Sayfa 364/985 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464864 ... SonSon
Arama sonucu : 7880 madde; 2,905 - 2,912 arası.

Konu: Viop - XVII

1.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    Demokrasi ancak insan kalitesinin yüksek olduğu toplumlarda iş yapar.
    Dünya milletlerinin önüne konan sistemde sıkıntılar mevcut.
    Seçilmek ile millet menfaati her zaman paralel olmak zorunda değil.
    Yakındaki fayda uzaktaki çöküşe sebep olabilir.
    Koyun çobanı güdemez.
    Altın para iyidir ama kalp altın basamazsın.
    Demokrasi kosunda katılıyorum.

Ama demokrasi olan ülkeye o şekilde teklif gitmez diye düşünüyorum, faydalı bir şey olursa vatandaş zaten o şekilde talepde bulunur.

Öte yandan dünyayı ele geçirmek isteyenlerin stabl paraya ihtiyacı var bence. Kriz geliyor adamlar tam kaybedenlerin servetlerini toplayacak yeni para basılıyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    ankara
    Gönderi
    3,047
     Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    TCMB Başkanı Murat Uysal, "Merkez bankalarıyla swap görüşmeleri yapıyoruz
    Öpücük karşılığı mi sayın merkez bankasınin en uysali??

Elinde rezerv yok bankaların verdiği emanet dövizler var.

Tamamı neredeyse nakit...

Nakit verip nakit mi alacaksın???

Yoksa yabancı imana geldi TL karşılığı döviz mı verecek??

Neden yardım etsinler senin ülkene??

S400 olayı konusmayinca bitmiş mi oluyor?? Verir mi ABD sana kurtarma öpücüğü?? İyice zora düşeceksin ki bir dediğini iki etmeyeceksin...yani ABD işi nanay...

Avrupa'ya gelince...ortakları İtalya ve İspanya'ya bile yardım etmeyen Avrupa sana niye el uzatsin?? O da nanay...

BDDK olayı gerçek, başkanın lafı masal...

Andersenden masallar...maliye,sağlık, İçişleri....hepsi masal anlatıyor...

Yiyene iyi uykular Türkiye...
    biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...

3. swapı kapat bir hafta sonra aç; hurra borsa yukarı. kendi kendine olumlu haber üretiyor. yükselişe kılıf lazım. gerçekler ? bilançolar ? döviz kurları ? işsizlik ? iflaslar ? resesyon ? turizm ? dış borç ? iç borç ? bütçe açığı ? suriye ? libya ? s-400 ? caatsa ? enflasyon ? batık krediler ? hlkb ?
    ha swap! tamam oldu o zaman.

4. geçen sene 30 bin yeni borsa yatırımcısı geldi. hepsine mal kitlediler böyle olmaz. bunu yaparsan herkes zarar görür.

2020 itibariyle günlük hacimde 100 milyarı aşmış olmalıydık. 2 milyar dolarla gün kapatıyoruz. 2 milyar dolar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
    korona işi bitince,

paranın gideceği adreslerin sıralaması aşağıdadır.. ))

kişisel fikrimdir. sonuçları beni bağlar.

6. Cuma günü Dow gün içi zirvesine yakın kapattı ama biz ayak uyduramadık. Hatta cuma günü bir önceki zirvemiz görülmedi. Pala yine bddk haberini önceden fiyatlamış. Swap haberi kesinlikle doları baskılar 6.80 lere kadar çekilme olur. Borsanın dolar ile korelasyonu olmadığından ve swap haberin gecen hafta fiyatlandigindan borsaya etkisi fazla olmayacak görüşündeyim.

7. Teknik olarak zirvelerde oldugumuzu düşünmekteyim (hatta 95.000 bile gecilmemeliydi.) İyi haberlerin gelmesi bu saatten sonra ters etki yapacaktır. Alıcı çekmeye çalışıyorlar ama teknikciler buralardan long olmaz.

8. Sant bey cok guzel aciklamis

https://www.youtube.com/watch?v=tSx9xTbFe_A&t=777s

bir diger petrol ile ilgili olayi forumdaki bir arkadas cok guzel yakalamis .

Rystad Baş Analisti Per Magnus Nysveen ekliyor:

"Karada ve deniz üzerinde yaklaşık 700 milyon varillik ham petrol depolama alanı kaldı, yani bir kesinti gerçekleşmezse sadece 30 gün sonra depolar dolacak. Günlük 10 milyon varillik kesintiyle, bu duvara iki hafta sonra vuracağız. Yani Mayıs'ı geçirmek için hızlı bir şekilde günlük en az 5 milyon varil daha kesintiye ihtiyacımız var ve tüm üreticiler kendi payına düşeni bir an önce yerine getirmeli."
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Sayfa 364/985 İlkİlk ... 264314354362363364365366374414464864 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •