Ayný gece 2 KAP atýp küçük yatýrýmcýyý mala çekip birilerinin elindeki malý boþalttýrdýlar diye düþünüyorum.Çok mu kötü düþüncelere sahibim???
Ayný gece 2 KAP atýp küçük yatýrýmcýyý mala çekip birilerinin elindeki malý boþalttýrdýlar diye düþünüyorum.Çok mu kötü düþüncelere sahibim???
Uzun süre sonra ilk defa bir iþ haberi yolluyorlar ama onu da saat 22:59'da yolluyorlar. Ne oldu sözleþmeler akþam saatlerinde mi imzalandý. Öyle bile olsa bekleyin sabah açýklayýn seans baþlamadan hemen önce.
Ama öyle bir saatde açýklýyorlar ki sanki kimse görmesin ister gibiler. Þimdi diyecekler ki , iþ haberi yollamýyoruz laf ediyorsunuz yolladýk onu da beðenmiyorsunuz diyecekelr. Beðenmiyor deðiliz ama bunu daha doðru bir zamanda yapmak elinizde idi ama sanki haberin etkisi az olsun diye uðraþýr gibisiniz , siz kime hizmet ediyorsunuz diyoruz.
Neyse haber haberdir . Zamanlamasý kötü olsa da yine de aslýnda bayaðý ilgi çekti tahtaya ama bu sefer de endekse takýldýk ve zirveden 120 kademe düþtük ve 1 kuruþ eksi kapadýk düne göre.
Haberlere gelince , özellikle Ensmart haberinin çok iyi anlaþýlmadýðýný düþünüyorum. Bu firma ZTE firmasýnýn cep telefonlarýný Türkiyede üretiyor. Arena Ensmart ile iþ birliðine gidip , bu markanýn yanýnda distribütörü olduðu diðer markalar olan Tecno , Ýnfinix ve ayný grubun bir baþka markasý olan Itel marka telefonlarýnda Ensmartta üretilmesi ve buna baþka markalarýn da eklenmesi konusunda iþ birliði yapýyor.
Yani belki ilk etapda Arena üretici olmaktan çok bu iþe daðýtýcý olarak ortak olmuþ gibi görünse de ben kýsa vadede Arenanýn bu þirketi ( Ensmart ) alacaðýný veya ortak olacaðýný düþünüyorum. Çünkü bu kadar cep telefonu markasýnýn distribütörü olup , Türkiyenin en büyük cep telefonu daðýtýcýsý olup , bunlarýn yerli üretimi için bir firma ile anlaþýyorsanýz bunun bir ileri adýmý o þirketi almak yada ortak olmaktýr.
Ýlk defa olarak ben arenanýn bir iþ haberinde toplam ciro beklentisi paylaþmadýðýný gördüm. Bunun yerine ciroya önemli bir etkisi olacaðý söylenmiþ. Arenanýn öyle 10-20 milyon USD'lýk iþler için KAP haberi yollamadýðýný biliyoruz. O yüzden ben bu haberin finansal deðerinin en az 50-60 milyon USD ek ciro olduðunu düþünüyorum ama muhtemelen bu haberleri baþka haberler takip edeceði için ciro beklentisini þimdilik söylemediler gibi geliyor bana.
Bu kadar borç varkennasýl burayý alsýn yada ortak olsun diye sorular gelebilir. Bunun kaynaðýnýn da Paynet satýþýndan gelecek olan para olacaðýný düþünüyorum.
Sonuçta þirket Payneti satarsa , paranýn bir bölümünü borç kapamakta kullanacaksa bir bölümünü de inorganik büyümede kullaýp yeni þirket satýnalmasý yada ortaklýk yapabilir.
Bakalým zaman ne gösterecek ama ben bu haberin devamýnýn yakýn gelecek zamanda geleceðini düþünüyorum ve arena ayný zamanda üretici de olacaktýr diye düþünüyorum. Brightstarýn alýnmasý da bu stratejinin bir parçasý idi. Þu anda arena Brighsttar ve kendi bünyesindeki markalarla Türkiyenin en büyük cep telefonu satýcýsý konumunda. Böyle bir konumda olan bir firmanýn bu kadar yüklü satýþýný üretim ile de entegre hale getirmesi çok da sürpriz olmaz bence.
Bakalým görelim ne olacak ama ben bu haberin çok önemli ve büyük bir haber olduðunu düþünüyorum ve henüz yatýrýmcý tarafýndan anlaþýlmadýðýný düþünüyorum. Bu haberler seansýn hemen öncesinde gelseydi ve endeks de bu kadar satýþ yemeseydi bugünü tavan kapamak iþten bile olmayacaktý ama yine þansýzlýk 1 kuruþ da olsa eksi kapadýk.
Piyasa düzelince bu haberin satýnalýnacaðýný düþünüyorum. Özellikle uzun vadeli fonlar tarafýndan.
En son üretim hayali kurduðumuzda 60 lira barajýný geçmek için ataklar yapýyordu :)
Geçen sefer Hintlilerin Anadolu daki vizyonu maalesef lojistiði aþamadý.Ýnþallah yanýlýrým.
Arena yatýrýmcýsýnýn karakteristik özelliði mi desem yoksa arena geleneði mi?Ýlla ki haber sonrasý satýþ geliyor bu hisseye.
Ama aðalar sanki bir gün öncesinden kafaya koymuþlardý satmayý.
Endeks düzeltmesi sezdiklerinde(ki bunu nokta atýþý gibi biliyorlar), öncesinden hazýrlýk yapýp satýyorlardý ve endeks düþünce extra düþüþle marjý daha da açýp malý rahat rahat yerine koyuyorlardý.Takasa aldanmamak lazým onun dengesini çok iyi kuruyorlardýr.
A to B,x to z,B to B,B to C :) welcome to Takas Gaming.
Oyun telefonlarýna yatýrým olumlu.Gamingi ýska geçmemek lazým.
Kap haberleri bazýlarý içinde sürpriz oldu muhtemelen.Tahtada farklý oyunlar var sanki.Nerden çýktý bu haber tamda trade yapacaktýk düþüne baloncuklarý oluþtu bazýlarýnda.Haber gelmeseydi belkide þu an 16 dan toplanacaktý.Belkide gene 15-16 bandýndan toplanmak istenecek.Ýnþallah bu olmaz.Alanlar daha da fazla alýp buna müsade etmezler.Alan arkadaþlar kv deðilse çok aþaðýlara basamazlar.Kv ise masa gene kazanýr.
Dgate son bir haftada arenadan 1.5 lira aþaðýdaydý þimdi 3 lira önünde.Kýsa vadede risk alarak az bir meblað ile deneme yaptým ve maliyet düþürme imkaný buldum.Arena sayesinde yýllarca diðer biliþim hisselerinide takip ederek olasý fiyat hareket potansiyellerini keþfetme imkaný buldum.Deneme dediðimde yanlýþ anlaþýlmasýn lütfen.1500 lotdan bahsediyorum.Yoksa yüksek risk alacaðým bir durum deðil.
Yani þu an uzun vade olarak indeks,dgate,despec almak yerine Arena almayý tercih ederdim.Fiyat olarak en ucuz Arena oldu gene.Sýranýn artýk Arena ya yaklaþtýðýný düþünüyorum.Benim gibi basit mantýk kurup düþünen birçok yatýrýmcý da vardýr mutlaka.
Bir arkadaþýnda dediði gibi paynet haberi gelirse kimse alacak fýrsat bulamaz ve tavan açýlýr.
Bu haberinde ne zaman olacaðýný sadece S.Ç biliyor.
Yatýrým Tavsiyesi Ýçermez yazdýðým.
Ben de haberin çok önemli oldugunu düþünüyorum kaldý ki mayýs5 de biz faaliyetlerinizi daha çok kap haberi ile iletin diye ýsrar etmiþtik, yine de 2ay gecti ve ilk 2 iþ haberini ciroya önemli katkýsý olacak diye sundular ben kötü niyetli bulmuyorum. Haber saati konusu biraz sýkýntýlý haklýsýnýz ama bunda kasýt aramadým ben. Daha çok ilgisizler gibi ya da yönetmesini bilmiyorlar þirket reklamý ve piyasadaki algýsý pek umursanmýyor üstüne egilinmiyor gibi düþündüm.
Her neyse bence de haber çok olumlu ve efk mýz arttýkça kýlýç kýnýna sýðmýyacak ilk gelen ciddi karlý ceyreðe 1-2çeyrek daha devam ederlerse yýlsonu bilancosunda ciddi bi beklenti oluþturur bunu da erkenden aralýk ocak satýn alýrlar. Ben 3ay öncesinden hacimli yukarý hareketlerin olacagýný düþünüyorum. Ýzleyip görelim. Eger 60m tl civarý bi 2. ceyrek daha gelirse belki az üstü gelse, 3.çeyrek beklentisi ve 4. çeyrek beklentisi ile eylül ekim hareketli geçecektir eski zirvemizi rahatlýkla geride býrakýrýz diye düþünüyorum. Yýl sonunda beklentim 250m tl kar civarý olursa hbk 2.5tl lere gelecektir. kaç FK ile fiyatlýcak görecegiz birlikte yeterki EFK mýz favök ümüz artsýn korkmayýn bi yerde net kar a dönecektir brüt karlýlýk da yukarýya gitmeye devam ediyor.
Býrak bir haftayý 24 saat dayanamadýlar,böyle yatýrýmcýlýk mý olur.
Böylelerinin yüzünden adamlar sýfýr maliyetle tepemize biniyorlar.
Haber olmasaymýþ bugünün daha da aþaðýsý olacakmýþ demek.
70 centten bugün sattýðýn hisse bakalým seneye haziranda kaç dolar olacak?
:) yok yaw 35 centi de görmez herhalde :)
Ýlk etapta
1 lot Arena= 1 Dolar denklemine geliriz.
Sonra haftalýk usd çanaðý çalýþýr.2024 ün ortalarý usd zirve yapmasýný beklerim iþler yolunda giderse.
Bu iþler yolunda durumuda sadece bizim hissede var.Zarar eden çoðu hisse katladý.Bazýlarýnda sanýrsýn bilanço rafa kalkmýþ.Bize gelince milimetrik hesap çalýþýr.
Bu adamlarýn fake çubuklarýný yiyen yesin.
Yer Ýmleri