Sayfa 380/425 İlkİlk ... 280330370378379380381382390 ... SonSon
Arama sonucu : 3398 madde; 3,033 - 3,040 arası.

Konu: GSDHO - GSD Holding

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by Rowing Yazıyı Oku
    gsd marınin holdıng ıle birleşmesi bı anlam ıfade etmez zaten %68 ı holdıngde..
    denizcilik tarafının holding ile birleşmesi diye bir durumu ifade etmiyorum..
    denizcilik tarafının grift yapısının (ki bilançolarda net görülüyor) kosolidasyonundan bahsediyorum ayrıca düşünülen bir şeydi, yeni bir şeyden bahsetmiyorum yani. Konsolidasyon sonrası çok farklı bir durum olacaktır ve ciddi bir hikaye olur.
    zaten bana göre ilk adımı attılar, olacaksa zamanlama yakındır bekleyip görelim.

Alıntı Originally Posted by Rowing Yazıyı Oku
    gsd marınin holdıng ıle birleşmesi bı anlam ıfade etmez zaten %68 ı holdıngde . silopi işi çözümden kastınız ne zaten protokol var orda sorun yok . 75 milyon dolar çöp oldu gitti
    silopi arz edilse bile gelecek para ile 2024 de satış mıktarı es deger olur
    faktoring neden bedellı artırım yaptı para basarken bilemıyorum . tek akla gelen holdingde kar transferı sımdılık
    faktorıngın arzı için bedelliye gerek yoktu .
    Ben faktöringteki bedelli artırımına neden olumsuz bakılıyor çözemiyorum.Benim bildiğim son zamanlarda faktöring yapan tüm firmalar sıkı para kazanıyor.Bu bedelli ile 55 milyonluk faktöring şirketimiz 400 milyonla piyasada işlem yapabilecek bu sayede karı artacak.Zaten faktöringin yüzde 88 i holdingin.Kar eden bir iştirakini güçlendirmiş oluyor bunun ne sakıncası var anlıyamadım.Neticede faktöringin karı da bize yaramıyor mu.

Bu denizcilik karı hesabında çözemediğim bir konu var.6 aylık bilançoda denizcilik hasılatı 326 milyon gibi bir şey ama korkunç bir hasılat maliyeti ile kar denizcilikte 44 milyon gelmiş.Geçen yıl altı aylıkta 400 milyon hasılata çok daha az bir maliyet nedeni ile acaip bir denizcilik karı gelmiş.Bu hasılat maliyeti nedir neden geçen yılla bu yıl arasında neden bu kadar fark var.

Bu arada 6 aylıkta 7 gemimiz vardı son üç ayda 9 geminin hasılatı hesaplanacak.Dolar 20 den 26 ya gitti dolar seviyesi nedeniyle de hasılatta bir artış var.Navlunlar bence ikinci aylık ve üçüncü üç aylık bilançolarda pek değişmemiş ortalamalar aynı.4.çeyrekte navlunların artışından da yararlanacağız.12 aylıkta denizcilik karı patlar o kesin.

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Bu denizcilik karı hesabında çözemediğim bir konu var.6 aylık bilançoda denizcilik hasılatı 326 milyon gibi bir şey ama korkunç bir hasılat maliyeti ile kar denizcilikte 44 milyon gelmiş.Geçen yıl altı aylıkta 400 milyon hasılata çok daha az bir maliyet nedeni ile acaip bir denizcilik karı gelmiş.Bu hasılat maliyeti nedir neden geçen yılla bu yıl arasında neden bu kadar fark var.
    uzun sure gemıler iş yapmadı

Yapmış ki 326 milyon hasılat var

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Bu arada 6 aylıkta 7 gemimiz vardı son üç ayda 9 geminin hasılatı hesaplanacak.Dolar 20 den 26 ya gitti dolar seviyesi nedeniyle de hasılatta bir artış var.Navlunlar bence ikinci aylık ve üçüncü üç aylık bilançolarda pek değişmemiş ortalamalar aynı.4.çeyrekte navlunların artışından da yararlanacağız.12 aylıkta denizcilik karı patlar o kesin.
    her ne olursa olsun gemı endekslerı dip sevıyede olunca gecen yıla göre dusuk kalacak maalesef

8.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Ben faktöringteki bedelli artırımına neden olumsuz bakılıyor çözemiyorum.Benim bildiğim son zamanlarda faktöring yapan tüm firmalar sıkı para kazanıyor.Bu bedelli ile 55 milyonluk faktöring şirketimiz 400 milyonla piyasada işlem yapabilecek bu sayede karı artacak.Zaten faktöringin yüzde 88 i holdingin.Kar eden bir iştirakini güçlendirmiş oluyor bunun ne sakıncası var anlıyamadım.Neticede faktöringin karı da bize yaramıyor mu.
    faktorıng zaten para basıyor . bedellinin bir amacı olmalı . neden ihtiyaç duyuldu . eğer ıhtıyac varsa halka arz et . neden holdıngden kaynak aktarımı yapılıyor

Sayfa 380/425 İlkİlk ... 280330370378379380381382390 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •