Kuvvetle muhtemel sasa ile ilgili ilk öngörü gerçekleşiyor şu anki görüntü O Sasa da dikkatli olmak lazım yatırım tavsiyesi olarak almayiniz tedbirileri arttıralım maksat
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kuvvetle muhtemel sasa ile ilgili ilk öngörü gerçekleşiyor şu anki görüntü O Sasa da dikkatli olmak lazım yatırım tavsiyesi olarak almayiniz tedbirileri arttıralım maksat
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu sozum Sn Akrep icin degil, genele. Ozel degil bu mesajim; genel genel:
Siz ne kadar buyuk balik olursaniz olun, her zaman daha buyuk bir balik bulunur ve siz o daha buyuk bir baligin potansiyel avi olursunuz aninda.
Nasrullah Ayan bu aralar revacta, anilarini yazdigi kitabin adi da: BORSA KRALI
https://www.youtube.com/watch?v=t_TRERhQ7HY
Vaktinde gercekten de kralmis, hakkini yememek lazim. Araci kurum sahibiydi ve sanirim piyasanin 1/4 une falan hukmediyordu.
Bir baska ornek de, yakindan tanidigim bir dostumdu; yasca benden epeyce buyuk, en az 10 yas kemiksiz... Onun agzindan direk duymustum. Burada sikca ti'ye aldigim sirketlerden birinde operasyon yapiyorlar. Durmadan aliyorlar, non-stop. Kagidin piyasadaki sayisi belli olmasina ve piyasadaki tum kagitlari almis olmalarina ragmen, hergun satis giriyor patron. Tabii hazira dag dayanmaz. Bir de, adamlar neye bulastigini bilmedikleri icin hazirliklari o kadar fazla degil belki de...Derken, bir aciklama geliyor; Patron kagidin halka aciklik oranini artirivermis.....Tabii ki iflasla sonuclaniyor bu operasyon...
Kendi hayatimdan en canli ve gercekci ornekler de var. Ne zaman herhangi bir X kagidinda kredili duruma dusecek olsam, kagit aninda dususse geciyor. 3-4 defa en az bunu yasadim. Yani hemen parasini yatirmasam, asagidan sattiracaklar. Miktari onemli degil, ama her defasinda denk gelmesi cok ilginc!!! Yani sanmayin ki birileir sizin portfoyunuzun nabiz atislarini sizden daha yakin takip etmiyor....
Arkadaslar, lutfen gozlemlerinizi ve fikirlerinizi paylasmaya devam edin, topikte kirlilik sebebi olmadan. (Mesela herkesi yatirdiktan sonra yazin benim gibi; butun forum uykudayken, bakin gelip topiginizi bekliyorum, cayi demliyorum, ortaligi toparliyorum, kem gozler yazilanlari alip goturmesin tuyolarla beraber diye, ortaliga goz kulak oluyorum...Daha ne yapayim...) Cokus oncesi alametlerden en buyukleri, ilk aklima gelenler;
1. Ver mehteri modu: Herkes asiri bir alim istahindadir. (SASA'yi bui fiyatlardan alayim mi diyen arkadasimiz..)
2. Kredi cekip islem yapma motivasyonu: "Buyuk dusun, 100 bin degil, 500 bin cek. Paranin anasini aglat" modu.
3. Simitci, kahveci, gazozcu tuyo kovalamaya baslar.
4. Manyak islem hacimleri olusur ama kagitlar yukselmez.
5. Halka arz furyasi: Gerci halk epeyce akillandi diyecem ama, sucuklu tost yapan bufeleri bile halka arz etmisler BIST te. Vatandas da kosa kosa almis.
Bu cahil halimle ben bile 5 madde yazmisim. Kalanlari da ustadlar tamamlar belki...
Rasgele,
freesky
PS: Nasrullah Bey'e ayip etmisim. "Kral olsaydi batmazdi" demistim. Meger BORSA KRALI lakabini ilk Hurriyet kullanmis. "Ben manyakmiyim, kendime boyle bir lakap takayim dedi." Takdir ettim....
Valla kitap gibi yazi.
Imzamin son cumlesindeyiz aynen.
Ama bu son evre aslinda en iyi para kazanilan evredir. Kendi adima bu son evreyi dibine kadar somurmeyi dusunuyorum.
Sonrada guzel bir tatil iyi olur.
Ama kredili islem konularinda haklisin. Ama oyle anlar geliyorki ne kadar alirsan al zamani gelen tahta seni dinlemez.
Yakin bir ornek vereyim.
2.50 lerde karelde poz aldigimi yazmistim. Ese dostada 2.60 70 lerde aldirdim hemde yuklu.
Simdi soylemekten cekinmiyorum cunku cogumuz satti. Bende cok lot yoktu ama aldirdiklarimla berabar toplam 200 bin lota yakin mal vardi ve karel gibi bir tahta bizi 3.40 a tasidi herkes satti. Yani kagit ık demedi. Cat cat cat
Bi ben tasiyom kagidi hala)
En fakirleri oldugumdan heralde.
Ama her tahtada kredili alinan mali bilirler koskoca petkimde bile.
Kademesinde 300 bin lot donen petkimde 10 20 bin kredili al bak tahta nasil gocuyor)
Kredili islem batirir.
Batmasan bile 73 binde mala girip 100 bin endekste maldan cikarsin. Ne kadar kazandin derler hic para kazanamadim borsa kumar derler. Ulan kredili alarak kumari sen oynuyon zaten derim bende.
Bir arkadasim var hergun kredili malda kaliyor faiz oduyor ve aldigi tahtalarin hepsi gitmiyor. Adama birak diyorum. Birakamiyor hastalik olmus. Hirs etmis illa yenecek piyasayi.
Bende kullanirim ara sira ama gun ici gir cikta. Asla gun sonu malda kalmam. Cunku kendin olmayan para ve yuk arttikca deli stress yapiyor ve yanlis hareket ettiriyor. Algini bozuyor.
Borsada en guzel islemler sakin kafa ile yapilan islemlerdir. Guzel maliyet ve sabir edipte borsada kaybeden varsa acilen birakmalidir.
Twitter : @Sacro_trade
Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.
Ben de şöyle yapıyorum . Mesela param 100 x mi .bunun 95 x i başka hesapta.diger 5x ile alsat icjn başka hesap. Hatta onda kredili işlem gün içi ekstra limit falan da kullanıyorum. İzlerken sürekli işlem yapiyorm.%50 giden borsada alsat kısmıyla kazanabildim mi hayır. Ama olsun bu hem alsat iştahımı torpuluyor hem de zevkli oluyor.boylece büyük kısma dokunmuyorum
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsada bilgisiz bir yatırımcıyım.Temel analizden-teknik analizden anlamam. Kulağım delik değildir. Kimse benim yazdıklarımdan etkilenip işlem yapmasın.(eski nickim : hallederiz )
Emlak guzel açtı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sonunda Süleyman Çelebi'de buradayım dedi ;)
Bilmek değil, yapmaktır hayatı değiştiren!
gitmeyen ne kaldıysa götürüyorlar bugün
Yer İmleri