Sayfa 355/748 İlkİlk ... 255305345353354355356357365405455 ... SonSon
Arama sonucu : 5977 madde; 2,833 - 2,840 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

1. Fonlar borç yüzünden çıkmış olabilirler, daha garanti alternatif (tahminen gıda veya enerjide) bulmuş olabilirler veya tekstil sektöründeki görünümü beğenmedikleri için çıkmış olabilirler. Fonların mallarını karşılayanlar mndrs’in potansiyelini açığa çıkarırsa çok güzel olur. Aldıkları riske karşılık bence %100’lük getiri bile kesmez. Elimdeki en riskli ama aynı zamanda en potansiyelli hisse açık ara Mndrs.

O almış bu satmış çok da önemli değil aslında.

Daha önce ana ortak satışı olup acaip yükselen hisseler gördüm.
    Fon satışları arkasından yükselen hisseler de gördüm.
    Biz götüremedik alın siz götürün demiş de olabilirler, oralarda neler dönüyor bilemeyiz. Gözümüzle görmedik.

Sonuç olarak belirleyici olacak olan MNDRS in finansal performansıdır.
    3. Çeyrekte bırak performans artırmayı, 2. çeyrek performansını tekrar edilse bile yeter.
    Ki geçmiş yıllar 3. çeyrek performansları bu yıl için de umutlanmamızı sağlıyor.

Bizim ihtiyacımız olan, mevcut bilanço performansında süreklilik sağlanması.

3.  Alıntı Originally Posted by aptamil Yazıyı Oku
    10 yıldır takip ediyorum bu firmayı, borçlarını ödeyecek tabiki, ödemesse şirket kapanır. Sen baktınmı enerji tarafa 4 yılda ne kadar kur farkı ödemiş ve daha ne kadar bu borçlarını ödeyecek?kaç yıllardır temettü vermiyor ama neden ? Yarın olumsuz bir haber gelse dolar 30 tl olsa (ki olabilir burası türkiye) o zaman anlatacaklarını duymak isterim. Siz iyimser olun ben olumsuz. Enerjiyi satsın en kral şirket olur.
    50m euro borç ödedi 3 yılda. aç bak boş boş gelip yazma..
    YATIRIM, sonu yanlış giden SPEKÜLASYONDUR. EĞER, zamanında spekülasyondan çıkmazsanız MECBUREN yatırımcı olursunuz.

4. beyler fonlara büyük kazanç verilmez mutlaka anlaşmışlardır.
    Son düzenleme : mdal; 23-09-2022 saat: 11:21.
    YATIRIM, sonu yanlış giden SPEKÜLASYONDUR. EĞER, zamanında spekülasyondan çıkmazsanız MECBUREN yatırımcı olursunuz.

5. Menderes' in gıda işinden bahsederken domates işi dile getiriliyor. Asıl kar kurutulmuş gıda işinden gelmiyor mu ?
    6 aylıklardan sonra kurutulmuş gıda da ne kadar stok kalmıştır ? 9 aylık mali tabloları etkileyecek konulardan birisi de bu değil mi ?
    Temmuz, eylül arasında incir ,kayısı , üzüm alımı yapılmıyor mu ? Rekolte nasıl ? Gıda işinden gelen kar 2023 yılında azalacak mı sizce ?

6. Avrupa' da on yılların en kurak yılı yaşanırken gıda fiyatları yüksek seyretmez mi ?
    Tekstil işinde bağlantılar önceden yapıldığı için bence son çeyrekte küresel talepte bir azalma olsa bile mndrs bundan olumsuz etkilenmez. 6 aylıklarda stoklardaki artış 3. çeyrek güçlü satış beklentilerinin yanında artan hammadde fiyatlarına önlem kaynaklı olamaz mı ?

7.  Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Siz o riskleri söylemeden ben yazdım zaten, o riskler olduğu için bu hisse bedavaya fiyatlanıyor ve o riskler gerçekleşmezse hızlıca 3-4 katına gitme ihtimali var. Ayrıca halka açık Enerjisa, dağıtım ve perakende işinde ve Mndrs’in enerji tarafı ile hiç bir alakası yok. (Borçlu olmasının nedeni de verilen temettülerin, şirketin nakit pozisyonunu düzeltmesine engel olması.) Halka açık olmayan Enerjisa’nın işleri ise bu sene oldukça iyi. Ama kime ne anlatıyorsun, Sahol’ün Enerjisa Üretimi halka arzı olunca belki anlarsınız. 🤣
    dostum boşuna nefesini yorma adamın hiç bir şeyi bildiği yok zoren deki sıkıntı doğalgaz işine yaptığı yatırım para kazanmıyor ve üstüne yük... elektirik işinde kar var. çektiği döviz kredileri başa bele faiz oranları %10 na 1 milyar dolar kredi çekti. yıllık 100 bin dolar şuan 1.8 milyar tl ödeme demek para kazanamaz.. aydemde 750m dolar kredi çekti %7.5 fiaz aydem de barajlar doldukça para kazanır öder. yağmur aydem için kilit konu.

boş tekene sadece ses verir bilen iş yapar..

8. euro nun düşmesi acayip olumlu.. döviz açığının 3 te 2 si

Sayfa 355/748 İlkİlk ... 255305345353354355356357365405455 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •