Sayfa 346/718 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446 ... SonSon
Arama sonucu : 5739 madde; 2,761 - 2,768 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. %47 faizle 200 Milyon tl borclanmisiz 1 yıl vadeli bono ihraci

2.  Alıntı Originally Posted by Sayilar10 Yazıyı Oku
    3. Çeyrek sonuçlarından kendime aldığım notları paylaşıyorum. Detayları sevmeyenler için oldukça sıkıcıdır.
    Forum sınırını aştığı için ekteki linkte

https://dosya.hizliresim.com/qRDEuO1pf5hHAzn/file
    elinize sağlık; oldukça doyurucu bir içerik, akıcı bir anlatış ve teknik bilgi ile desteklenmiş bir analiz olmuş.. ar-ge projeleri başarılı ise yapılan harcama itfa edilmek üzere, aktifleştilir; değilse, doğrudan gider yazılır şeklindeki muhasebe ilkesinden ticari bilgi dahi yakalamışsınız.. burdan bir ticari öngörü elde etmişsiniz ("ar-ge başarılı oldu; ürün lansmanı geliyor olacaktır" şeklinde adlandırabiliriz). tfrs16 kiralamalar hakkındaki uygulamaların detayına kadar bildiğiniz bellidir. tebrikler ve paylaştığınız için teşekkürler.

bilgime göre; şirkette hissedarsınız ve buna rağmen de oldukaç nesnel/objektif değerlendirmeler yapmayı başarabilmişsiniz.

3.çeyreği ve şirketin temel konularının önemli kısımlarını anlamak isteyen potansiyel yatırımcılara ve hatta analistlere okumalarını öneririm.

3.  Alıntı Originally Posted by rodrigo44 Yazıyı Oku
    Globe flex dostumuzdurr yeni bilancoyuda inceleyip poz arttirmalari dilegiyle
    5-10 dk eski hazirun cetvellerinde bir tarama yapmıştım (sn. kutsi'nin linkte verdiği liste üzerine); devada en az 2 fonla poz almış olan globeflex'i aradım.. sanırım, en eski 2015 ya da 2017 hazirun cetvelinde adlarını gördüm.. şirkette neredeyse benim kadar eski olabilirler .. deva'da poz alan fonlarının dağılımlarına baktığımda ise; TRye ayırdıkları pay devede kulak. onun da belki de tamamı bizizdir (aritmetiğini yapmadım)..

4.  Alıntı Originally Posted by Sayilar10 Yazıyı Oku
    Herkesin görüşüne saygım var. Benim bakış açım hisse senedi alırken şirkete ortak olmak. Bu ortaklık bazen 20 sene de sürebiliyor. Bu nedenle Deva'nın bugün ettiği kar benim için önemli olmakla birlikte, şirketin arge performansı ve gelecek için potansiyeli daha çok önem taşıyor. Bu nedenle Saba'nın arge olmadan lanse ettiği potansiyelli ürünler benim açımdan sizlere göre daha olumsuz. 410 tane argeci çalıştırmakla övünüyorsak bu argecilerin geliştirdiği önemli ürünlerin rakip bir firmadan satışa sunulmasıyla da üzülmemiz normaldir. Aşağıda tablo halinde Saba'nın son iki sene içinde ruhsatını aldığı ürünleri görebilirsiniz. Kutu fiyatlarını ve yanındaki notları ben ekledim. Koyu olarak belirttiğim notlar özellikle üzerinde durduklarım. Deva argeden bu ilaçlardan çok daha potansiyelli olanlar çıkıyor olsaydı, benim için de tali bir konu olabilirdi. Ancak Apaclot bir miktar da Gilomid dışında son ruhsatların potansiyeli global satışlara bakınca daha düşük görünüyor.

ÜRÜN ADI ETKİN MADDE RUHSAT TARİHİ KUTU FİYATI NOTLAR
    ENZADRE Enzalutamid 09.12.2021 33.035,10 TL 2022 dünya satışı 5,9 milyar dolar. Saba tek jenerik. Patent 2026'da sona erecek.
    DOMİRPA Levodopa, Benserazid hidroklorür 25.12.2021 73,75 TL Deva'nın ciro bazında son 13 çeyrektir en çok satan ilaçları arasındaki Madopar, son iki çeyrektir listede yok, gazete haberlerinde piyasada bulunamadığı mevcut.
    DELOTRAN Karvedilol 12.04.2022 44,68 TL Deva'nın ciro bazında son 13 çeyrektir en çok satan ilk 10 ilacından olan Dilatrend, 2023 ilk çeyrek sıralamaya giremedi, son faaliyet raporunda ise 11. sırada.
    TERİGİO Teriflunomid 20.04.2022 6.659,83 TL 2022 dünya satışı 2 milyar Euro, patent koruma 2023'te sona erdi. Saba 3 jenerikten biri.
    AZEDOK Azilsartan kamedoksomil 09.09.2022 Satış başlamamış. Kalp ilacı.
    LEDEZLA Apremilast 09.10.2022 2.415,29 TL 2022 dünya satışı 2,3 milyar dolar. Orijinali piyasada yok. Saba 3 jenerikten biri.
    DAPLİG Dapagliflozin 28.10.2022 382,26 TL 2022 dünya satışı 4,4 milyar dolar. Saba 4 jenerikten biri.
    ULPİSAD Ulipristal asetat 28.10.2022 402,97 TL 2022 ABD satışı 3,4 milyar dolar. Saba 2 jenerikten biri.
    BACMİRPİ %2 Mupirosin 17.01.2023 70,04 TL Eski bir ilaç. 8 jenerik mevcut.
    Biriglo %0,15 Brimonidin tartarat 12.05.2023 272,77 TL Deva dahil 5 jenerik mevcut.
    DİCLOGESİC Diklofenak potasyum 21.06.2023 41,80 TL Diklofenak potasyum olarak orijinal dışında 9 jenerik mevcut. Diklofenak içeren birçok bileşim mevcut

Yukarıda belirtmiştim Madopar ile ilgili durumu. O zaman da ilacın bulunamadığı haber yapılıyordu. 2019'dan beri tüm faaliyet raporlarında Deva'nın en çok ciro yapan ilaçları arasında orta-alt sıralarda yer alan bu ilaç 2023 yılı başından beri üç çeyrektir bu sıralamaya giremedi. Saba Domirpa'nın ruhsatını 2021'in sonunda almıştı.
    Domirpa'nın SGK geri ödemede olmadığını bilmiyordum. Belki de Madopar'ın karlılığı düşüktü ve SGK indirimlerinden muaf olmak için Saba'nın ilacına ağırlık verildi. Ancak 125 mg için Saba daha ucuz. Bir detay dikkatimi çekti. Madopar Deva'nın Roche lisansı ile ürettiği bir ürün. Dolayısıyla Eastpharma'ya lisans parası da ödeniyordu. Onunla ilgili bir durum olabilir.
    Güncel fiyatlara baktığımızda
    Domirpa - 100+25 mg - 30 tablet - 83,46 TL
    Madopar - 125 mg - 30 tablet - 109,64 TL
    250 mg'lık formlarda fiyat aynı - 73,75 TL

5.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    5-10 dk eski hazirun cetvellerinde bir tarama yapmıştım (sn. kutsi'nin linkte verdiği liste üzerine); devada en az 2 fonla poz almış olan globeflex'i aradım.. sanırım, en eski 2015 ya da 2017 hazirun cetvelinde adlarını gördüm.. şirkette neredeyse benim kadar eski olabilirler .. deva'da poz alan fonlarının dağılımlarına baktığımda ise; TRye ayırdıkları pay devede kulak. onun da belki de tamamı bizizdir (aritmetiğini yapmadım)..
    Bende TRye ayırdıkları payın Devaya oldugunu düşünüyorum fonu biraz inceledim %15 20 oranında sağlık alanına yatırım yapıyorlar TRdeki diğer saglık kuruluşlarında payları yok zaten TRye az bir pay ayırmışlar onunda tamamı bencede deva

2015 2017 yıllarında genel kurullara katıldıklarına göre şirketi uzun süredir tanıyor ve güveniyorlar.. Bizim KY gibi imtiyaz imtiyaz demeyip yatırım yapıyorlar önemli bir ayrıntı

6.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    elinize sağlık; oldukça doyurucu bir içerik, akıcı bir anlatış ve teknik bilgi ile desteklenmiş bir analiz olmuş.. ar-ge projeleri başarılı ise yapılan harcama itfa edilmek üzere, aktifleştilir; değilse, doğrudan gider yazılır şeklindeki muhasebe ilkesinden ticari bilgi dahi yakalamışsınız.. burdan bir ticari öngörü elde etmişsiniz ("ar-ge başarılı oldu; ürün lansmanı geliyor olacaktır" şeklinde adlandırabiliriz). tfrs16 kiralamalar hakkındaki uygulamaların detayına kadar bildiğiniz bellidir. tebrikler ve paylaştığınız için teşekkürler.

bilgime göre; şirkette hissedarsınız ve buna rağmen de oldukaç nesnel/objektif değerlendirmeler yapmayı başarabilmişsiniz.

3.çeyreği ve şirketin temel konularının önemli kısımlarını anlamak isteyen potansiyel yatırımcılara ve hatta analistlere okumalarını öneririm.
    Güzel yorumlarınız için teşekkürler. 2017'den beri Deva ortağıyım. Üç senedir de Bist'teki en yüksek üç payımdan biri.

7.  Alıntı Originally Posted by Sayilar10 Yazıyı Oku
    Güzel yorumlarınız için teşekkürler. 2017'den beri Deva ortağıyım. Üç senedir de Bist'teki en yüksek üç payımdan biri.
    Son bilanço analiz i için çok Tskler, emeğinize sağlık..
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

Sayfa 346/718 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •