Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.
Yani diyorsunuz ki özel kamu fark etmiyor. Biraz daha açar mısınız?. Mesela Türkiyede 52 banka var, bunlardan ilk 5 inin büyüklükleri birbirlerine yakın diyelim bunlar piyasa yapıcı bankalar olsun. Ama 3. ve 4. büyük bankanın likidite ihtiyacı var, 1. ve 2. bankanın yok. Tcmb nasıl dağıtım yapıyor bu durumda.Büyüklüğe göre her seferinde eşit matematiksel bir oran mı uyguluyor?. Ben adaletli bir dağıtımı nasıl yapıyor veya yapabiliyor mu diye sormak istemiştim. Büyüklükteki kriterler aktif büyüklük mü yoksa piyasa yapıcı bankaların şartlarına göre yerine getirilen ölçüdeki hacimler mi?
Düşündüğünüz kadar fazla konuda finans bilgisine sahip değilim, tartışalım birlikte öğrenelim.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
En güvenli liman dolar mevduatı..!!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
 Gümüş Üye

Gümüş Üye

Yani doğruymuş duyduklarımız. Tulumbada kalmayan suyla bahçeyi sulamaya kalkmışlar, sırf sandalyelerinden olmamak adına yuh be... Ahh ! tabi birde şu risk var; millet `noluyo lan !` deyip bu mevduat faiz oranlarını da beğenmez , başka yollara saparsa o zaman görürüz lafla peynir gemisi yürütmeyi...
bu ülkede 2 kesim bilinçlense duman olur ortalık ama işte maalesef birlik yok.
Ne zaman Avrupa'da 20 binlik arabalara 90 bin vermemeyi öğrenirsek ve mevduatımızı bankalara 9 lu oranlardan bağlamaz isek belli bir şeyler düzelebilir.
Yer İmleri