Biz kucuk yatirimcilar pastalara bakarkende kucuk yatirimci gozu ile bakiyoruz
spot vadeli birde opsiyon ayagi var
arbitraj yapanlar yada arbitraj fonlari yuksek faizi buldugu zaman kolay kolay affetmez
sisenin bugun fiyati 40 diyelim vadelisi 43u gordu o nesnada spot alir vadeli satar aylik kazanci %7.5
aylik %5 ile borclanma imkani var diyelim al sana risksiz mis gibi %2.5 kazanc
vade sonu gelmeden vadeli teorik fiyatin altina gelirse ay sonunu beklemeden spot hisseleri sat vadeliden sattiklarini yerine koy balli kaymak
spot pastasina bakarken vadeli ve opsiyonlardaki islemleri ve sahiplerini bilmedigimiz icin tek spot pastasina bakmanin pek bir anlami yok
yanlis hatirlamiyorsam normal vadeli faizleri %30-40 larda seyrederken Sisede %70-80 leri bazi gunlerde gordum
Sisenin 11. ay vadelisinin suan teorik fiyati 40.83
kapanisi 40.58
yani teorik fiyatin 0.70 asagisinda islem goruyor
daha once sise de arbitraj yapan bir fon spotda elinde olanlari satar vadeliyi kapatir teorik fiyatin uzerinde olan baska bir hissede pozisyon alir 4 gun icin %0.70 guzel kazanc

Originally Posted by
moza80
viop ile ilgili birşeyler karalayalım.şimdi burada sadece viop ya da spota bakmak bizi yanılgıya sürüklüyor.x şu kadar shortta y bu kadar longta falan anlamlı değil.
spotta malı olan da fiyatı sabitlemek için short açıyor.aracı kurumun spotta ne kadar şişe saklıyor viopta ne kadar net hangi işlemi açmış takip etmesi karmaşık.
activex31 burada olduğu zamanlar genelde elinde sakladığından fazla viopta işlem açan TEB belirleyivi oluyor ve aldığı poziyonlar karlı kapanıyordu.
şu an vaziyet ne alemde vioptan uzak kaldım riske edilecek para da az viop için ancak ilgilenenler TEB i takip etsin genelde shortta ise spota düşecek demektir.yaş tahtaya basmıyorlar
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
Yer İmleri