"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
2 günlük hareketli ortalama da nerden çıktı diyenler oluyor. 2 günün her hangi bir özelliği yok, ben hareketin ivmesini olabildiğince çabuk yakalamak için 2 günlük hareketli ortalamayı seçtim, zira günlük periyotta daha küçüğü yok, 1 günlük ortalama fiyatın kendisi olur zaten. Bundan daha da hızlı aksiyon almak isterseniz onun altı daha düşük periyotlara inmekle mümkün. Dileyen 4 saatlik, 2 saatlik, 1 saatlik, 30 dk'lık, 15 dk'lık, 5 dakikalık hatta 1 dk'lık fiyat hareketi ile de duruma bakabilir ona uygun bir hareketli ortalama seçebilir. Ben genel gidişatı gürültüden biraz arındırmak için günlük grafik ve 2 günlük hareketli ortalama seçtim. Hareketli ortalamalarda benim için herhangi bir rakam tabu değil. Hele hele sırf Fibonacci rakamları diye 3,5,8,13 filan gibi bana göre anlamsız tercihler yapmıyorum. 5'i 1 haftadaki toplam gün sayısını temsil ediyor diye seçebilirim, 21 ya da 22'yi ortalama 1 aydaki gün sayısı diye tercih edebilirim ya da piyasada herkes itibar ediyor diye 20'yi de seçebilirim. 50,100 ve 200 günlük ortalamalarda da olaya bakışım aynı. Piyasada genel kabul görmüş oldukları için bakarım sadece, çünkü herkesin kabul ettiği ortalamalar bir şekilde tepkilerin verilebileceği ortalamalardır. Yoksa benim açımdan 200 günün hiç bir anlamı yok. 250 olsa bir yılı temsil eder diye daha çok önemserim ki kendim özel olarak 250 kullanırım 1 yıllık gidişatın ortalamasını görmek için. Ancak benim neyi güzel gördüğümden ziyade çoğunluğun neyi güzel gördüğü borsada daha mühim, çünkü parayı çoğunluğun ne yaptığına bakarak kazanırsınız. İster 'trend'ci olun ister 'karşıt yatırım'cı, sonuçta ikisinde de çoğunluğun eğilimine bakmak zorundasınızdır.
Clausewitz
Sabah açılışta sattığım hisseleri kapanış TE'de yine eşit ağırlıklı bir şekilde aldım. Yarın sabah açılışta satacağım. Hayırlısı bakalım.
Yatırım tavsiyesi içermez.
Clausewitz
Clausewitz
Saat 13:00 sonrasında ana endekste bir toparlanma var.. Kalıcı olur mu, izlemek lazım.. Kritik destek direnç bölgesinde takılıyor.
YTD.
Clausewitz
Yer İmleri