G.öt kadar Dubai'deki (nüfus 4 milyon) FAB Bank'ın piyasa değeri 50 milyar dolar, İşbankasının 6 katı kadar. Şaka gibi.
G.öt kadar Dubai'deki (nüfus 4 milyon) FAB Bank'ın piyasa değeri 50 milyar dolar, İşbankasının 6 katı kadar. Şaka gibi.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Çok güzel özetlemişsin Mathias eline sağlık. İmtiyazlı hisselerin kaldırılması hususunda ben de ümitsizim. Halka açıklık oranının artırılması hususunda da öyle. Statüko sürer gider, dediğin gibi hükümetin ve devletin ful katkısıyla. Aracı kurumlar, hedge fonları, Algolar, robotlar, insider'ler malı götürmeye devam eder, olan yatırımcılara olur, ülke büyük zarar görür. Binde 1 lik, yüzde yarımlık halka açıklık oranlarıyla işlem gören şirketlerin anormal abartılı suni fiyatlamaları da aynen sürer gider. Bu tür reformların yapılması için en az 100 yıl lazım bu ülkede.
Securitization accounts for approximately 50% of U.S. GDP, compared to about 7% in Europe. We have a $30 trillion GDP and $15 trillion in securitization issuance. The financial instrumentation I refer to is often demonized as “tools for Wall Street dealmaking,” when, in reality, they are tools of lowering borrowing costs, creating investor liquidity, distributing risk efficiently, and expanding opportunities for capital to be deployed across a variety of markets far more expansively (from automobiles to consumer goods to commercial real estate to aviation to anything else creative minds can figure out a way to efficiently securitize). European resistance to securitization is not the opposite of “financialization” – it is resistance to growth and the unlocking of value creation.
"Uzun vade yatırım temettü falan hikayedir. Bir iki kıl tüy kopardın mı hele hele dolar bazlı yüzde 30 40 50 yaptın mı kim ne diyorsa desin isterse aya üs kuracak olsun şirket/ülke KAÇACAKSIN."
İşte bu açıklamaya şapka çıkarılır bravo. 😊
Şimdi okudum, ABD'de yıllık GSMH'nin %50 si yani yarısı (15 trilyon dolar) menkulkeştirme (Securitization) kaynaklı imiş. AB'de bu oran %7. Google translate kullanarak yukarıdaki paragrafı bir okuyun, çok aydınlatıcı gerçekten. 😊
GSRAY'da millet istiyor ki hisse roket gibi çıksın, 3 TL 4 TL leri görsün. 13.5 milyar sermayeyle, tedavüldeki 5.4 milyar lot hisse ile artık bu seviyelere çıkmak çok zor. Bile bile hisseyi aşırı sulandırdılar. Bunu ancak eş zamanlı sermaye azaltımı ve artırımı paklar aynen TSPOR un yaptığı gibi. %85 lik bir sermaye azaltımı ile birlikte eş zamanlı %600 lük bir sermaye artırımı sorunu çözer. Böylece şirkete çok yüksek bir nakit girişi olur, hem de hissenin daha fazla sulanması önlenir. Tabii bu süreçte fatura mevcut hissedarlara çıkar.
Yılmaz: Yarın sabah 9:00'da düzenleyeceğimiz basın toplantısıyla, ekonomik politikalarda üç yıllık yol haritamızı şekillendiren Orta Vadeli Programı açıklıyoruz
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri