Sayfa 35/366 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon
Arama sonucu : 2923 madde; 273 - 280 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1.  Alıntı Originally Posted by exxcalibur Yazıyı Oku
    Ekleme yapayım, Aynı anda kontr yide satmıştım oda uçtu onda lot sayısı azdı da, sasa çok koydu be.
    Aksa alma niyetindeydim o da aynı zamanda coştu bu hafta kara hafta oldu benim için.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Maalesef hepimizin başına geliyor bu tip vakıalar. Bazen kendimi iyi frenliyorum. Ve o dönemde oldukça iyi sonuçlar alıyorum. Bazen de maalesef fiyat hareketinin oluşturduğu algıya takılıyoruz, 'burda durdu, burası direnç zaten, geri basar' psikolojisi insanın kontrolü kaybetmesine neden oluyor. O sebeple en önemli şey borsada elini kontrol edebilmek. Aniden gelen alış ya da satış hissine mağlup olup o tuşa basmamak lazım. Tuşlara daha önce yaptığın planlara göre basmak gerekiyor. Borsa yaşının kaç olduğunun önemi yok, bazen kontrolü yitiriyor insan. Aynen sigara alışkanlığı gibi bir şey bu.
    Son düzenleme : deva-i dert; 06-10-2022 saat: 16:47.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Evet Kervt ters köşe etti, bir gün böyle olacağı belliydi
    Y.T.D. Kerevit kanal ve dev çanak formasyonu içinde devam ediyor...

Kanal: https://www.tradingview.com/x/sUyIBuSj/

Kanal üst sınırına yani 9.82 lere değdi, bakalım geri kanal içine doğru sarkacak mı? Yoksa yukarı kırıp yeni bir kanal mı açacak..

Dev Çanak: https://www.tradingview.com/x/8oicwQmr/

3.  Alıntı Originally Posted by BaHtıÇıktı Yazıyı Oku
    Y.T.D. Kerevit kanal ve dev çanak formasyonu içinde devam ediyor...

Kanal: https://www.tradingview.com/x/sUyIBuSj/

Kanal üst sınırına yani 9.82 lere değdi, bakalım geri kanal içine doğru sarkacak mı? Yoksa yukarı kırıp yeni bir kanal mı açacak..

Dev Çanak: https://www.tradingview.com/x/8oicwQmr/
    Emeğine sağlık hocam..

Grafiği link olarak değil de görüntü olarak paylaşmak istersen şu websitesini kullanabilirsin:

https://www.hizliresim.com/

Tradingview'dan 'Grafik Resmini Kopyala' seçeneğini kullan. Sonrada Hızlı Resim'de Yapıştır-Yükle Opsiyonu'nu seçip Ctrl+V tuşlarına bas. Oraya görüntü gelecektir. Yükle tuşuna basınca resim yüklenecek. Orada sağ tarafta oluşan link uzantılarından en sonuncuyu kopyalayıp foruma yapıştırırsan görüntü buraya resim olarak aktarılmış olur.
    Clausewitz

4. Sabah ORGE'yi tavan görünce yine kaşıntılar tuttu ve sattım. Bu sefer dört ayak üstüne düşmüşüm satma konusunda. Ama sattığım malın yerine alacak bulma hikayesi beni gerdi de gerdi.. Elimden çıkardığım TUKAS, KONKA ve BNTAS sattığım yerlerin hayli üzerinde.. Bir de ORGE'yi çift kat yapmıştık, yerine 2 hisse koymak icab etti. İlk tabandan satmayı becerebildiğim ama ikinci tabanın dibinden almayı akledemediğim EGSER aldım birinci parçası ile 30.96 ortalama ile. Sonuçta 32'den satmışım 30.96'dan almışım diye teselli mi edeceğim kendimi..? Aradaki fark sadece % 3 küsürlük bir avantaj.. Bir de geri basmayacağı da garanti değil. Diğer yarısı ile de Mart ayında bedelli başvurusu yaptığı için yarı fiyatına düşen ve sağıma soluma 'bu hisseyi alın çok ucuz' diye tavsiyede bulunup bir türlü kendim alamadığım aynı sektörden USAK Seramik aldım 3.28 ortalamayla, hem de Mart'ta alın diye tavsiye ettiğim fiyatın 2 katına nerdeyse.. İki gün önce elimden çıkardıklarımın üstüne koyarak gitmesine mi daha çok üzülsem yoksa tavandan sattığım hissenin tavanı bozup % 4.30 ile kapandığı için son bir hafta da ilk defa dört ayak üstüne düşmüş olmama mı sevinsem, bilemedim. Portföy büyümeye devam ediyor, ancak son 5-6 kararım genelde hep yanlış oldu. O yanlış kararlar alınmamış olsa en az bir %7-8 daha büyümüş olurdu.

Bu sıralar portföyü yine hanıma teslim etmek gerekti galiba. Yarısını ona virmanlamalı. Parmakların kaşınması iyi değil..
    Son düzenleme : deva-i dert; 07-10-2022 saat: 23:42.
    Clausewitz

5. Y.T.D. Kerevit kanal ve dev çanak formasyonu içinde devam ediyor...

Kanal:

Dev Çanak:

Teşekkürler Hüsnü Hocam. Böyle daha iyi galiba.

Y.T.D.
    Kanal Yukarı Yönlü delindi::

Dev Çanak :

6. An itibariyle Kağıt Ürünleri Sektörü

* Zarar eden iki şirket gruplamaya alınmamıştır.
    ** Sıralama ODR (Ortalama Değer Rasyosu)'ye göre 09.10.2022 tarihi itibariyle en ucuzundan en pahalısına göre yapılmıştır.
    *** Hisse fiyatları için sadece finansal rasyolar baz alınmıştır, teknik analiz yapılmamıştır, fiyat hareketi yönü tahmini sadece bu rasyolara göre yapılmamalı, fiyat grafikleri de beraberinde incelenmelidir.

YTD.
    Clausewitz

7. KLGYO'dan çıkış yapıp yerine KARTN aldım bugün.. Diğer paylardan da eşit miktarda kırparak ORGE'ye eşit ağırlıklı olmak üzere portföyde tekrar yer açtım.
    Portföyümde an itibariyle ARDYZ, EGSER, KARTN, MERCN, ORGE, USAK ve YATAS bulunuyor. Sabah EGSER 32.52 günlük zirvesini gördüğü vakitler satmaya uğraşsamda istediğim fiyattan gitmeyince biraz daha aşağısından satmak istemedim ve satışı kaldırdım ve bu sebeple güzel bir satış fırsatını tepmiş olduk, gün sonunda %-0,19 ile kapadı.

Portföy büyümeye devam ediyor, Allah nazardan saklasın.
    Clausewitz

8. Birkaç defa tavandan yaptığım satışlar ertesi günü beni pişman etmişti. Ama geçenlerde ORGE ve bugün USAK'tan tavan görünce satışım beni pişman etmedi. Her ikisi de tavan bozdu ve ORGE'de ertesi gün, USAK'ta bugün tavan fiyatının % 7-8 arası bir küsüratla aşağıdan almak nasip oldu. Hatta bugün USAK'ı aldıktan sonra % 2 küsür kadar tekrar yukardan satıp, sonra tekrar ilk aldığım fiyatta yerine bile koymak nasip oldu. Ama OYAK'ın 10 küsür milyon lot net satışta olması aklımı bulandırmıyor değil USAK'ta. İkinci satışta biraz da onun etkisi vardı. Ama dayanamayıp tekrar aldım ilk aldığım fiyata gelince. Martta yarı fiyatlarına almak vardı, ama başkalarına verdiğimiz tavsiyeye kendimiz uymadık maalesef. Neyse ki yine borsanın en ucuzlarından. Alnus bugün 7.10 hedef fiyatı verdi sabah. Bugünkü hareketlilik de bundandı. Alnus kendisi epey aldı, ama sanki birilerinin elindeki yüklü malı çıkmaya ihtiyacı vardı da o sebeple bu haberi verdiler ve tavan yaptırdılar gibi bir resim var ortada. Sonuçta OYAK'ın takasında görünen 20 milyon lotun yarıdan fazlasının bugün elden çıkarılmış olması çok da tesadüf gibi görünmüyor. Biz yine şirketin fiyatının ucuzluğuna ve büyüyen satış ve kâr rakamlarına yatırım yaptığımızı düşünüp kıllanmayı bir tarafa bırakalım. Sonuçta tahta oyunları ve mal yığmalar ve manipülatif haberler ya da hedef fiyatlar her zaman olacak. YTD.
    Clausewitz

Sayfa 35/366 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •