Selam Tengri. Dediğin gibi dernek kullanılmayan rüçhanları kendisi kullanmayacak, izahnamede bununla ilgili bir açıklama veya taahhüt göremedim. Sadece rüçhan tahtası kapandıktan sonra 2 işgünü boyunca 1 tl den az olmamak üzere birincil piyasada satışa arz edilecekler satılmayan rüçhanlar / hisseler. Hisse bölünmüş bazda 1.03 den kapattı. Eski fiyat bazında 1.03x3-2=1.09 tl eder, bu durumda "teorik" rüçhan fiyatı 1.09-1.03=6 kuruş oluyor. Eğer bölünmüş fiyat yani şu anki spot fiyat 1 tl ye inerse rüçhanların teorik değeri sıfırlanıyor. Elinde rüçhan olup da bunları kullanmayanların hakkı yanacak (elinde rüçhan olanlar bunları kullanmak zorunda değil) ve aynen yukarıda dediğim gibi bunlara karşı gelen hisseler 2 işgünü boyunca piyasada arz edilecek. Eğer talep gelmezse bunlar o zaman iptal olacaklar demektir veya da dernek kendisi alıcı olarak bunları satın alacak.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den aldığım AKBNK'ları 11 Aralık'ta 69.25 den verdim. 2.5 ayda %12 kar elde ettim. Artık ful nakitteyim.
Yer İmleri