Sayfa 37/238 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon
Arama sonucu : 1899 madde; 289 - 296 arası.

Konu: Teknik merkezi

1. STOP değeri belirlerken nelere dikkat edilebilinir

Şahsen benim stop değeri belirlerken dikkat ettiğim iki şey var

1) teknik olarak belirledigim stop değerimi genel olarak herkesin belirliyebilecegi stop değerleriyle kiyaslarim

Örnek olarak çok temel bir direnç yada destek çizgisiyle saptanabilecek olan bir değer bende de çıkıyorsa o değerin duruma göre daha alt yada daha üstüne stop yazarım

Fazlaca dillendirilen bir değer benim analizimde de çıkıyorsa o değerden az çok uzaklaşmaya çalışırım

Çünkü herkes için kritik kabul edilen değerde doğal olarak fazlaca çalkantı olacaktır ve bir stop değeri için en önemli özellik isabetli olmasından çok olabildigince delinmeye ve sahte patlatmalara açık olmamasıdır

2) stop u ne olursa olsun manual yaparım

Şartlı emir girmem . Stop değerim ancak ben çalıştırdıktan sonra ifşa olur

aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein

2. Bist30 da su an için 132.500 üzeri Short pozisyonda ısrar etmek teknik olarak ateşle oynamaktır bana göre

3.  Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    STOP değeri belirlerken nelere dikkat edilebilinir

Şahsen benim stop değeri belirlerken dikkat ettiğim iki şey var

1) teknik olarak belirledigim stop değerimi genel olarak herkesin belirliyebilecegi stop değerleriyle kiyaslarim

Örnek olarak çok temel bir direnç yada destek çizgisiyle saptanabilecek olan bir değer bende de çıkıyorsa o değerin duruma göre daha alt yada daha üstüne stop yazarım

Fazlaca dillendirilen bir değer benim analizimde de çıkıyorsa o değerden az çok uzaklaşmaya çalışırım

Çünkü herkes için kritik kabul edilen değerde doğal olarak fazlaca çalkantı olacaktır ve bir stop değeri için en önemli özellik isabetli olmasından çok olabildigince delinmeye ve sahte patlatmalara açık olmamasıdır

2) stop u ne olursa olsun manual yaparım

Şartlı emir girmem . Stop değerim ancak ben çalıştırdıktan sonra ifşa olur

Burada bahsettiğim birinci maddeden kastimi bir örnekle acarsam

Atıyorum teknik olarak 135000 i kritik değer olarak buldum

Yani üstü LONG altı SHORT anlamında

O zaman grafiğe bir daha bakarım , bu değer rahatlıkla herkesin gözüne çarpabilecek bir değer mi diye ..... Eğer cevabim evet ise

İkinci sorum şu olur , peki herkesin gözüne carpmis mi ?

Hemen eko tiiiiiviiiii yi açıp konuşan hamsolarin teleffuz ettikleri değerlere bakarım

Hakikaten öyleyse , ardından vob24 gibi forumlara bakarım , orada da bu değer oldukça fazla telaffuz ediliyorsa işlem tamamdır açımdan

O değer stop noktam olamaz

Çünkü kiracaksa da donecekse de orada türbülansa gireceği nettir ve daha önceden de ifade ettiğim gibi

uygun bir STOP noktasının en önemli özelliği kirilima en yakın ve en isabetli nokta olması değil piyasa yapicinin olabildiğince az gidiklayacagi hatta basıp geçeceği bir değer olmasidir

Piyasa atıyorum 140 tan döner ama 139-141 arası oyle hareketler yapar ki stop yazdığına pişman olursun

Öte yandan stop un 138 yada 142 de bulunursa , market o fiyata geldiğinde utecegini uttugunden stop un bir kez çalışır

Dışarıdan bakınca atıyorum 140.700 den dönen bir piyasa için 140 civarına stop koyan adam , 138 e koyan adama göre TEORİK OLARAK daha isabetli bir seçim yapmış gibi gözükse dahi PRATİKTE tarumar olmuştur

Buna dikkat etmek lazım

4.  Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    USD/try de akışkanlar mekaniği dersine az kaldı

Ha bugun ha yarın

Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    Dolar için geri sayım başladı

Temmuz sonu çoklu hareketli ortalama atıp günlük haftalık ve de aylık graflara şööööyle bi kabaca baktığımda GERİ sayımı görmüştüm

Öyle indikatorlu indikli bindikli cimcikli değil
    Nazik değil yani

Kaba bakacaksın grafiğe kaba

Kodun mu oturtacaksin grafi

Dax i da teeeee Haziran'da yazmıştım hiç alintilamakla ugrasmayayim

Ben demiştim demeyi çok severim

Bak yine diyorum bundan sonra da diyeceğim ve ben demiştim diyeceğim

5. Shortör silahşörler için umut vaadeden bir senaryo var mı ? bence var

yaparsın hesabını kitabını , kurarsın stratejini , saptarsın stop loss unu

...

Sayfa 37/238 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon