Sayfa 350/1032 İlkİlk ... 250300340348349350351352360400450850 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,793 - 2,800 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Alıntı Originally Posted by erick_von_manhstein2 Yazıyı Oku
    Kotu Haber vermek istemem ama :

OFAC saglam bir ceza verecek gibi. AMerikan Hazine Bakanligi Turkiyeye karsi cok sahin bir tutum ongoruyor

http://www.haberturk.com/yazarlar/se...oyle-oynaniyor
    Para piyasalarini Yahudiler kontrol eder. Ya onlara karsi elin guclu olacak, ya da atip tutmayacaksin. Yani oyunu oynamayi bileceksin. Bunu anlamak o kadar zor mu?

Trump'i getiren ABD halki, ABD milliyetcileri. Yahudi lobisi almadan olmaz tabi ki, adamin damadi Yahudi, gitti torununu Sinagog'da kutsadi baskan olmadan once. Ama Obama'yi da getiren onlardi. Para istedigini getirir.

Kotu performansa devam. Denildigi gibi ceza dusecek herhalde yakinda. 8.50 bandinda karsilanmasini beklerdim. 6.50'de bu nedir artik?

(yukarda obama'nin yaninda "getiren Yahudiler aslinda" olacakti. Yoksa asli Soros.)

3. bu arada Berat Albayrak sunlari dedi :

Ben Berat Albayrak a guveniyorum. Guvenmek zorundayim. Adam piyasa nasil isterse oyle hareket edecek biri. Biraz dis basinda fazlasi ile abartilmis bir tehlike var. Sonucta ekonomist. Ciddi bir danisman kadrosu olacak. Tayyip Erdogani Ekonomi ile ilgili kotu kararlarindan vazgecirebilecek tek kisi de Berat Albayrak.
    Yalniz Kamu bankalari yeniden az kar elde etmeye devam edecek.Yon bu yonde.

Halkbankla ilgili OFAC karari bu 6.5 lardan gelirse bi 4-5 lere dogru yol aliriz. Halkbank gercekten 1$ dan islem gorur hale gelir.

Benim umidim. FED veya USA den gelen bir U donusu. Dolardaki dusus ve Berat Albayrakin , Durmus Yilmaz in ilk gunleri gibi once hakir gorulen sonra begenilen performansi olacaktir.

"İktidar olarak ve ilgili kamu kuruluşlarımızın koordinasyon kabiliyetleri dikkate alındığında, geniş bir yelpazede makroihtiyati politika, tedbir ve teşvik geliştirme ve uygulama deneyimine sahibiz. Sorunlara bütüncül bir bakış açısıyla çözüm çerçevesi oluşturma kabiliyetimiz yüksek seviyede. Yeni dönemde bu koordinasyon yönetim şeklimizin yapısı ve etkinliği paralelinde güçlenecektir. Kamu bankalarımızın bu süreçte ekonomik dinamizme ve kalkınmaya büyük katkı vereceğini göreceksiniz."

4. Bu banka hakkında konuşmaya gerek yok, bu bankanın hissesini alanlar battı zaten yeni alacaklar bulaşmasın hangi fiyattan alırlarsa alsınlar onlar batar.

Alıntı Originally Posted by erick_von_manhstein2 Yazıyı Oku
    bu arada Berat Albayrak sunlari dedi :

Ben Berat Albayrak a guveniyorum. Guvenmek zorundayim. Adam piyasa nasil isterse oyle hareket edecek biri. Biraz dis basinda fazlasi ile abartilmis bir tehlike var. Sonucta ekonomist. Ciddi bir danisman kadrosu olacak. Tayyip Erdogani Ekonomi ile ilgili kotu kararlarindan vazgecirebilecek tek kisi de Berat Albayrak.
    Yalniz Kamu bankalari yeniden az kar elde etmeye devam edecek.Yon bu yonde.

Halkbankla ilgili OFAC karari bu 6.5 lardan gelirse bi 4-5 lere dogru yol aliriz. Halkbank gercekten 1$ dan islem gorur hale gelir.

Benim umidim. FED veya USA den gelen bir U donusu. Dolardaki dusus ve Berat Albayrakin , Durmus Yilmaz in ilk gunleri gibi once hakir gorulen sonra begenilen performansi olacaktir.

"İktidar olarak ve ilgili kamu kuruluşlarımızın koordinasyon kabiliyetleri dikkate alındığında, geniş bir yelpazede makroihtiyati politika, tedbir ve teşvik geliştirme ve uygulama deneyimine sahibiz. Sorunlara bütüncül bir bakış açısıyla çözüm çerçevesi oluşturma kabiliyetimiz yüksek seviyede. Yeni dönemde bu koordinasyon yönetim şeklimizin yapısı ve etkinliği paralelinde güçlenecektir. Kamu bankalarımızın bu süreçte ekonomik dinamizme ve kalkınmaya büyük katkı vereceğini göreceksiniz."
    1 > Berat Albayrak Ekonomist degil. 100 kisi Iktisat okur ama 1 kisi anlar. Berat Albayrak bugune kadar "ekonomist" olarak ne yapmis, kac tane tez, makale yayinlamis, kac kez gorus bildirmis. Berat albayrak tepeden inme birisi sadece, vasifsiz bir eleman

2> Beklenti alinir gercek satilir. Halkbank zaten yaklasik 1 yildir bu cezayi fiyatliyor. Bankayi batiracak, cezayi odeyecek duzeyde olmayan cezalar gelirse agresif fiyatlamalar gorulebilir

3> FED ve USA dan nasil bir U donusu bekliyorsunuz. Simdi Ticaret savaslari var. Bu ticaret savaslarinda soylendigi gibi 200 milyar dolarlik urune de ek vergi gelirse bu ABD nin enflasyonunu artirir ve bu da FED i faiz artirimina zorlar. ABD den veriler cok iyi geliyor, ABD nin borc yuku 21 trilyon ve cari acigi yuksek. Bu borcu dusurmek icin cari acigini kapatmali ve paranin, yatirimlarin ABD ye donmesini saglamali.

---------------

Sizin yaklasimlariniz su ortamda cok ama cok iyimser bir tablo ciziyor.

6.  Alıntı Originally Posted by erick_von_manhstein2 Yazıyı Oku
    Kotu Haber vermek istemem ama :

OFAC saglam bir ceza verecek gibi. AMerikan Hazine Bakanligi Turkiyeye karsi cok sahin bir tutum ongoruyor

http://www.haberturk.com/yazarlar/se...oyle-oynaniyor

2) Kamu Bankarinda yuksek KARI unutun :

erdoğan dolar ve faizi indireceğiz bunun için özel sektör de elini taşın altına koyması lazım dedi... bunun anlamı şudur: piyasanın gerektiği faizi uygulamayacaksınız benim belirlediğim faizi uygulayacaksınız..bu durumda ya çok az kar edeceksiniz yada gerekirse kar etmeyeceksiniz...vatanseverlik budur...bu güne kadar hep kazandınız ama gerekirse bundan sonra kazanmayın..ülkemizin istikbali önemli.

Cemil Ertem de yuksek KAr elde etme cinnetinden Kamu bankalarinin vazgecegini soyledi. Su durumda HALKBANK in eldeki DEGERI bile yuksek gorunuyor
    Bu doğru bir yaklaşım değil, bankaların sermayeleri var ve bu sermayeye uygun bir kar etmek zorundalar, yoksa kapitalist sistemde bankacılık yapmanın anlamı kalmaz ve bankaları kapatıp parayı daha karlı başka bir sektöre (mesela inşaat, avm) geçirmek gerekir. Bankacılık sektörünün ülkemizde ikamesi yok, sektörü sallamak dalga dalga çok daha büyük etkilere neden olur.
    Bence daha doğru bir yaklaşım bankalar ulusal ve uluslararası normlara göre fazla kar ediyorsa ek vergi salıp karını törpülemektir. Sonra devlet o ek vergiyle istediği yere teşviği verir.

Berat Albayrak in aciklamalarini okudum. Guzel bir metin ama zaten bildigimiz ve ne yazik ki uygulamadigimiz seyler. Kendisinin tecrubesi olmadigi icinde bu aciklamalar cok bir etki yaratmadi. Oysa ki boyle bir metne gerek yoktu. Sadece bir cumle soylese bu yazmis oldugu metinden daha fazla etki yapabilirdi. Ne demisler az laf cok is.

Cumlede soyle

BIRAKINIZ YAPSINLAR BIRAKINIZ GECSINLER (Laissez faire laissez passer)

Hem bu cumleyi Ingilizlerde cok sever.

Biz ise Keynesyen bir model uyguluyoruz, yani devlet gerektiginde merkez bankasina mudahele edebiliriz diyoruz. Bu bizim gibi toplumlarda ters teper ancak demokrasinin ve cok sesliligin oldugu toplumlarda ise yarabilir, cunku devletin gerektiginde toplumun refahi icin elini tasin altina koymasini ifade eder. Oysa ki bizde tek seslilik var ve bu Keynesyen modeli sadece o tek sesligin etrafinda sekillenir ve islevselligini yitirir.

Berat Albayrak iyi bir ekonomist olsa asagida ki su aciklamayi yapmazdi. Sapla samani karistirmayin. Ben kendisini yarim saat karsima alsam dili tutulur bir sey soyleyemez

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Moody's'in not indirimi hakkında konuştu: "Birileri not indirmiş, kaldırmış umrumuzda olmayacak. Ülke olarak büyümeye, dik duruşumuza devam edeceğiz. Bu oyunun farkındayız elhamdülillah. Maşallah ekonomimizi her geçen gün daha iyiye gidiyor. Algı operasyonunun farkındayız."

Sayfa 350/1032 İlkİlk ... 250300340348349350351352360400450850 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •