Sayfa 365/1230 İlkİlk ... 265315355363364365366367375415465865 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 2,913 - 2,920 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Eregl Mayis 2009 Tufe'ye bolunmus fiyati 0.0000468
    Eregl Mayis 2019 Tufeye bolunmus fiyati 0.002164

Eregl USD olarak Mayis 2009 0.40
    Eregl USD olarak Mayis 2019 1.30

Garan TUFE Mayis 2009 0.0002224
    Garan TUFE Mayis 2019 0.0002284

Garan USD Mayis 2009 1.79
    Garan USD Mayis 2019 1.37

Syg,
    Teşekkür ederim sayın dudu,
    Ereğli 10 yılda USD bazlı yaklaşık 3 kat artarken Garanti USD bazlı artmamış biraz zararda..
    Ereğli 10 yılda TÜFE bazlı 46 kez artarken Garantide pek değişiklik yok. Yorumlayamadım.

DJI ye baktım mayıs 2009 dan bu yana 10 yılda 3 kat artmış tabiki USD olarak.

Eregli gibi şirketler de DJI gibi getiri verebilirler yurtdışına gitmeye gerek yok.. 10 yılda USD bazlı 3 kat iyi rakam..TL olarak da 10 kat artmış..

Sonuç..: Gelecek lineer gidermi bilinmez ama bankacılık sistemine uzun vadeli yatırım yapılmayacağını görüyoruz.
    Ancak Ereğli gibi şirketler iyi getiri verebiliyorlar.. Sevgili beyaz yakalılara bunları seçmek kalıyor..

2. Kendi portföyümden örnek...endeks sene başına göre %4 düştü, Ereğli temettü etkisini dışarda bırakalım...%3 düştü diyelim...kendi portföyüm %11 çıkmış...yani 5 ayda endeksi %14 yenmiş portföyüm.

Kişisel hedefim endeksi yıllık ortalama %10 yenmek...olur da endeksi yıllık %20 yenersem ortalana, bu tam bir başarı hikayesi olur... şunu unutmayın getirinin standart sapması düşük olacak...yani endeksi 5 sene %10 yendin, ama 6. Yılda endekse %30 yenildin...bir çuval inciri berbat ettin delmektir.

Az da olsa istikrarlı reel kazanç en önemli kural uzun vade yatırım için.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    2002 sonrasi donemde hem tuprsim vardi hem de akbank ve isctr

2006 da portfoy bosaltirken hesaplamistim.. bankacilik sektorunun rehabilite edilmesi nedeni ile sanirim, en cok kazanci Akbank saglamisti..

Sonra sanayiler one ciktilar..

Donem donem degisebiliyor bu durum...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by adanadr Yazıyı Oku
    Ereğli 10 yılda USD bazlı yaklaşık 3 kat artarken Garanti USD bazlı artmamış biraz zararda..
    Ereğli 10 yılda TÜFE bazlı 46 kez artarken Garantide pek değişiklik yok. Yorumlayamadım.

Eregli gibi şirketler de DJI gibi getiri verebilirler yurtdışına gitmeye gerek yok.. 10 yılda USD bazlı 3 kat iyi rakam..TL olarak da 10 kat artmış..

Sonuç..: Gelecek lineer gidermi bilinmez ama bankacılık sistemine uzun vadeli yatırım yapılmayacağını görüyoruz.
    Ancak Ereğli gibi şirketler iyi getiri verebiliyorlar.. Sevgili beyaz yakalılara bunları seçmek kalıyor..
    Sifirin birisini eksik yazmisim duzelttim.

Eregl TUFE bazinda artis orani %362 oluyor..

Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by adanadr Yazıyı Oku

Ben de bundan sonra da sanayiler dile devam ederim saniyorum.
    Bankalarin hepsinin yeniden sermayelendirilmesini beklerim eger banka alacak isem..

Syg,

6.  Alıntı Originally Posted by HAMZA SÜTBIYIK Yazıyı Oku
    aslolan TÜFE bazında bakkmaktır , kanımca... mesela platin bazında bakınca belki değer kazandı en değerli şirketler... mesela paladyum bazında bakınca belki dolar bazından bile daha kötü durumdayız ... mesela pamuk kontratı alsaymışım 20 yıl roll ile pozisyon sürdürseymişim , belki borsa istanbulu 7 ye , usdtry yatırımımı ( dövizin mevduat faizin ile değerlenmesi de dahil ) 4 e katlarmışım.... yani evet USA para birimi bazında bakmanın mantığını anlıyorum da , bu ülkede yaşıyor ve bu ülkede kazanıyor ve harcıyor isen , TÜFE bazında bakmak ... Tüfe bazında. ..... tüfe bazında ...
    Sadece tüfe almak tüm gideri kira olan biri için mantıklı olabilir.

Dövize ve ithalata bağımlı bir ekonomiysek ,
    O yıl içerisinde Usd veya tufe hangisi yüksekse o baz alınır benin tercihim bu.
    İsteyen ortalamasını da alabilir.
    Ytd.

7.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Sadece tüfe almak tüm gideri kira olan biri için mantıklı olabilir.

Dövize ve ithalata bağımlı bir ekonomiysek ,
    O yıl içerisinde Usd veya tufe hangisi yüksekse o baz alınır benin tercihim bu.
    İsteyen ortalamasını da alabilir.
    Ytd.
    Bence ortalama daha doğru olur,

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    2002 sonrasi donemde hem tuprsim vardi hem de akbank ve isctr

2006 da portfoy bosaltirken hesaplamistim.. bankacilik sektorunun rehabilite edilmesi nedeni ile sanirim, en cok kazanci Akbank saglamisti..

Sonra sanayiler one ciktilar..

Donem donem degisebiliyor bu durum...

Syg,
    Sayın dudu, yanıtlarınız için teşekkürler...Geçmişteki acı tecrübelerden sonra çok uzun vade (2-5-10 yıl) senet tutmuyorum. Yılda en az 2 kere tümüyle satıp çıkmak ve tekrar uygun zamanda tekrar girmek gerekiyor. Ayı piyasasını malda geçirmek akıl işi değil.Sağlığımızı paramızı bozuyor.

Sayfa 365/1230 İlkİlk ... 265315355363364365366367375415465865 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •