Sayfa 389/680 İlkİlk ... 289339379387388389390391399439489 ... SonSon
Arama sonucu : 5437 madde; 3,105 - 3,112 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. İndeks bilgisayarı fiyat olarak geçtik.
    Sırada dgate var inşallah.
    Dereyi görmeden paça sıvama muhabbeti olmasın da :)

2. Armada bilgisayar yeni adıyla ingram ı geçmemiz için 350 tl olmamız lazım.

Bir zamanlar bölünmemiş halimizle 50-60 aralığında aynı fiyatlardaydık.

3.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Armada bilgisayar yeni adıyla ingram ı geçmemiz için 350 tl olmamız lazım.

Bir zamanlar bölünmemiş halimizle 50-60 aralığında aynı fiyatlardaydık.
    Bu bir rüyadır.Yatırım tavsiyesi değildir :)

4.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Hocam şirket hakkında esaslı bir haber veya bilanço olmadan yazı yazmayacağımı söylemiştim. Nitekim en son 40-50 gün önce bir haber vardı onun üzerine yazmıştım ama sonrasında birşey olmadı.

1-2 hafta içinde bilanço gelecek onun üzerine bir yorum yaparım diyordum ama sen şimdi baz sorular sorunca bir arkadaşım uyardı girdim yazını gördüm bildiğim kadarıyla cevap yazayım. Yoksa buraya da artık eskisi kadar girmiyorum.

Ömer Musa ile son 2-3 aydır bir iletişimim yok. Mail atıp soru sorarsam cevaplıyor ama zaten sorulacak herşeyi sorduk. Yeni yatırım yapacaksa bile bunu önden söylemez. Ama hisse hakkında çok uzun vadeci olduğunu ve değerini elbet göreceğini çok kez yazdı.

Ben de burada bir çok kez olması gereken değerin 3 USD olduğunuz yazdım. Ancak bu hedefe bu borcu düşürmeden gelemeyeceğini de yazdım. Çünkü bu borç yüksek faiz ortamında yada TL'nin çok değer kaybettiği ortamlarda net karı çok düşürüyor.

Bu borçtan kurtulmadan 3 USD hedefine gidecek net karları etmek zor. Bu borçtan kurtulmanın da en kısa ve maliyetsiz yolu Payneti satmak. Başka yolları da var ama ya maliyetli yada zor yollar . Bunları da daha önce yazdım.

En kısa ve maliyetsiz yol Paynetin satılması. Fakat bu da 18 aydır olmadı. Ne zaman olur bilen yok , açıklayan yok , yatırımcıyı adam yerine koyup 18 ay boyunca ne yaptığını durumun ne olduğunu sürecin nasıl yürüdüğünü anlatan yok.

Gidiyoruz geliyoruz aynı şeyi söylüyoruz. Böylesine şeffaf olmayan ve yatırımcısına saygı duymayan insanların yönettiği bir şirket. Evey şirket operasyonel anlamda iyi yönetiliyor , belki Paynet de satılacak ve beklediğimiz sıçrama olacak , hisseler 3 USD seviyesine çıkacak bir gün ana bütün bunlar şirket yönetiminin yatırımcısına karşı saygısız olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.

Son 10 gündür Philip Capital ve Tacirler'in yoğun alışları ile hem işlem hacmi hem de hisse fiyatı yükseldi. Gerçi aynı dönemde endeks de bayağı yükseldi ama endeks yükselirken bizim yükselmediğimiz dönemleri de çok gördük. Geçtiğimiz hafat Philip Capital 750 bin lot civarı net alış yapmasa buralara gelir miydik bilmiyorum.

Ama şu anda durum iyi TL bazında zirve denemesi yapabiliriz bu hafta ( 23,50 üstü ) ama USD bzaında daha henüz dipten dönüşü gerçekleştirdik. Yani USD bazında hala daha diplerdeyiz ve döndük demek için 1 USD seviyesinin üstünde kapanışlar yapmak lazım.

Endeksdeki yükseliş yada Philip alışları devam ederse o seviyelere gidilebilir. Ama endeksde bir düzeltme olursa yada extra alış yapan kuruluşlar durursa tekrar 17-18'lere döner miyiz bu hafta göreceğiz.

Küçük bir ihtimal bu hafta içi bilanço gelir. Gelmezse büyük ihtimal 7-8-9 Ağustos tarihlerinden birinde gelir. Ben iyi bir ciro , brüt kar ve EFK bekliyorum. Özellikle ilk çeyrek artan brüt kar marjının 2. çeyrek daha da artmış olabileceğini düşünüyorum. Artan kur ve finansal gider yüzünden net kar EFK kadar artmayabilir ama eğer çeyreklik bazda 70-80 milyon TL civarında bir net kar gelirse ( yani ilk çeyrek ile beraber kümüle 130-140 milyon TL ) o zaman endekse düzeltme gelse bile alımların devamı gelir.

Çünkü eğer IT sektörünün en ölü sezonu olan 2. çeyrekte bu net kar yakalanırsa , cironun %60'ının yapılacağı 3. ve 4. çeyreklerde toplam 170-180 milyon net kar ve yıl bazında 300 milyon TL'yi aşacak bir net karın habercisi olur bu.

Bu borç ve finansal gider ile bu şirket 300 milyon TL net kar elde etmeyi başarabilirse , o zaman 500 milyon finansal giderin olmayacağı çok az finansal borç ile geçirilecek bir senede en az 600 milyon TL net kar açıklıyabileceğini de kanıtlamış olur. İşte ancak o zaman 3 USD seviyesine gidebiliriz.

Bunun içinde Paynetin satılması şart. Bizim kısa ve uzun finansal borcumuz 60-70 milyon USD seviyesinde. Paynetin de bu seviyelerde satılabileceği ön görümüz var. Hatta Paynetin 2023 1. çeyreğinde işlerinin çok iyi olduğunu biliyoruz , 2. çeyrekte ve sonrasında da benzer bir durumun olacağı kesin gibi. Böyle bir ortamda Paynete müşterinin çıkmaması imkansız ama neden hala daha bir gelişme yok anlamakta zorluk çekiyorum.

Paynetin işlerinin bu denli artmasının 2. sebebi var.

1- Ülkede % 60-70 senelik enflasyon var 2 senedir. Dolayısıyla Paynetin müşterilerinin de sattıkları ürün fiyatları çok artıyor. Bu da işlem hacmini TL olarak arttırıyor. Yani hiç yeni müşteri olmasa ve mevcut müşterilerin de işleri reel anlamda büyümese bile toplam işlem hacmi her sene %60-70 artıyor.

2- Bu iş henüz hala daha yeni bir iş olduğu için büyüme potansiyeli çok yüksek bir iş ve her sene bu iş modelinin parçası olan şirket sayısı artıyor. Çok bakir bir piyasa olduğu için müşteri sayısı da artıyor bir taraftan. Bu da Paynetin cirosunun katlanarak artmasının sebeplerinden birisi. İlk bilançonun açıklandığı sene olan 2016 senesinde Paynetin cirosu birkaç milyon TL net karı 100 bin liralar seviyesinde idi. Bu sene ise 1,5 milyar TL seviyesinde ciro , 100-150 milyon TL arasında net kar beklediğimi söylersem sanırım aradan geçen 7 senede şirketin ne kadar büyüdüğü daha rahat anlaşılır.

Bu tür yeni iş modellerinde ilk senelerde çok büyük büyüme oranları yakalanır. Sonrasında pazara yeni oyuncular girer , büyüme devam eder ama büyüme oranı düşer. Ancak bu sektör henüz daha doyma noktasına ulaşmadı. Sektöre bir sürü yeni firma giriyor ama ondan daha fazla da müşteri bu sektörden hizmet almaya başlıyor.

Bu yüzden iyi olan firmalar yüksek büyüme oranlarını uzun süreler sürdürebiliyor. Paynet de bunlardan biri. Bu aralar açık bankacılık lisansını da alacak sanırım. 3-4 ay önce lisans başvurusu yapmıştı bu aralar alır diye düşünüyorum. Bu lisans ile çok daha farklı bir boyuta geçebilir şirket.

Yine çok uzun yazı oldu . Sonuç itibari ile 2. çeyrek bilançoyu görelim derim. Onu görmeden konuşmak afaki olur havada kalır. Rakamlar çıksın ona bir bakalım. Ama Paynet 50-70 milyon USD arası bir bedelle satılırsa bu şirket için çok büyük bir gelişme olacak ve asıl patlamayı yapacak gelişme bu olacak. Yoksa yıllık 250-300 milyonluk net kar bile elde etsek bunun bizi götüreceği seviye asıl hedeflediğimiz seviyenin çok altı olur.

Bilanço açıklanınca daha rakamsal ve elle tutulur bir yorum yaparım İnşaallah.
    Emirhan Bey Üstadım sizin paylaşım yapmanızı bekliyormuş hisse :)

5. Şirketimiz ile Fibabanka A.Ş. arasında Şirketimizin müşterilerine yaptığı faturalı ticari mal satışlarından kaynaklanan alacaklarının menkul kıymetleştirilmesi ve Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) olarak ihraç edilmesi amacıyla Varlığa veya İpoteğe Dayalı Menkul Kıymetler Tebliği (III-58.1) Kapsamında Varlığa Dayalı Menkul Kıymetleştirme Sözleşmesi imzalanmıştır. İş bu anlaşma kapsamında alacakların menkul kıymetleştirilmesine ve ilişkin yazılım, altyapı ve sistem işletimi hizmetleri Teamsec Finansal Yazılım Altyapı ve Danışmanlık A.Ş. tarafından sağlanacaktır.

Şirketimiz mevcut ve gelecekte doğacak olan ticari mal satışlarından kaynaklanan alacaklarının menkul kıymetleştirilmesi ve bu menkul kıymetlerin VDMK olarak ihracı ile hem mevcut işlerinin büyümesinde hem de yeni girmeyi planladığı iş alanlarında ihtiyaç duyduğu işletme sermayesi ihtiyacının önemli bir bölümünü sürdürülebilir ve maliyet avantajlı bir finansman modeli ile finanse etmeyi planlamaktadır.

Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından VDMK ihracına ilişkin karar alındığında ve VDMK ihracına ilişkin ihraç belgesine onay vermesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapıldığında ayrıca Kamuya açıklama yapılacaktır.

Pay sahiplerinin ve Kamunun bilgisine sunulur.

6. Bilançoyu ne kadar yüksekten karşılarsak o kadar iyi.
    İster 90-95 cente yataya bağla ister al götür.
    Usd bazlı iyi gidiyoruz maşallah diyelim.
    Realize gelirsede no problem alışkınız biz.
    Ytd.
    Uzun zamandır Akd almadığım için göremiyorum.Ama tahtada sağlam güreş tutulduğu belli oluyor.

7. Endeks falan eski günlerde kaldı ,bana hangi çılgın zincir vuracakmış dercesine kır zincirlerini uç mavi gökyüzündeki
    bulutlara.:oleyo:

Ytd

8. Sahi ben niye gaza geliyorum ki ne güzel aydan aya topluyorduk :)
    Sanırım ayların yılların birikmişliği.

Sayfa 389/680 İlkİlk ... 289339379387388389390391399439489 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •