Sayfa 3856/5265 İlkİlk ... 285633563756380638463854385538563857385838663906395643564856 ... SonSon
Arama sonucu : 42120 madde; 30,841 - 30,848 arası.

Konu: hisse senedi haberleri

Beyaz Filo, 2023 yılı toplamında 15.231 adet sıfır araç satışı gerçekleştirdi

08/01/2024 06:26:30

Beyaz Filo, 2023 yılı toplamında 15.231 adet sıfır araç satışı gerçekleştirdi.

Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"2023 yılında dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik dalgalanmalar, tedarik sorunları ve yoğun rekabet ortamına rağmen, şirketimiz yenilikçi iş yapma anlayışıyla birlikte, yüksek mesleki bilgi, 360 derece etkin pazarlama çalışmaları ve geçmişe dayalı ilişki yönetimi ile yetkili satıcısı olduğumuz markalar olan Peugeot, Opel, Citroen, DS (2023 Temmuz'dan itibaren), Renault, Dacia ile; 2022 yılı toplamında 9.226 adet olarak gerçekleşen sıfır araç satış adetini, %65,08 oranında artırarak, 2023 yılı toplamında 15.231 adet sıfır araç satışı gerçekleştirme başarısı göstermiştir.

Perakende penetrasyon, 2022 yılında 1.559 adet ile toplam satışa oranı % 16,91 iken 2023 yılında geçen yıla göre %112,56 oranında artarak, 3.316 adet gerçekleşmiştir. Artan işlem hacmi ile birlikte, toplam satışlar içerisinde perakende satışların oranını, kuvvetli talep ve pazar koşullarının da yardımı ile %21,77'ye yükseltme başarısı gösterilmiştir. Aynı dönem içinde satış ve satış sonrası için ilgili markaların vermiş olduğu müşteri memnuniyeti hedefleri ve net tavsiye skorları, artan adetlere rağmen sağlanmıştır.

Filo kiralama müşterilerine yapılan satışlar ise 2022 yılında 7.667 adet ile toplam satışa oranı %83,09 iken, 2023 yılında geçen yıla göre %55,40 oranında artarak 11.915 adet olarak gerçekleşmiş ve toplam satışlar içerisinde filo satışlarının payı %78,23 olmuştur.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre; Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2023 yılı toplamında bir önceki yıla göre %57,36 oranında artarken, Beyaz Filo olarak sıfır araç satışlarımız %65,08 oranında (sektör ortalama büyüme oranının %13'ünden daha fazlası) artmıştır.

Bu yapılan satışlarla, artan Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı içindeki şirketimiz payı, %1,24'e çıkmıştır. (2022 yılı %1,18 - 2021 yılı %1,13)

Şirketimizin pozitif finansal görünümüne ek olarak, özellikle perakende satış oranının artması ile birlikte, karlılığın artarak devam edeceği ve yukarıda belirtilen satış performansının, yıl sonu mali tablolara olumlu yansıyacağı öngörülmektedir.

Başarılarla dolu 30 yılı geride bırakmanın gururu ile faaliyetlerimizi yürütürken; ilkeli, güvenilir ve itibarı yüksek bir şirket olmanın sorumluluğuyla, azami müşteri memnuniyetinden ödün vermeden, ülkemiz ekonomisine değer katmaya, paydaşlarımız ile birlikte büyüyerek paylaşmaya, sosyal sorumluluk değerlerine ve çevreci çözümlere öncelik vermeye devam ederek, sektördeki öncü ve lider konumumuzu ileriki yıllarda da korumayı hedefliyoruz.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
    Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Bien Yapı, devam eden yatırımlara ilişkin bilgilendirme yaptı

08/01/2024 06:27:00

Bien Yapı, devam eden yatırımlara ilişkin bilgilendirme yaptı.

"Şirketimizin Çine Tesislerinde Devam Eden Yatırımlar Hakkında Bilgilendirme;

Aydın İli Çine İlçesi, Çine OSB'de yapılan yatırımda 2 farklı sahada toplam 622.794 m² alan üzerine toplam 318.280 m² kapalı alan da kurulacak olan seramik üretim tesisi yatırımlarımız süratle devam etmektedir. Çine Tesisi yatırımı için 04.01.2024 tarihi itibarıyla, 1.024.965.314,98 TL yatırım harcaması yapılmış olup, harcanan tutarın 682.297.541 TL'si halka arz gelirlerinden finanse edilmiştir. Yatırım ile ilgili yapılan harcamaların detayları aşağıdaki şekilde gerçekleşmiştir;

Maddi Duran Varlık Alımı:
    49.396.035,69 TL

İdari Bina Yapımı:

19.603.424,89 TL

Masse Hazırlama Bölümü: 514.408.069,18 TL
    Fabrika Bina İnşaatı: 113.294.835,75 TL
    İnşaat Avansları: 115.933.280,11 TL
    Makine Avansları: 212.329.669,36 TL

Üretim hatlarının birbiri ardına üretime geçebilmesi için gerekli olan öncelikli husus, hammadde hazırlama tesisleri, idari ve üretim binalarının inşaatlarının yapımı ve tamamlanmasıdır. Halihazırda hammadde hazırlama tesislerinde yer alacak makine-ekipman alımlarının tedarikçiler ile ilgili tüm anlaşmaları yapılmış ve makine-ekipmanlar yatırım bölgesine ulaşmış, montaj süreçleri tamamlanmıştır. Bina inşaatlarının da yapımı planlandığı şekilde ilerlemekte olup idari bina inşaatımız tamamlanmıştır. Üretim hatlarında kullanılacak makine ve ekipmanların tedarik anlaşmalarının önemli bir kısmı tamamlanmıştır. Tesis tamamlandığında, son teknolojiye sahip üretim hatlarından oluşacak seramik fabrikalarından biri olacaktır.

Yatırımla ilgili gelişrmeler oldukça Kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır."

Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

CVK Maden, bağlı ortaklığı Hayri Ögelman Madencilik'in halka arz edilmesi için çalışmalara başlama kararı aldı

08/01/2024 06:27:30

CVK Maden, bağlı ortaklığı Hayri Ögelman Madencilik AŞ'nin ferrokrom üretim tesisi yatırımı ve Şirket paylarının halka arz edilmesi için çalışmalara başlanmasına karar verdi.

Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada, Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul AŞ başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde yapılacak başvurulara esas teşkil edecek bilgi, belge ve raporların hazırlanması kapsamında gerekli sözleşmelerin imzalanması hususunda Şirket yönetimine yetki verilmesine, karar verildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimizin %96,21 oranında bağlı ortaklığı olan Hayri Ögelman Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu'nun, 05.01.2024 tarihli toplantısında almış olduğu 2024/01 numaralı karara istinaden;

Hayri Ögelman Madencilik A.Ş. olarak Cumhuriyetimizin imkanlarının sağladığı güçten ve krom üretiminde/ihracatında ülkemizin öncü firmalarından biri olmanın verdiği cesaretten hareketle;

1) Yerli ve Milli bir proje olarak krom madeninin yüksek katma değer oluşturacak şekilde değerlendirilmesini sağlayacak nitelikte bir Ferrokrom Üretim Tesisi'nin ülkemiz sanayisine kazandırılması için gerekli fizibilite ve finansman temini çalışmalarının başlatılmasına,

2) Bu kapsamda, gerekli finansman temininde özkaynak finansman yöntemlerinden faydalanılmasına ve öncelikli olarak Şirketimiz paylarının halka arz edilmesi konusunun gündeme alınmasına,

3) Halka arzdan elde edilecek gelirin önemli bir bölümünün ülkemiz ağır sanayisine ve madencilik sektörüne kazandırılması amaçlanan Ferrokrom Üretim Tesisi için yapılacak satın alma ve yatırımlarda değerlendirilmesine ve halka arzın da bu doğrultuda kurgulanmasına,

4) Halka arz süreci için gerekli çalışmaların ivedilikle başlatılmasına,

5) Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul A.Ş. başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde yapılacak başvurulara esas teşkil edecek bilgi, belge ve raporların hazırlanması kapsamında gerekli sözleşmelerin imzalanması hususunda Şirket yönetimine yetki verilmesine,

6) Bu kapsamda, gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından, Şirket esas sözleşmesinin Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun hale getirilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmasına,

Oy birliğiyle karar verilmiştir."

Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Ziraat GYO, Next Level AVM ile içerisinde yer alan Max Level Oyun Eğlence Merkezi bir bütün olarak 1,41 milyar TL bedelle satıyor

08/01/2024 0600

Ziraat GYO, Next Level Alışveriş Merkezi ile AVM içerisinde yer alan Max Level Oyun Eğlence Merkezi bir bütün olarak 1,41 milyar TL bedelle satıyor.

"Şirketimiz portföyünde bulunan Next Level Alışveriş Merkezi ile AVM içerisinde yer alan Max Level Oyun Eğlence Merkezi bir bütün olarak, Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda ihale yoluyla satışa çıkarılmış ve düzenlenen fiziki ihale sonucunda, taşınmazın ekspertiz değeri üzerinde teklif veren Bayburt Grup İnşaat Nak.Madencilik İth. İhracat San. ve Tic. A.Ş.'ye KDV dahil 1.413.912.675 TL bedel ile satılması uygun görülmüştür. Satış bedeline vade farkı dahil olup, satış tutarının 667.000.000 TL'lik bölümü peşin, 746.912.675 TL'si 12 ay vadeli olarak tahsil edilecektir. "

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
    Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Hitit Bilgisayar, "Hitit PK Seyahat Acente Dağıtım Sistemleri AŞ" unvanlı şirketin kuruluşunu tamamladı

08/01/2024 0630

Hitit Bilgisayar, "Hitit PK Seyahat Acente Dağıtım Sistemleri AŞ" unvanlı şirketin kuruluşunu tamamladı.

"11.12.2023 tarihli özel durum açıklamamıza ilişkin olarak; Pakistan pazarındaki acente dağıtım hizmetlerini desteklemek, Hitit ADS aracılığıyla Pakistan merkezli seyahat içeriğini dünya çapında tanıtmak ve pazarlamak, bu çerçevede Hitit ADS kullanıcılarının seyahat acenteleri, kurumsal seyahat ve benzeri günlük faaliyetlerini kolaylaştırmak amacıyla, Şirketimizin sermayesinin %100'üne sahip olduğu, 290.000,00 (ikiyüzdoksanbin) TL sermayeli Türkiye/İstanbul merkez adresli anonim şirket kuruluşu "Hitit PK Seyahat Acente Dağıtım Sistemleri A.Ş." ünvanı ile tamamlanarak, İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde tescil ve ilan olunmuştur. "

Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Zorlu Enerji, şirket paylarına ilişkin fon toplanması duyurularının sahte ve aldatma amaçlı olduğunu bildirdi

08/01/2024 06:29:00

Zorlu Enerji, şirket paylarına ilişkin fon toplanması duyurularının sahte ve aldatma amaçlı olduğunu bildirdi.

"Şirketimiz Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., %100 bağlı ortaklığımız Zorlu Yenilenebilir Enerji A.Ş. ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Nazif Zorlu adı kullanılarak, Smartlira.com adı ile oluşturulmuş bir web sitesi üzerinden ve çeşitli sosyal medya kanallarından "Ülkenin Jeotermal ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Para Kazan" başlığı altında, şirketlerimiz paylarına ilişkin, kurulan platform aracılığıyla fon toplanmasına yönelik çağrı yapıldığı tespit edilmiştir.

Söz konusu duyurular, sahte ve aldatma amaçlı olup, Şirketimiz Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., %100 bağlı ortaklığımız Zorlu Yenilenebilir Enerji A.Ş. ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Ahmet Nazif Zorlu ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Şirketlerimizden sadır olmayan, tamamen gerçek dışı, sahte, aldatma ve dolandırıcılık amaçlı söz konusu duyurulara binaen yasal yollara başvurulmuş olup, yapılan işbu duyurulara yatırımcılar tarafından hiçbir surette itibar edilmemesi kamuoyuna saygı ile duyulur. "

Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

OYAK Çimento Fabrikaları AŞ ile OYAK Denizli Çimento AŞ birleşti

08/01/2024 06:29:30

OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş. ile OYAK Denizli Çimento A.Ş., OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş. çatısı altında birleşti.

14 Mayıs 2020 tarihinde halka açık şirketlerini OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş. çatısı altında birleştiren OYAK Çimento, 31 Aralık 2020’de OYAK Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile birleşti. 28 Aralık 2023 tarihi itibari ile de OYAK Denizli Çimento A.Ş. ile birleşerek, tüm çimento ve beton operasyonlarını tek çatı altında toplamış oldu.

Söz konusu işlem, 2020 yılının Mayıs ayındaki halka açık firmaların birleşmesinden farklı olarak, halka açık bir şirket ile halka açık hissesi bulunmayan bir şirketin birleşmesiyle gerçekleşti. Birleşmenin ardından, OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş.’nin özsermayesi 86.784.965 TL artarak, 1.159.793.441 TL’den 1.246.578.406 TL’ye yükseldi.

Türkiye çimento endüstrisinin kapasite ve pazar lideri

Birleşmeyle birlikte yedi entegre fabrika, iki öğütme tesisi ve tüm yurda yayılmış 52 beton santrali ile yedi coğrafi bölgede satış gerçekleştiren Türkiye çimento endüstrisinin kapasite ve pazar lideri OYAK Çimento, Türkiye’de “Net-Zero” (Net-Sıfır) taahhüdünü veren ilk çimento şirketidir. Şirket; enerji maliyetlerini düşürmek, atık besleme sistemlerini daha ileri seviyelere götürmek, atık ısıdan geri kazanım tesisleri yapmak ve daha çevreci üniteler kurmak için son beş yılda ciddi yatırımlar gerçekleştirirken, alternatif yakıt kullanım oranını da önemli ölçüde artırmış durumdadır.

Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Karsan, German Design Counsil tarafından verilen “Mükemmel Ürün Tasarımı” ödülünü kazandı

08/01/2024 06:29:45

Mobilitenin geleceğinde bir adım önde olma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Karsan, geliştirdiği sınıfının en iyi modelleriyle otoritelerin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Yüksek teknolojili üretim gücü ve inovatif çalışma anlayışıyla Avrupa’nın ulaşım altyapısını yenilemeye devam eden ve yeni hedef pazar olarak Kuzey Amerika’yı belirleyen Karsan, tasarım yeteneğiyle de ödüller kazanmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Karsan Otonom e-ATAK’ın başarısı, tasarım ve markalar konusunda Almanya'nın önde gelen otoritesi olan German Design Counsil (Alman Tasarım Konseyi) tarafından “Mükemmel Ürün Tasarımı” ödülüyle taçlandırılmış oldu.

Tasarım yeteneğimizi Almanlar da tescilledi!

Otonom e-ATAK’ın toplu taşıma sektöründe ilkleri başardığını söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Yüksek teknolojili yenilikçi üretim yeteneğimizle geliştirdiğimiz Otonom e-ATAK, kısa bir süre önce de Busworld Digital Awards’ta Digitally Enhanced Driving (Dijital Olarak Geliştirilmiş Sürüş) kategorisinde en beğenilen model olarak ödüllendirilmişti. Aracımız tasarımıyla da Almanlar tarafından tescillenmiş oldu. Dünya Tasarım Örgütü'nün de kurucu üyesi olan German Design Counsil tarafından ‘Mükemmel Ürün Tasarımı’ ödülünü almak bizi ayrıca gururlandırıyor. Bunun gibi global çapta ödüller bizi daha iyisini yapmak için daha da teşvik ediyor” dedi.

Dünyanın seri üretim ilk Seviye 4 otonom otobüsü!

Karsan Otonom e-ATAK’ın, dünyanın seri üretim ilk Seviye 4 otonom otobüsü olduğunun altını çizen Okan Baş, “İş ortağımız ADASTEC ile geliştirdiğimiz aracımız, 2022 yılından beri de Norveç Stavanger’da yolcu taşımaya devam ediyor. Tüm güvenlik önlemleri ile toplu taşımaya uygun bir araç olarak hizmet veren Otonom e-ATAK, bizleri rakiplerimizin önünde konumlandırıyor. Bugüne kadar Otonom e-ATAK ile 20 binin üzerinde yolcu taşıdık. ABD, Norveç, Fransa, Romanya ve Türkiye’de hayata geçirdiğimiz 6 farklı otonom projesi ile 1,5 yıllık süreçte 50 bin kilometrelik otonom sürüş deneyimi elde ettik. Bu tecrübe ve bilgi birikimi bizi otonom araç pazarında daha da ileri taşıyacak” diye konuştu.

Karsan Hakkında:

Türk otomotiv sanayinde 57 yılı geride bırakan Karsan, kurulduğu günden bu yana ticari araç segmentinde kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için modern tesislerinde üretim yapıyor. 1981 yılından bu yana ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan'ın Bursa Hasanağa’daki fabrikası yılda tek vardiyada ~20 bin araç üretebilecek yapıya sahip. Binek araçtan ağır kamyona, minivandan otobüse kadar her türlü aracı üretebilecek esneklikte tasarlanan Hasanağa Fabrikası, Bursa şehir merkezine 30 km uzaklıkta olup, 99 bin metrekaresi kapalı toplam 203 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor.

Türk Otomotiv sanayisindeki tek bağımsız çok markalı araç üreticisi konumunda yer alan Karsan, mobilitenin geleceğinde bir adım önde olma vizyonu doğrultusunda iş ortakları ve lisansörleri ile birlikte yeni ve mevcut ürünlerin türevlerini geliştirerek yolcu taşımacılığında tüm segmentlerde yer almayı hedefliyor. Toplu taşıma sektöründe “yenilikçi ürün ve hizmetleri”, “fikirden pazara” geliştirmek ve pazara sunmak için faaliyetlerini sürdüren Karsan, özellikle Ana Üretici/OEM iş kolunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Karsan, Ar-Ge’den üretime, pazarlamadan satış ve satış sonrası faaliyetlere kadar otomotiv değer zincirinin tamamını yönetiyor. Karsan kendi markası altında çevre dostu Jest ve Atak modellerini üretiyor. Avrupa’da sınıfının lideri %100 elektrikli e-JEST ve e-ATAK modellerinin üretimini gerçekleştiren Karsan, yerli teknoloji şirketi ADASTEC ile de Seviye 4 sürücüsüz otobüs Autonomous e-ATAK modelinin üretim ve satışını gerçekleştiriyor. %100 elektrikli olan Karsan markalı uzun otobüsler 10-12-18 metrelik e-ATA serisi ve Hidrojenli 12 metrelik e-ATA Hydrogen araçlarıyla birlikte Menarinibus için de 10-12-18 metre otobüsleri üreten Karsan, 2022 itibariyle Renault markası için Megane Sedan otomobillerinin de üretimini gerçekleştiriyor. Karsan araç üretiminin yanı sıra, Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikasında endüstriyel hizmetler de sağlıyor.

Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Sayfa 3856/5265 İlkİlk ... 285633563756380638463854385538563857385838663906395643564856 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •