Sayfa 357/475 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457 ... SonSon
Arama sonucu : 3799 madde; 2,849 - 2,856 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

1.  Alıntı Originally Posted by beski Yazıyı Oku
    Sayın spenc;

1999’dan beri borsadayım ve Nisan’24 den beridir de %50 portföyümle şişedeyim. UV yatırımcıyım, al-satçı değilim.

Fiilen çalışıyorum çok detaylı inceleme yapma şansım yok maalesef.

Al-sat tut değildir.
    Sn hocam siz benden oldukça eskisiniz, sitemleriniz gayet normal, saygı duyuyorum. Bir iki arkadaş daha var burada bu şirket hissedarliginda oldukça eski. Kaldı ki bende bir dönem tkcm taşıdım trkcm in sodadaki paylarını sattığı dönem finansallarini duzeltecegini düşüncesi ile. Lakin trkcm bir yürürken anacm iki yürümüştü, sebebide Ciner Grubu kazan tesislerinden soda kulunu ucuza almış olmasiydi. Ve o zamanki pd leri 0.50-055 i geçmiyordu.
    Hatta inanılır gibi değil deyip duruyorduk forumunda. Topkapı arazisi ve bir şey nerede bu paralar derken bir türlü açılmıyordu aralar diye diye bugünlere kadar geldik.
    Ben şirketi faaliyetlerini kotulemiyorum, olan ne ise onu yaziyorum. Elbet bu devran değişir düzelir. Gönül ister ki çabucak olsun ama döngüsel bir süreç ve oldukca yavaş işliyor. Ha bu şirket başka koşularda baska ülke de olsaydı oldukça farklı olabilirdi. Umarım bu seviyeler geçmişteki zirvelerinin dibidir..
    valla ne yazsam ürkerek yazar oldum. Ben önümü göremiyorum, sizler görebiliyorsaniz sorun yok o zaman.. ytd

2. Speğin günlük dozunu vermeye geldim [emoji23]

Be oe, yeter artık baskılama kağıdı

3.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Speğin günlük dozunu vermeye geldim [emoji23]

Be oe, yeter artık baskılama kağıdı
    Bilançoyu begenmeseler vurun abaliya derlerdi. 😊
    Ha belki endeks etkisi de olabilir, kalanı geleni geçeni de izliyor olabilirler. Hacim yok ama abalı da yok. Eh işte ne öyle ne de şöyle.. tadında gibi.

İlerleyen süreçte son çeyrekte gelince toplam kardan ödenmiş sermayesi oranına ne kadar temettü veriri konusmaya başlar forum, yüzde 50 si dağıtılabilir ama niye vermiyora kadar gelir sohbetler.. mutat olduk 😂 ytd

4. Asya Soda Külü piyasası, sürekli yüksek üretim çıktısı ve sınırlı aşağı yönlü taleple Kasım 2024'ün başlarında aşağı yönlü baskıyla karşı karşıya kalmaya devam ediyor.
    Üretim kârındaki keskin düşüşe rağmen, Soda Külü üreticileri yüksek üretim seviyelerini korudu ve şu anda tarihi zirvelerde duran envanter seviyelerine katkıda bulundu. Aşağı yönlü tarafta, her ikisi de Soda Külü'nün kritik son kullanıcıları olan yüzdürme cam ve fotovoltaik camın günlük eritme hacimleri, durgun bir terminal talep ortamını yansıtan istikrarlı bir düşüş gördü. Sonuç olarak, Soda Külü piyasasındaki arz bol kalırken, talep zayıf kalıyor ve bu da arz ve talep arasındaki dengesizliği daha da kötüleştiriyor. Piyasa katılımcıları, düşüş eğilimindeki arz-talep görünümü nedeniyle Soda Külü vadeli işlemlerinin fiyatlarının zayıf bir aralıkta dalgalanmasını bekliyor.
    1 Kasım 2024'te sona eren haftada, bölgesel Soda Külü fiyat eğilimi karışık sinyaller gösterdi. Soda Külü fiyatları, stok yeterli olduğu ve istikrarlı sevkiyat faaliyeti olduğu için Çin'de büyük ölçüde sabit kaldı, ancak ihracat pazarında aşağı yönlü talep zayıf kaldı ve satın alma momentumunu sınırladı.

APAC bölgesinde ise genel envanter seviyeleri yeterliydi ve üreticiler sınırlı alt akış satın alma faaliyetlerine rağmen aktif sevkiyatlar bildirdi. Bölgenin yüksek kullanım oranı güçlü üretim seviyelerini korudu ve bu da yeterli arzla sonuçlandı, alt akış cam üretim talebi kısıtlı kaldı ve satın alımlar sınırlı kaldı.

Ayrıca, Asya Soda Külü sektöründeki piyasa katılımcılarının, makroekonomik faktörler ve tüketim kalıplarının piyasa gidişatını etkilemeye devam etmesiyle birlikte, arz ve talep arasındaki uyumu izleyerek ihtiyatlı bir yaklaşım benimsemesi muhtemeldir.
    APAC bölgesindeki Soda Külü vadeli işlemleri fiyatlarının baskı altında kalması bekleniyor, aşağı yönlü piyasa temelleri kırılgan görünüyor ve envanterler artmaya devam ediyor. Kısa vadede, Soda Külü fiyatlarının devam eden aşırı arz nedeniyle zayıf ve dalgalı hareketler görmesi muhtemel. Sonuç olarak, Soda Külü piyasasındaki arz-talep dengesinin kısa süre içinde zayıf ve destekleyici olmaması bekleniyor. Bu nedenle, üreticiler ve satıcılar, dünya genelindeki düşüş eğilimindeki arz-talep görünümü nedeniyle APAC bölgesindeki Soda Külü fiyatlarının zayıf bir aralıkta dalgalanmasını bekliyor.

Cam talebinin zayıf kalmasi ve stok seviyesinin yüksek kalmasından bahsedilmiş.

5. 8 Kasım Joseph debbie makalesinde paylaşmış.
    Lakin abd ve Avrupa tarafı yok. Eğer yeni kontratları diğer deniz aşırı ülkelere yapabilirlerse bu zayıf ortamlarından faydalanmak adına iyi olabilir, tabi Çin stoklarıni Trump başa geçince bir el atar mı yaptirimlar sebepli bilmek zor. Hep ihtimalle ilerliyoruz.. ytd

6. Ha bu arada Çin'deki soda külü fiyatlarını kıyaslamak doğru değil diye eklemeyi unutmayalım. Ytd

ben geldim polemiği severim 96 dan beri ben de bu kumarhanedeyim.şişe bende niye var en önemli sebebi cam sektöründe idim duygusal bağım var ve Mustafa Kemal Atatürk.

bunların dışında herkesin bir sebebi var ancak son zamanlarda kuşlu sitede orada burada pazarlama giderleri ıvır zıvır yüksek diye bir algı operasyonu yürütülüyor.
    spenc hc dediği gibi kızıldeniz çok riskli olduğu için lojistik maliyetleri ciddi arttı.Siz 150 ülkeye ihracat yapıyorsunuz 150 ülkede fabrika kurabilir misiniz? kaldı ki kurarsanız bir tarafta savaş çıkar bir tarafta iç karışıklık olur rusya ukrayna mısır gibi sonra da pazarlama giderlerini kısacağım derken eldeki fabrikalardan da olursunuz.

herşey yolunda giderse kar marjı artar pazarlama giderleri de göze batmaz.st gobain in solvayin bilançolarını karşılaştırıp bu kararı verin kullaktan dolma bilgiler ile aboo pazarlama çok yüksek bunlar parayı verimli kullanamıyor demek laf olsun torba dolsun demektir.

250 milyon dolar sadece eldeki paraların zararı var.adamların finans departmanı da sapıttı parayı nasıl değerlendireceğiz diye dövizde kalsa enflasyona eziliyor kalmasa ne olacağı belli değil.yılbaşında aralık dolar tahmini 45 gibi idi biz şu an 34 lerdeyiz.

yani bu işler öyle klavye başından şirket iyi yönetilmiyor diye ima etmekle olmuyor.biz de zamanında yerden yere vurduk ancak sezarın hakkı sezara.

zaten bilançonun da bir anlamı yok rekor kar geldiğinde -5 -6 bastıkları da çok oldu.

sözün özü şirketi işyatırım üzerinden hisseleri baskılamak ile suçlayabilirsiniz mesela ancak 150 ülkeye ihracat yapan yurtdışında dünya kadar fabrikası olup işçi çalıştıran firmanın pazarlama giderlerini(ki bilançoların dahi nasıl hesaplandığı muamma) eleştirip çıkarım yapmaya çalışmak beyhude.

8.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Bilançoyu begenmeseler vurun abaliya derlerdi. 😊
    Ha belki endeks etkisi de olabilir, kalanı geleni geçeni de izliyor olabilirler. Hacim yok ama abalı da yok. Eh işte ne öyle ne de şöyle.. tadında gibi.

İlerleyen süreçte son çeyrekte gelince toplam kardan ödenmiş sermayesi oranına ne kadar temettü veriri konusmaya başlar forum, yüzde 50 si dağıtılabilir ama niye vermiyora kadar gelir sohbetler.. mutat olduk 😂 ytd
    Hala tadında ve hatta diri, dik duruyor. Hacim lazım güç kazanması için.. ytd

Sayfa 357/475 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •