Originally Posted by
Cautionary
Gökhan�ı ben de tanırım, karakter olarak da çok düzgün biridir, beyanına güvenilebilir.
Ama burada yanlış bir kullanım var bence. Temettü emekliliği=yapılan yatırımlarla pasif gelir elde etme yerine kullanılıyor. Yani ben temettü yatırımcısı değilim, ama konut-arsa-tarla-hisse(viop dahil) yatırımlarla 40 yaşında kendimi emekli ettim. 6 yıl oldu, şükür bir gün bile pişman olmadım. A-b-C planları yaptım, a ile devam şimdiye dek. Ekim de eyt başvurusu yapacağım(25 yıl o zaman doluyor), artık A+ ile yola devam edeceğim nasip olursa.
Şunu demeye çalışıyorum, yatırım konusunda temettü hissesi şart değil. Altın, döviz, hisse, arsa, tarla vs hepsi birer alternatif, bir alana şartlanmamak lazım.
Somut bir örnek: 8 yıl önce Akyazı köy içi 8000 usd ye aldığım tarlayı, 27000 usd ye sattım. Zaten hiç bir şey yapmasan, sıfıra yakın risk ile 2016 da bes i gram altın yapmıştım, arada hisse fona geçtiğim de oldu. Orada da benzer bir getiri var.
Yeter ki yatırım yapın, orta uzun vadede hemen hepsi benzer getiriler sunuyor. Borsanın riski, kötü tercihlerle, paranın pul olma ihtimali de var. Altın ya da arsa-tarla da pul olma riski yok, sadece az kazanma riski olabilir.
Mesela, Osmangazi köprüsü zamanı Orhangazi den zeytinlik almıştım. Orası dolar bazlı ancak %50 arttı.
Özet, önce tasarruf, sonra bilinçli yatırım. Bu durumda rahat bir emeklilik, yoksa elin ayağın tuttukça çalışmak zorunda kalırsın. Emekli maaşın harçlık olarak kalır.
Yer İmleri