Sayfa 379/600 İlkİlk ... 279329369377378379380381389429479 ... SonSon
Arama sonucu : 4793 madde; 3,025 - 3,032 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. Ben o Vitra işinden şüpheliyim. Sürekli zarar edemez bir firma. Yalan bu. Ecyap genel kurulunda elinde hisse tutan bir fon yöneticisiyle konuşmuştum, hep zarar ediyor diye söylediğimde, adam bana ne zararı şu iskonto işine yakından bak istersen diye imalı bir konuşma yaptı. Kartını verdi. Eczacılar bunu gördü adamla konuşmamı engelledi, Adam telefonuma çıkmadı, seyahate çıktığını söylediler. O fon sonradan yüksek fiyattan elidekileri Holdinge devretti.

2. Benim gözümde pek bir değeri yok. Herkesin sattığı karoyu, tuvalet taşını, küveti, armaturu süreç iyileştirmeleri ve marka yardımıyla herkesden pahalıya satıyorlar. Benim bu hikâyede saygı duyacağım, değer göreceğim bir şey yok. %90 kapasiteyle çalışır, çalışanlarının maaşlarını öder, dünyaya da başka bir faydası olmaz. Harcıalem bir iş sonuçta..

3. Vitra karo ile aynı işi yapan Ege seramik sürekli kar ediyor. Çok ciddi temettü dağıtıyor. Tamam harcıalem bir iş. Teknolojisi kısıtlı. Ama bundan kar eden ediyor. Ama Ege seramik gnel yönetim ve pazarlana giderleri Cironun % 10 nu geçmez. Ecyapta bu % 37-40 civarıdı. Vitra da böyledir muhtemelen. İlaç 9 lira iken 2 yıl önce Ege seramik 5 lira idi. Şimdi 27 tl. Bu yıl hisse başı 2.62 tl temettü verdi.

4. Pay menkul fonuydu yanlış hatırlamıyorsam onun malları alınca otomatik olarak %3 altına inmişlerdi yoksa inim inim inleyeceklerdi muhtemelen yönetimi biraz daha görmüş olabilirler yoksa o fiyata o mallar gelmezdi sn Bezgin bekir haksızmıyım
     Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    Ben o Vitra işinden şüpheliyim. Sürekli zarar edemez bir firma. Yalan bu. Ecyap genel kurulunda elinde hisse tutan bir fon yöneticisiyle konuşmuştum, hep zarar ediyor diye söylediğimde, adam bana ne zararı şu iskonto işine yakından bak istersen diye imalı bir konuşma yaptı. Kartını verdi. Eczacılar bunu gördü adamla konuşmamı engelledi, Adam telefonuma çıkmadı, seyahate çıktığını söylediler. O fon sonradan yüksek fiyattan elidekileri Holdinge devretti.

5. Evet o günkü seansta malı % 20 tavandan tek emirle devredip hemen dibe çekmişlerdi fiyatı. Bir anda kapanıştan önce olup bitti herşey. Büyük ihtimal o fon yöneticilerini de görmüşlerdir bunlar. Yoksa benden vebalı gibi niye kaçsınlar. Bana kartlarını vermişlerdi. Onlar gitti ben tutanağa şerh düşmek için içeride kaldım. Çıkışta adamları ayarlamışlar.Sonuçta o fom baya ucuza vermişti hisseleri. Ama dolar bazında bizden çok daha düşük fiyata zorla elimizden aldılar.

6. Bu adamlardan kurtulmak için bu yıl ve belki de önümüzdeki yıl en iyi fırsatlar. Kendileri de azınlık pay sahiplerinden kurtulmak için bu sürenin en iyi fırsatları barındırdığını biliyorlar. Umarım asgari müşterekte birleşme olsun, biz de kurtulalım onlar da...

7. Aynı fikirdeyim. Ama 2 usd üstünü düşünsün bu adamlar. O zaman dediğiniz gibi iş bankası, şişe cam, Tekfen gibi hisseler geçiş imkanı olur. Yoksa 1-2 sene sonra 2 usd de geçiş için kötü fiyat olur. Seçim sonrası İMF progranı sonrası borsa uçar. Bu iş seçim öncesi olmalı. Biz de bu adamlardan kurtulalım.

8. Aklıma gelmişken yazayım. Hekim arkadaşlarımdan birisi akademik araştırmasıyla bunların vakfından ödül kazanmış. "Verdikleri ödüle göre yaptıkları basın toplantısı ve lansmana harcadıkları paraya aklım şaşmıştı" demişti.

Holding bu yıl sekseninci kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Pekiyi biz holdingte "değer" olarak ne görüyoruz? Zamanında edinilmiş olan gayrımenkullerini, madencilik iş kolundaki kimseye duyurmak istemedikleri faaliyetlerini ve bir iki işkolunda daha " saygı değer" üretimlerini, öyle değil mi?
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

Sayfa 379/600 İlkİlk ... 279329369377378379380381389429479 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •