Tabi borsa forumu, herkes BIST ve USD yorumu bekliyor, ben alakasız konuları daha çok yazıyorum. Aslında dolaylı yoldan alakalı.
Günlük haftalık hareketler beni çok strese sokmuyor. Çünki günlük oynamıyorum.
Bugün bir miktar altına geçmeyi düşünüyordum ancak dün akşam birden USD zıpladı.
Bilmediğimiz bir şey yoksa, tepki gelmiş olmalı.
Böyle tepkimi olur derseniz haklısınız. Akşama kadar dur 10 dakkada jet hızı. Bunun sebebi şartlanmış küçük yatırımcı olmalı. eyvah kaçıyor deyip hep birlikte hurraaaa yapmış olmalılar. tabi detay bilmeden tahmin etmeye çalışıyorum. Belkide büyüklerden biri, elinde odunla sürüye daldı. yada teknikçi avladılar, yada bi motor kafasına göre meydana daldı, "artık özgürüm" dedi. Belkide her şey normaldi. Sebebi uzun vadeci için önemli değil, kısa vadeci için çok önemli.
Altına geçmeye başlamak için USD nin 5.50 civarı olması uygun olur.
5.50 ye yaklaşınca ilk parti altın FON unu alacağım. Portfoyun %20 sini oluşturacak.
Bu arada suudi kralının Türkiyede öldürttüğü abd uşağı gazeteci olayı ilginç.
Göründüğü kadarı ile, şark kurnazı 2 tüccar, bizim hükümetle abd başkanı trump, suç üstü yakalanan suud kralına, yaptığı işin bedelini DOLAR olarak ödetmeye çalışıyorlar.
Geçen yıl tehditle trump bi 300 milyar dolar koparmıştı. silah anlaşması yaptılar.
Şimdi tekrar koparmaya çalışıyor bu sefer işin içinde bizim hükümetle damadıda var.
Problem şuki, trump herşeyi açık yapıyor, aldığı parayıda açık söylüyor ve kendi ülkesi adına alıyor.
Bizim hükümet ise gizli kapaklı iş yürütüyor. suudlardan para koparabildimi hiç bir zaman bilemeyebiliriz.
Geçmişte suud kralı ile barışıkken, suud kralı her gelişte hükümet tepe yetlikilerine milyonlarca dolarlık hediyeler verir. Tüm ülkelerde şu kadar hediye aldık deyip kayıt tutar ve hazineye koyarlar. Ama bizim hükümet, erdoğanla, abdullah gül, aldıkları hediyeleri söylemediler, hazineyede devretmediler. Bu ülkede ilk oldu bu ikisinin yaptığı.
Hali ile gizleme huyları var. Suud kralından bişey alınmışmi hiç bilemeyebiliriz.
Ancak suudlar bizle şu konuda 40 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı diye bir haberde bu günlerde gelebilir. Küçükte olsa böyle bir ihtimal var.
Böyle bişeyi başarırsa, yerel seçimleride garantileyebilir. Suudlardan çabuk gelecek onlarca milyar dolar, USD yi 5 TL altına iter ve bizim milletde herşey düzeldi deyip halay çekmeye başlar. "ne büyük bir aile şu hükümetle damadı" derler.
Halbuki zamlar duruyordur, maaşlar kuş kalmıştır, çözümde kalıcı değildir en fazla 1 yıl sonra yine mokoko.
Son düzenleme : alicemal; 19-10-2018 saat: 11:03.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri