Sayfa 38/580 İlkİlk ... 2836373839404888138538 ... SonSon
Arama sonucu : 4634 madde; 297 - 304 arası.

Konu: YATAS - Yataş

1. Kendine yatırım, yapabileceğin en iyi yatırımdır.

2. Merhaba; Geçen hafta çıkışın başlangıcını 6.84 baz alırsak %33.6 yükseliş ile 9.14 seviyesini gördü. Bu seviyeden geri çekilme bugün 7.97 yi görerek %14.6 düzeltme yapmış oldu. Daha aşağısı görülür mü bilinmez (belki 7.5 gibi) ama ara dinlenme formasyonu için makul seviyeler bence. Bu süreçte al sat imkanı da verdi. Ara formasyon gereği volatilite haliyle yüksek olabiliyor. Bu durum ne kadar devam eder bilinmez ama ben uzun sürmeyip yine yukarı harekete başlayacağını ümit ediyorum. Ara formasyonda adı üstünde harekete başladığı seviye ile hedefin ortasında oluşuyor. Dolayısıyla kendimce hedefi ona göre belirledim. Yatırım tavsiyesi değildir. Bol ve hayırlı kazançlar.

3. DGKLB deki artışın nedenini bilen var mı, bizi etkiler mi?

4.  Alıntı Originally Posted by boga_ayi Yazıyı Oku
    Merhaba; Geçen hafta çıkışın başlangıcını 6.84 baz alırsak %33.6 yükseliş ile 9.14 seviyesini gördü. Bu seviyeden geri çekilme bugün 7.97 yi görerek %14.6 düzeltme yapmış oldu. Daha aşağısı görülür mü bilinmez (belki 7.5 gibi) ama ara dinlenme formasyonu için makul seviyeler bence. Bu süreçte al sat imkanı da verdi. Ara formasyon gereği volatilite haliyle yüksek olabiliyor. Bu durum ne kadar devam eder bilinmez ama ben uzun sürmeyip yine yukarı harekete başlayacağını ümit ediyorum. Ara formasyonda adı üstünde harekete başladığı seviye ile hedefin ortasında oluşuyor. Dolayısıyla kendimce hedefi ona göre belirledim. Yatırım tavsiyesi değildir. Bol ve hayırlı kazançlar.
    175000 lot satışta var, 350000 lot alışta ,ancak ilk 20 kademe alışta 30000 lot yok.6,90-7,25 aralığı en büyük destek.
    Bakalım gelişmeler neyi gösterecek.

Yatırım tavsiyesi değildir

Alıntı Originally Posted by UAlkya Yazıyı Oku
    bilgi için teşekkürler sn UAlkya.
    görünen o ki, dünkü o kadar aşağı baskı, yabancıların yaklaşık 100bin lot kadar daha alması ile neticelenmiş (credit suisse 68bin+citi28,5bin+bgc4,5bin).

Alıntı Originally Posted by boga_ayi Yazıyı Oku
    DGKLB deki artışın nedenini bilen var mı, bizi etkiler mi?
    doğtaş çindeki fuarda yeni ihracat bağlantıları yapmış sanırım. buna sebep doğtaş uçtu. bu uçuşla doğtaşın piyasa değeri yataşı geçmiş oldu.

doğtaşın durumunda başka ilginçlikler de var. şöyle ki:
    - doğtaşın f/k sı -11,23 (firma zararda olduğu için negatif)
    - yataşın f/k sı 20,28 (pozitif)
    - doğtaşın pd/dd si 17,19 (yani piyasa değeri, defter değerinin 17 kat üstünde)
    - yataşın pd/dd si 3,31 (yani piyasa değeri, defter değerinin 3,3 kat üstünde)

bu iki firmayı kendi içinde kıyaslamak gerekirse: mevcut verilere göre yataşa nispetle doğtaş aşırı pahalı. veya tersten ifade edersek, yataş ise doğtaşa nispetle aşırı ucuz. tabiidir ki, piyasa mevcut verileri değil, gelecekteki verileri fiyatlar. demek ki, piyasa doğtaşın geleceğini yataşa nispetle daha parlak gösteren gözlüklere sahip.

7.  Alıntı Originally Posted by UAlkya Yazıyı Oku
    175000 lot satışta var, 350000 lot alışta ,ancak ilk 20 kademe alışta 30000 lot yok.6,90-7,25 aralığı en büyük destek.
    Bakalım gelişmeler neyi gösterecek.

Yatırım tavsiyesi değildir
    Sn.UAlkya; şayet bahsettiğiniz destek seviyelerine gelirse bu durumda geçen hafta yapmış olduğu hareketin hepsini hemen hemen geri vermiş olur. Umarım o seviyelere gelmez.

8. Sn.cok400; DGKLB ile ilgili yanıtınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi değerlendirme çok farklı olabiliyor. Orada da yabancı var mıdır bilemem ama bana biraz spekülatif gibi geliyor. Ben kendi adıma 8 altı yada 10 üstü tekrar alırım dediğim YATAŞ'ı 8-9 aralığında al satlar ile takip ettikten sonra bugün 8.05 den tekrar aldım diyebilirim. Bakalım ne olacak...

Sayfa 38/580 İlkİlk ... 2836373839404888138538 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •