Artan

38,72 10 18:08
1,32 10 18:08
156,20 10 18:05
145,20 10 17:59
13.620,00 9.99 18:05
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:05
14,64 -9.96 18:08
585.100,00 -9.85 18:05
28,46 -8.19 18:08
2,79 -7.31 18:08
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.295.124,25 18:08
8.787.443.006,38 18:08
6.389.320.649,89 18:08
6.244.915.674,75 18:08
5.937.480.921,00 18:08
Tüm Hisseler
Sayfa 379/382 İlkİlk ... 279329369377378379380381 ... SonSon
Arama sonucu : 3051 madde; 3,025 - 3,032 arası.

Konu: PETKM - Petkim Petrokimya Holding A.Ş.

1. Ben yazdım tartıştımda ne oldu Salim baba, gereksiz boş atışmalarla bitti. Bazen bir kişi bazen bir kaç kişi aynı anda birbirini savundu. Burayı okuyan izleyen kişi çok fazla değil aslında. En nihayetinde elbette bir paylaşım yeri ama kuşlu sitede endeks düşerken bu hissenin yükseldiğinde yüzbinüstü bazı takipçilerin, grafikli çoşkulu paylaşımları ve hepbşr ağız olmuş gibi paylaşımları sonrası ve ertesi sürecin bugüne yansıması. Müthiş bir etkileşim çabası vardı, ama düştüğünde hiçbiri yok ve paylaşımları.
    Ekmeklerine yağ sürdüler Belkide bilemiyorum. Sonuç üzücü maalesef. Ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

2. Genelde burada olduğum için ve sayıları da peyderpeyi paylaştığım için buradaki sayı iki elin parmaklarını geçmiyor. Fakat diğer sosyal ortamda sayı Belkide milyonlara ulaşıyor. Orada hisse veya hisselerin bazısında her ne zaman bir çoşku varsa ürkmüyor değilim. Ayrıca düşüş durumda da artık şuraları görür, ahanda buraya iner ve bu da çoşkulandırılıyorsa diye gözlemlediğim oluyor.
    Maalesef ki ortamda bu durumların olmasına müsade edilmişcesine kaygan. Ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Genelde burada olduğum için ve sayıları da peyderpeyi paylaştığım için buradaki sayı iki elin parmaklarını geçmiyor. Fakat diğer sosyal ortamda sayı Belkide milyonlara ulaşıyor. Orada hisse veya hisselerin bazısında her ne zaman bir çoşku varsa ürkmüyor değilim. Ayrıca düşüş durumda da artık şuraları görür, ahanda buraya iner ve bu da çoşkulandırılıyorsa diye gözlemlediğim oluyor.
    Maalesef ki ortamda bu durumların olmasına müsade edilmişcesine kaygan. Ytd
    Borsa Değişti Ama Oyun Aynı

Eskiden teknoloji bu kadar gelişmiş değildi. Büyük pay sahiplerinin aracı kurum seans salonlarında “adamları†olurdu. O salonlar, küçük yatırımcının nabzının attığı yerdi. Seans başladığında biri ayağa kalkar, “Sat, bundan bir şey olmaz!†derdi; bir diğeri “Al, tavan olacak!†diye bağırırdı. Birkaç cümleyle onlarca kişinin psikolojisini değiştirirlerdi.

Bugün o seans salonları yerini sosyal medyaya bıraktı. Forum siteleri, X (Twitter) ve çeşitli platformlar üzerinden çok daha geniş kitleler yönlendiriliyor. Artık baykuşlar, kargalar yok; onların yerini klavyenin başındaki “uzmanlar†aldı.

Ne yazık ki, forumlara ve sosyal medyadaki yazılara bakarak hisse alan, finans bilgisi sınırlı küçük yatırımcılar bu yönlendirmelerin etkisine kolayca giriyor. Üstelik bu işin içinde sadece anonim hesaplar değil, “kalemi satılık†bazı ekonomistler de var. Herkes kendi çıkarı için yazıyor, çiziyor, yönlendiriyor — hem de acımasızca.

“Balık baştan kokar†derler ya, tam da öyle. Parayı illegal yollarla ya da hileyle kazanan birçok kişi, bugün borsa yatırımcısı kisvesine bürünmüş durumda. Bilgileri yok ama bilgisi olan insanları bulup onların gölgesinde BIST 30, 50, hatta 100 hisselerinde bile boy gösteriyorlar.

Eskiden bu oyunlar sığ tahtalarda oynanırdı; şimdi ise güç dengeleri değişti, hatta bozuldu.

Teknoloji gelişti, araçlar değişti ama oyun hep aynı kaldı:
    Birileri yönlendiriyor, birileri inanıyor…
    Ve sonunda her zamanki gibi, bedeli küçük yatırımcı ödüyor.

4. Spenc kardeşim az çok beni tanıyorsun.Ben inandığım hissede sonuna kadar varım.Teknik önemli ama günün şartları, siyasi atmosfer, dünya dengeleri anında bozuyor.
    Teknik ne yapsın, özellikle ülkemizde, bir çok tanıdığım yurt dışı borsalarla ilgileniyor ve teknik gayet güzel çalışıyor.Akşam yatıyorsun siyasi bşr baykuş sabah operasyon diyor herşey alt üst oluyor.En üst nakam gelmiş şahsiyet (siz) sahibi biri bir siyasetçiye küfğr edebiliyor.
    Adalet ve hukuk şart ve işlemeli, adama ve talimata göre değil, objektif olmalı.
    Dolayısıyla balık kokmuş, balığın yancısı kokmuş, vatandaş kandırılmış ama halen imanlı adam diyor..
    Neyse borsadan siyasete döndük, başta dedik ya balık meselesi.

5.  Alıntı Originally Posted by salimyuna Yazıyı Oku
    Borsa Değişti Ama Oyun Aynı

Eskiden teknoloji bu kadar gelişmiş değildi. Büyük pay sahiplerinin aracı kurum seans salonlarında “adamları†olurdu. O salonlar, küçük yatırımcının nabzının attığı yerdi. Seans başladığında biri ayağa kalkar, “Sat, bundan bir şey olmaz!†derdi; bir diğeri “Al, tavan olacak!†diye bağırırdı. Birkaç cümleyle onlarca kişinin psikolojisini değiştirirlerdi.

Bugün o seans salonları yerini sosyal medyaya bıraktı. Forum siteleri, X (Twitter) ve çeşitli platformlar üzerinden çok daha geniş kitleler yönlendiriliyor. Artık baykuşlar, kargalar yok; onların yerini klavyenin başındaki “uzmanlar†aldı.

Ne yazık ki, forumlara ve sosyal medyadaki yazılara bakarak hisse alan, finans bilgisi sınırlı küçük yatırımcılar bu yönlendirmelerin etkisine kolayca giriyor. Üstelik bu işin içinde sadece anonim hesaplar değil, “kalemi satılık†bazı ekonomistler de var. Herkes kendi çıkarı için yazıyor, çiziyor, yönlendiriyor â۠hem de acımasızca.

“Balık baştan kokar†derler ya, tam da öyle. Parayı illegal yollarla ya da hileyle kazanan birçok kişi, bugün borsa yatırımcısı kisvesine bürünmüş durumda. Bilgileri yok ama bilgisi olan insanları bulup onların gölgesinde BIST 30, 50, hatta 100 hisselerinde bile boy gösteriyorlar.

Eskiden bu oyunlar sığ tahtalarda oynanırdı; şimdi ise güç dengeleri değişti, hatta bozuldu.

Teknoloji gelişti, araçlar değişti ama oyun hep aynı kaldı:
    Birileri yönlendiriyor, birileri inanıyor…
    Ve sonunda her zamanki gibi, bedeli küçük yatırımcı ödüyor.
    Teknoloji! Belki de o kuşlu sitedeki yüzbin takipçili rumuzlar bile fonların oluşturduğu karakterler. Veya tahta yapıcının oluşturduğu karakterler ve zamanla takipçi kasılması. Zincirleme usulü. Elbette düzgün kişilerde vardır. Ama bir güç hele bist30 hissesinde nasıl bu hale getirebilir ki ama getiriliyor işte. Bir çeşit etkileşimlere bu işler daha kolay hale getiriliyor kanımca. Taban taban psndemşde veya depremde vs gördük. Ama ortada hiçbirşey yokken yapılması ilginç.
    Geçende yazdım endekste birçok hisse deli gibi düşerken Petkim yukarı yönde gitmesi oradan paranın buraya park edilmesi ve sonrasında buradan oraya tekrar geri çıkışı.
    Adınında hanifi konması garip.
    Demet abla yaktı bizi. Klibini görünce kanal değiştiriyorum. Ytd

6. Benim anlayamadığım 1 kişinin koskoca bist 30 hissesini nasıl yönlendirebilme gücüne sahip olduğu
    Hamdım Piştim Yandım

7. Yoksa hisse düşerde çıkarda ona takıldığımız yok
    İzmirli hocanın grafikisinde gösterdiği yeni oyun alanına düşse ne yazar düşmese ne yazar
    Hamdım Piştim Yandım

8. milletin diğer hisselerden de perti çıkmıştır, 23 ü faiz kararı var ve kararı tahta yapıcılar bilmeden olmaz, yoksa faizler zaten yüksek. Beklenti 150 baz puan ve inse bile yine yüksek kalacak. Haliyle piyasaylada istedikleri gibi oynuyorlar. Daha fazla indirim gelir piyasaya çoşku verilebilir ama yine faizlerin yüksek olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.
    Sahi stardan gelecek parayı yılsonuna mı veriyorlar faize koyup mu veriyorlar yoksa borçlardan mı mahsup ediyorlar bir açıklam yok. Sadece para var ama ortada bir açıklama yok. Parayı veren açıklamış alandan bir sunum yok, at sahibine göre kişnemiyor demek ki! İşine nasıl gelirse öyle kişniyor. Ytd

Sayfa 379/382 İlkİlk ... 279329369377378379380381 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •