uzun ömrü şimdiye kadar kimseye verdiğine dair bir bilgi mevcut değil.

Ama daha ilginç olanı hisse senedinin fiyatının yükselmesi ile birlikte şirketin piyasa değeri 5 milyar 200 milyon doların üzerine çıkmış. Bu "değer" ile birlikte, şekerleme şirketi Türk Hava Yolları�ndan iki kat daha kıymetli olmuş. Bu bilgi bize bu "değerlemede" bir yanlışlık olduğunu gösteriyor.
    Şekerlemecinin piyasa değeri THY�nin uçaklarından daha yüksekte uçuyor olmasına rağmen, şirketin piyasada işlem gören hisse senedi oranı yüzde yarım. Geri kalan yüzde 99,5�i borsa dışında. Günlük ortalama işlem adedi 15 bin civarında. Bu kadar az hisse ile yapılan işlemler sonucunda oluşan değer gerçeği yansıtmaz. Ama siz bu detayı duymamış olabilirsiniz. Her gün "en çok kazandıranlar" arasında yer alan bu tür şirketler dikkatinizi çekmiş olabilir. Ama hatırlatmak isterim ki yükselme hızı yüksek olanın düşme hızı da yüksek olur.

https://www.google.com/amp/s/amp.dw....B1z/a-54241749
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Türkiye de
    Borsa = patronların ve bunlara bağlı para babaları spekülatörlerin YASAL KUMARHANESİDİR..
    Nokta..

Tersini iddia eden adam ya çok tecrübesiz naif dünyaya pembe gözlüklerle bakan birisidir..
    Ya da art niyetli dir..
    Bu art niyetliler 2 ye ayrılır..
    Aracı kurum çalışanları vb..Bu işin maaş lı elemanları yani..
    Amaçları yeni eleman çekip işlem hacmi yaptırıp komisyon aldırmaktır..
    Yıllarca alır satarsın ama bir arpa boyu yol alamadığını görürsün..
    İkinci tip se bazen birinci tiplerle dirsek temasında çalışan spekülatörlerdir..
    Finansallar , beklentiler üzerinden millete mal yıkmak yada milletin elindeki malı kapamak için çalışırlar..

Milyarlarca doların döndüğü piyasalarda internet üzerinden elde edilen bilgilerle DÜZENLİ kazanç sağlayamazsınız..
    1-2 kazanır gibi olursunuz
    Ama eninde sonunda çok kötü batarsınız..
    Sistemin kuruluş amacı sizin cebinizden yukarıda saydığın adamların cebine para transferidir çünkü..
    Borsa SİZ kazanasınız diye değil ŞİRKETLER UCUZ SERMAYE BULSUN diye kurulmuştur..

Bu KENT şeker de de değişmez..
    TUPRS YKBNK gibi baba hisselerde de değişmez..

Para kazanmak hem ço k zor hem cok kolay.dersine calismassan aglar durursun.[emoji39]

4. Çok özür dilerim biliyorum aşağıda yazdığım konu başlığı ile alakalı değil biliyorum sadece yardım istiyorum.

TL portfoyumde ki döviz ve altinlarin haftalık kazanç degerlendirmesini yaparken ilgili aracın piyasa fiyatını baz alarak mi yoksa suanki bankanın alış değerini yaparak mi hesaplamaliyim? Örneğin iş Bankası dolar alış 7.48 piyasa fiyati 7.55 TL. Ona göre hesaplarım farklı olmakta

5.  Alıntı Originally Posted by ayurdakok Yazıyı Oku
    Çok özür dilerim biliyorum aşağıda yazdığım konu başlığı ile alakalı değil biliyorum sadece yardım istiyorum.

TL portfoyumde ki döviz ve altinlarin haftalık kazanç degerlendirmesini yaparken ilgili aracın piyasa fiyatını baz alarak mi yoksa suanki bankanın alış değerini yaparak mi hesaplamaliyim? Örneğin iş Bankası dolar alış 7.48 piyasa fiyati 7.55 TL. Ona göre hesaplarım farklı olmakta
    Bunun herkes için cevabı farklı olabilir.

Kendim TCMB döviz alış kurunu alıyorum.
    18.09.2020 Günü için 7.5344 benim için göstergedir.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by ayurdakok Yazıyı Oku
    Çok özür dilerim biliyorum aşağıda yazdığım konu başlığı ile alakalı değil biliyorum sadece yardım istiyorum.

Bence kazancınızı bankada realize edeceksiniz banka kurunu, serbest piyasada realize etmeyi planlıyorsanız piyasa kurunu baz almalısınız.

Mevduat faizleri halen ölü değil mi atkadaşlar

ASUS_X008D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Enflasyon yüksek faiz düşük bakalım bu bilmece nasıl çöxülecek

ASUS_X008D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 343/1006 İlkİlk ... 243293333341342343344345353393443843 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz