Sayfa 373/1000 İlkİlk ... 273323363371372373374375383423473873 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,977 - 2,984 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Mert1972 Yazıyı Oku
    Bazıları gerçekten ya anlamıyor ya da Anlamamak için mücadele ediyor kimse 38 veya 43 yaşında emekli olunsun denmiyor ssk ya girişteki haklarıyla emekli olmak istiyor yoksa sen yasa çıkar emeklilik yaşını 90 yap ama bunu geriye dönük yapamaz bundan sonra deyip o maddeye geçirebilirsin işine gelen de SSK'lı olur işine gelmeyen olmaz yani maç oynanırken Kural değişti örnek sen bir yere işbaşı yapmışsın 5000 TL maaşla 5 ay çalışıyorsun altıncı ayın sonunda patronun 3000 TL veriyor Bundan sonra böyle diyor Kabul eder misin o ayki maaşını da 5000 olarak alıp İşine gelirse 3000tlTL çalışırsın İşine gelmezse çalışmazsın mesele bu
    kazanılmış haklar, yeni kanun zamanındaki genel ahlaka, kamu düzenine, amme intizamina ve emredici kanun hükümlerine aykırı ise veya aykırı bir hal alırsa bu hallerde kazanılmış hakka itibar edilmez, bu hallerde yeni kanun uygulanır

bazı istisnaları var kazanılmış hakların sanırım dayanak noktası bu metin hukuki olarak

2.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    20 Mart Çarşamba 14:11 HAZİNE: 1 MİLYAR DOLAR EUROBOND İHRACINA 3 KATINA YAKIN TALEP GELDİ

20 Mart Çarşamba 14:11 HAZİNE: TAHVİL TUTARININ TAMAMI EURO YÜKÜMLÜLÜĞE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
    Geçen hafta 915 milyon avro, bu hafta 1 milyar dolar. Yok mu arttıran? )) Borçlanmaya ihtiyacımız yok idi.

3.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    kazanılmış haklar, yeni kanun zamanındaki genel ahlaka, kamu düzenine, amme intizamina ve emredici kanun hükümlerine aykırı ise veya aykırı bir hal alırsa bu hallerde kazanılmış hakka itibar edilmez, bu hallerde yeni kanun uygulanır

bazı istisnaları var kazanılmış hakların sanırım dayanak noktası bu metin hukuki olarak
    Yoruma açık bir konu mu bilmiyorum ama sigorta başlangıcım 1997 yılı emeklilik ise 2038'de eski yasa olsaydı herhalde yakın tarihte emekli olacaktım ama şimdi 17 yıl daha çalışmam gerekiyor, bunda pek hakkaniyetli bir durum göremiyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by Mert1972 Yazıyı Oku
    Bazıları gerçekten ya anlamıyor ya da Anlamamak için mücadele ediyor kimse 38 veya 43 yaşında emekli olunsun denmiyor ssk ya girişteki haklarıyla emekli olmak istiyor yoksa sen yasa çıkar emeklilik yaşını 90 yap ama bunu geriye dönük yapamaz bundan sonra deyip o maddeye geçirebilirsin işine gelen de SSK'lı olur işine gelmeyen olmaz yani maç oynanırken Kural değişti örnek sen bir yere işbaşı yapmışsın 5000 TL maaşla 5 ay çalışıyorsun altıncı ayın sonunda patronun 3000 TL veriyor Bundan sonra böyle diyor Kabul eder misin o ayki maaşını da 5000 olarak alıp İşine gelirse 3000tlTL çalışırsın İşine gelmezse çalışmazsın mesele bu
    Hocam selamlar,
    Bildiğim kadarı ile emeklilik vaad edilmiş bir hak, kazanılmış bir hak değil, o nedenle geriye dönük düzenleme yapılabiliyor, benim babam 25 yıl çalışıp 46 yaşında emekli oldu, 26 yıldır emekli, allah gecinden versin vefat edince anneme kalacak maaş, muhtemelen ondan sonra eşinden ayrılan ablama kalacak, kaba hesapla 25 yıllık memuriyetin karşılığı olarak en az 65 yıl para ödeyecek devlet aileye, devletinde işi zor ne diyeyim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by reaktif Yazıyı Oku
    Hocam selamlar,
    Bildiğim kadarı ile emeklilik vaad edilmiş bir hak, kazanılmış bir hak değil, o nedenle geriye dönük düzenleme yapılabiliyor, benim babam 25 yıl çalışıp 46 yaşında emekli oldu, 26 yıldır emekli, allah gecinden versin vefat edince anneme kalacak maaş, muhtemelen ondan sonra eşinden ayrılan ablama kalacak, kaba hesapla 25 yıllık memuriyetin karşılığı olarak en az 65 yıl para ödeyecek devlet aileye, devletinde işi zor ne diyeyim.
    Bu forumda bir kaç kez yazdım bu konuyu...

Dedem kaç yıl emekli olarak emekli parasını ve haklarını aldı bilmiyorum.

1954 yılında vefat etti galiba...

Annem hala maaşını alıyor...

İyi mi?

Buna hangi sistem dayanabilir?

6.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bu forumda bir kaç kez yazdım bu konuyu...

Dedem kaç yıl emekli olarak emekli parasını ve haklarını aldı bilmiyorum.

1954 yılında vefat etti galiba...

Annem hala maaşını alıyor...

İyi mi?

Buna hangi sistem dayanabilir?
    Haklısınız Sn. Yaşar,

Daha saçma bir durumdan daha bahsedeyim, öğretmen emeklisi halam 21 yıl çalışıp emekli oldu, en az 20 yıldır kendi maaşını son 5 yıldır ise vefat eşinin emekli maaşının yarısını alıyor.

7.  Alıntı Originally Posted by reaktif Yazıyı Oku
    Hocam selamlar,
    sizin ifadeniz daha doğru vaad edilmiş hak ! ki kazanılmış hakta bile istisnalar varmış tabi kazanılmış hakka dokunmak vaad edilmiş hakka dokunmaktan daha can acıtıcı olsa gerek

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by reaktif Yazıyı Oku
    Haklısınız Sn. Yaşar,

Daha saçma bir durumdan daha bahsedeyim, öğretmen emeklisi halam 21 yıl çalışıp emekli oldu, en az 20 yıldır kendi maaşını son 5 yıldır ise vefat eşinin emekli maaşının yarısını alıyor.
    Bü ülkede erken emekli hemşire, öğretmen, astsubay (40 lı yaşlarında) bolluğu vardır.

Buna, arkasında devletin matematikten ve mantıktan uzak tümüyle popülist desteği olmasa, örneğin hiçbir sigorta şirketi dayanamaz.

Bu işsizlik ve küçülme ile, sistem sonunda çökecek korkarım.

Sistem içi adaletsizkler ise ayrı konu.

Ben 35 sene çalışma sürem içinde, 8 yıl emekli sandığına, 7 yıl SSK lı olarak, 17 yıl da Bağkurlu olarak prim ödedim.

1800 lira aylık alıyorum.

Benim aynı yıl çalışmış devlet memuru arkadaşlarım benim 2,5 katım maaş alıyorlar...

İnanılmaz adaletsizlikler var.

Sayfa 373/1000 İlkİlk ... 273323363371372373374375383423473873 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •