Sayfa 346/472 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 2,761 - 2,768 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Buyrun bir örnek daha.. yakından da tanırım kendisini..matematik öğretmeni.. hatırı sayılır bir portföyü var.. İzinsiz yazmamak için miktar belirtmiyorum.. Ama bayağı iyi.... Helal olsun gökhana..

Araştırmayan sorgulamayan insanların sadece kendileri kaybeder.. Sürekli olumsuzluk yayan insanları önemsememek lazım.. Yoksa sizinde akıbetiniz o yönde olabilir...

[IMG][/IMG]
    Gökhan’ı ben de tanırım, karakter olarak da çok düzgün biridir, beyanına güvenilebilir.

Ama burada yanlış bir kullanım var bence. Temettü emekliliği=yapılan yatırımlarla pasif gelir elde etme yerine kullanılıyor. Yani ben temettü yatırımcısı değilim, ama konut-arsa-tarla-hisse(viop dahil) yatırımlarla 40 yaşında kendimi emekli ettim. 6 yıl oldu, şükür bir gün bile pişman olmadım. A-b-C planları yaptım, a ile devam şimdiye dek. Ekim de eyt başvurusu yapacağım(25 yıl o zaman doluyor), artık A+ ile yola devam edeceğim nasip olursa.

Şunu demeye çalışıyorum, yatırım konusunda temettü hissesi şart değil. Altın, döviz, hisse, arsa, tarla vs hepsi birer alternatif, bir alana şartlanmamak lazım.

Somut bir örnek: 8 yıl önce Akyazı köy içi 8000 usd ye aldığım tarlayı, 27000 usd ye sattım. Zaten hiç bir şey yapmasan, sıfıra yakın risk ile 2016 da bes i gram altın yapmıştım, arada hisse fona geçtiğim de oldu. Orada da benzer bir getiri var.

Yeter ki yatırım yapın, orta uzun vadede hemen hepsi benzer getiriler sunuyor. Borsanın riski, kötü tercihlerle, paranın pul olma ihtimali de var. Altın ya da arsa-tarla da pul olma riski yok, sadece az kazanma riski olabilir.

Mesela, Osmangazi köprüsü zamanı Orhangazi den zeytinlik almıştım. Orası dolar bazlı ancak %50 arttı.

Özet, önce tasarruf, sonra bilinçli yatırım. Bu durumda rahat bir emeklilik, yoksa elin ayağın tuttukça çalışmak zorunda kalırsın. Emekli maaşın harçlık olarak kalır.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,153
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Gökhan�ı ben de tanırım, karakter olarak da çok düzgün biridir, beyanına güvenilebilir.

Ama burada yanlış bir kullanım var bence. Temettü emekliliği=yapılan yatırımlarla pasif gelir elde etme yerine kullanılıyor. Yani ben temettü yatırımcısı değilim, ama konut-arsa-tarla-hisse(viop dahil) yatırımlarla 40 yaşında kendimi emekli ettim. 6 yıl oldu, şükür bir gün bile pişman olmadım. A-b-C planları yaptım, a ile devam şimdiye dek. Ekim de eyt başvurusu yapacağım(25 yıl o zaman doluyor), artık A+ ile yola devam edeceğim nasip olursa.

Şunu demeye çalışıyorum, yatırım konusunda temettü hissesi şart değil. Altın, döviz, hisse, arsa, tarla vs hepsi birer alternatif, bir alana şartlanmamak lazım.

Somut bir örnek: 8 yıl önce Akyazı köy içi 8000 usd ye aldığım tarlayı, 27000 usd ye sattım. Zaten hiç bir şey yapmasan, sıfıra yakın risk ile 2016 da bes i gram altın yapmıştım, arada hisse fona geçtiğim de oldu. Orada da benzer bir getiri var.

Yeter ki yatırım yapın, orta uzun vadede hemen hepsi benzer getiriler sunuyor. Borsanın riski, kötü tercihlerle, paranın pul olma ihtimali de var. Altın ya da arsa-tarla da pul olma riski yok, sadece az kazanma riski olabilir.

Mesela, Osmangazi köprüsü zamanı Orhangazi den zeytinlik almıştım. Orası dolar bazlı ancak %50 arttı.

Özet, önce tasarruf, sonra bilinçli yatırım. Bu durumda rahat bir emeklilik, yoksa elin ayağın tuttukça çalışmak zorunda kalırsın. Emekli maaşın harçlık olarak kalır.
    Üstat aslında burda sadece temettü değil,büyüyen ve temettü veren şirkerin seçimi ..Zaten eurubond,altın dolar vs.dende bahsettim...Asıl olan genç yaşta başlamak..ve hisse biriktirmekte en pratik yol.Yani ufak birikimler ile başlamak mümkün..bunu anlatmaya çalıştım.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Ben tüm planlarımi yapmıştım.ama deprem malesef fena vurdu...2-3 seneye toparlarim..Aslında yurt dışından da iş teklifi var ama bu yaştan son bu topraklarda kalmak istiyorum artık.

Aman, aman gaza gelme. Toparlanır toparlanmaz hayatı yaşamaya bak, gençler gitsin yurt dışına. Ben gençken bile tercih etmedim, biraz da yapı meselesi sanırım.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,153
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Gökhan�ı ben de tanırım, karakter olarak da çok düzgün biridir, beyanına güvenilebilir.

Birde şu var sizin yeteneğiniz başka ..yani siz biraz ayrisirsiniz bizlerden.[emoji2][emoji2]

5. 1990 lı yıllarda çalışmaya başlayıp, doğru işler yapanlar şimdi elbette mutlu. 1-2 senede araç, 2-3 yılda ev alabildik. Çocuklarımız bu konuda kötü bir zamana denk geldi. 5500 lira maaşı olan emekli %25 zamdan faydalanamıyor. Bu cümle dahi tek başına çok şey ifade ediyor. Malasef çocuklarımıza tanınmayan adil hayatı bizler bırakacağız.

6.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    1990 lı yıllarda çalışmaya başlayıp, doğru işler yapanlar şimdi elbette mutlu. 1-2 senede araç, 2-3 yılda ev alabildik. Çocuklarımız bu konuda kötü bir zamana denk geldi. 5500 lira maaşı olan emekli %25 zamdan faydalanamıyor. Bu cümle dahi tek başına çok şey ifade ediyor. Malasef çocuklarımıza tanınmayan adil hayatı bizler bırakacağız.
    Aynen dediğin gibi oldu. 99 da o zaman çalışılabilecek en iyi şirketlerden birinde işe başladım. İlk yıl evi düzdüm, ikinci yıl ikinci el arabamı aldım. 5. yıl şu an oturduğum evi, az bir kredi ile aldım. Ama o zaman da fırsatları değerlendirenler kadar, Çar çur edenler vardı.

Her 10-15 yılda bir güzel fırsatlar geliyor, şu an özellikle okumuş kesim çok zor şartlar yaşıyor. Ama sabredip ileride çıkacak fırsatlara hazırlıklı olmak lazım.

Şartlar ne olursa olsun, mücadeleden vazgeçmemeli. Geçmişe bakıp, onlar şanslı biz şansız demenin faydası yok. Ayrıca bizim zamanda internet, sosyal medya gelişmiş değildi. Doğru dürüst fon bile yoktu, pek çok şeyi deneme yanılma ile yaptık. Bizim 10 yılda ulaştığımız bilince şimdiki gençler 1 yılda ulaşabiliyor.

7. memurlar 8000 tl seyyanen ile yuksek zam almis gorunuyor ama o para emin olun onumuzdeki donemde geri alinacak. onumuzdeki 6 ay minimum %50 enflasyon var' tuik bunu %30 aciklar. reis cikar memura emekliye %35 zam der peki bu %35 seyyanen verilen 8000 tl ye de eklenir mi? adim gibi eminim eklenmez. kok maasi 15.000 tl seyyanen ile 23000 tl alan memur 15.000 nin %35 i 20.250+8000+28250 maas alir. yani (28250-23000)/2300=%23 zam.. hadi gecmis olsun..

temettu emekliligi icin de sunu soyleyim ulke son 10 yildir o kadar kotu yonetiliyor ki hisse senedine yatirim yapanlarin iyi miktar portfoy yaratmasi tamamen kendi basarilari.. 2013 yilinda endeks 50.000 dolardi, 2 sifir atildi 500 dolar oldu. yahu bu ulke dolar bazinda hic mi buyumedi 10 yilda (evet buyumedi) 10 yilda dolar enflasyonu kac oldu' yani 10 yil onceki 500 dolarin alim gucuyle bugunun 500 dolarinin alim gucu ayni mi? bizim yukselmelere doyamayan endeksimiz su an kac dolar 240 dolar. ee sen bu ulkede dolar bazinda son 10 yilda iyi bir getiri sagladiysan helal olsun. bak bi de son 10 yillik s&p grafigine.. ama bu duzen onunde sonunda degisecek temettu emeklliigi ya da hisse yatirimi o zaman gercekten anlamli olacak. yahu yabanci sayisi biile 2000 li yillarin basina donmus ne diyeyim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,153
     Alıntı Originally Posted by cenkbjk Yazıyı Oku
    memurlar 8000 tl seyyanen ile yuksek zam almis gorunuyor ama o para emin olun onumuzdeki donemde geri alinacak. onumuzdeki 6 ay minimum %50 enflasyon var' tuik bunu %30 aciklar. reis cikar memura emekliye %35 zam der peki bu %35 seyyanen verilen 8000 tl ye de eklenir mi? adim gibi eminim eklenmez. kok maasi 15.000 tl seyyanen ile 23000 tl alan memur 15.000 nin %35 i 20.250+8000+28250 maas alir. yani (28250-23000)/2300=%23 zam.. hadi gecmis olsun..

temettu emekliligi icin de sunu soyleyim ulke son 10 yildir o kadar kotu yonetiliyor ki hisse senedine yatirim yapanlarin iyi miktar portfoy yaratmasi tamamen kendi basarilari.. 2013 yilinda endeks 50.000 dolardi, 2 sifir atildi 500 dolar oldu. yahu bu ulke dolar bazinda hic mi buyumedi 10 yilda (evet buyumedi) 10 yilda dolar enflasyonu kac oldu' yani 10 yil onceki 500 dolarin alim gucuyle bugunun 500 dolarinin alim gucu ayni mi? bizim yukselmelere doyamayan endeksimiz su an kac dolar 240 dolar. ee sen bu ulkede dolar bazinda son 10 yilda iyi bir getiri sagladiysan helal olsun. bak bi de son 10 yillik s&p grafigine.. ama bu duzen onunde sonunda degisecek temettu emeklliigi ya da hisse yatirimi o zaman gercekten anlamli olacak. yahu yabanci sayisi biile 2000 li yillarin basina donmus ne diyeyim.
    Dolar bazlı bist100 den yaklaşık 40 hissenin getirisi..... Bu kötü ekonomiye rağmen..bir kısmı ise son 3-5 yılda arz olan senetler..[IMG][/IMG]

Sayfa 346/472 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •