96.75 boyner holding + Mayhoola da
2.13 halka açıklık
1.11 Boyner aile fertlerin de sözün özü bu aile fertleri hisseleri devir ederse %98 ulaşılır yoksa çok zor !!!
96.75 boyner holding + Mayhoola da
2.13 halka açıklık
1.11 Boyner aile fertlerin de sözün özü bu aile fertleri hisseleri devir ederse %98 ulaşılır yoksa çok zor !!!
şimdi kabataslak şöyle bir hesap yaparsak
30.07.15 tarihinde 30.7% için 885 milyon TL (320 milyon usd)
10.03.17 tarihinde 12% için 173 milyon TL (64,5 milyon usd)
13.11.2018 tarihinde 11.27% iç.in 117 milyon TL (21,5 milyon usd)
toplamda 54% için 1 milyar 175 milyon TL (406 milyon usd)
ödemiş
406 milyon usd X 5.30 bugünkü kur ile 2,15 milyar TL %54 için yapıyor.
yeni sermaye 658 milyon TL üzerinden baz alırsak 355 milyon lot hisse yapar
bu da hisse başı 6,05 gibi bir ortalama yapıyor. şirketin 5 yıllık piyasa fiyatı ortalaması da zaten 6,07 seviyesinde
bu durumda kottan çıkmak için 6.07 gibi bir rakamı verme konusunda hiç sorun olmaz diye düşünüyorum.
KALDIKI bunu kottan çılarıp portföydeki beymen'i kısmen halka arz ederler. konu kapanır.
bana göre oyun şu çağrıdan ne toplarsak toplayalım , ki bence kimse riske girmez elindeki hisseleri verecektir. geriye kalan hisseleri de ki bana göre 1% altı kalır, onları da kottan cıkış fiyatı ile alır işi bitirirler.
tabiki şahsi düşüncem
ytd
Mayhoola
%30.5 için 325 milyon dolar
%12.18 içinde 129 milyon dolar
%42.68 için 454 milyon dolar verdi... hisse başı 8.5 tl denk gelir
son alim rakami kur yukselisi nedeniyle doviz cinsinden epey dusuk kaldi !
ortalamalar biraz dustu ama
dediginiz gibi ilk 2 alimi ortalamalari epey yuksek ve vadeyi de gozonune alirsaniz fark daha da buyumus oluyor
ancak boyner perakende icinde halka arz edilebilecek yada edilmese bile epey saglam sirketler var ornegin beymen ve ykm gibi
boyner perakendeyi kottan cikarip, diger portfoyu halka arz etmek cok mantikli... bence beymeni arz edecekler, ciddi gelir elde edecekler
burada asil sorulmasi gereken tahtada pozisyon alan kisi ve kurumlarin ne kadari kottan cikma konusu icin pozisyon alacagi ?! bu cagriya katilmayip risk alinabilir mi ! ya da bir grupta cagrida insanlarin hisseleri vermesini bekliyor olabilir mi !!!? sonrasinda fiyati yukari cekerlermi ?
Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
9 mart dolar kuru 3.7 tl civarı 47 milyon dolar denk gelmekte ama mayhoola boyp 51 milyon dolar sendikasyon kredisi vermiş ...
son iki bedelli de 57.7 den 657.7 milyon tl çıkan sermaye artırımın da aradaki fark 600 milyon tl %43 mayhoola payı bedelli düşen 258 milyon tl pay 51 milyon dolar dan düşüyor bir nevi avans gibi..
Asıl konuşmamız gereken konu bana göre ;
2020 nisan ayında boyner holding mayhoola ya %42.68 için 454 milyon dolar verebilecek gücü var mı ?
mayhaloo verdigi tüm para boyp içinde kalıyor ilk başta tahsisli yolu ile şirkete 850 milyon tl veriyor
Sonra %12 pay için boyner holding 173 milyon tl veriyor Holding zaten aldıgı 173 milyon tl 30 haziran 2017 boyp avans veriyor şimdi yapılan bedelli den mahsup ediliyor...
ayrıca 22 haziran 2017 kap gelen açıklama :
(i) 29 Nisan 2015 tarihli özel durum açıklaması ile kamuya Şirketimiz lehine tanındığı açıklanan satın alma opsiyonu (call option) tadil edilerek Şirketimize Mayhoola'nın tüm BOYP payları üzerinde ve Mayhoola'ya da Boyner Holding A.Ş.'nin BOYP payları üzerinde (opsiyonun kullanım tarihinde bağımsız değerleme kuruluşlarınca yapılacak değerlemeye göre belirlenecek fiyattan) satın alma opsiyonu (call option) tanınması
Holding elinde bulunan %42.8 hisse için de satın alma opsiyon tanıyor Mayhoola ya
benim görüşüm Mayhoola payını %54 çıkarması ve Zorunlu pay alımından sonra Boyner Holding ile masaya oturup şirket %100 sahip olacagı yönün de
Yer İmleri