Sabah ORGE'yi tavan görünce yine kaşıntılar tuttu ve sattım. Bu sefer dört ayak üstüne düşmüşüm satma konusunda. Ama sattığım malın yerine alacak bulma hikayesi beni gerdi de gerdi.. Elimden çıkardığım TUKAS, KONKA ve BNTAS sattığım yerlerin hayli üzerinde.. Bir de ORGE'yi çift kat yapmıştık, yerine 2 hisse koymak icab etti. İlk tabandan satmayı becerebildiğim ama ikinci tabanın dibinden almayı akledemediğim EGSER aldım birinci parçası ile 30.96 ortalama ile. Sonuçta 32'den satmışım 30.96'dan almışım diye teselli mi edeceğim kendimi..? Aradaki fark sadece % 3 küsürlük bir avantaj.. Bir de geri basmayacağı da garanti değil. Diğer yarısı ile de Mart ayında bedelli başvurusu yaptığı için yarı fiyatına düşen ve sağıma soluma 'bu hisseyi alın çok ucuz' diye tavsiyede bulunup bir türlü kendim alamadığım aynı sektörden USAK Seramik aldım 3.28 ortalamayla, hem de Mart'ta alın diye tavsiye ettiğim fiyatın 2 katına nerdeyse.. İki gün önce elimden çıkardıklarımın üstüne koyarak gitmesine mi daha çok üzülsem yoksa tavandan sattığım hissenin tavanı bozup % 4.30 ile kapandığı için son bir hafta da ilk defa dört ayak üstüne düşmüş olmama mı sevinsem, bilemedim. Portföy büyümeye devam ediyor, ancak son 5-6 kararım genelde hep yanlış oldu. O yanlış kararlar alınmamış olsa en az bir %7-8 daha büyümüş olurdu.
Bu sıralar portföyü yine hanıma teslim etmek gerekti galiba. Yarısını ona virmanlamalı. Parmakların kaşınması iyi değil..
Son düzenleme : deva-i dert; 07-10-2022 saat: 23:42.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri