Originally Posted by
defineci
bir bilançoda da ilaç satýþý üzerinden süpriz yap ve bizi þaþýrt deva. hep mi beklentiye yakýn gelir bilanço, burada tahmin edenler piyasada uzmanlar filan her zaman yakýn geliyor. atýyorum 5 beklenir, 15 getir 30 getir o zaman ilgi olur hisseye.
Kardeþ, bu kadar regüle, neredeyse tek alýcýnýn devlet olduðu ve her ay sektör verilerinin açýklandýðý ortamda nasýl sürpriz olsun.Üstelik en muhafazakar sekötrdür, kolay kolay ürün deðiþimi olmaz, bir doktor bildiði bir ilacý yazýyorsa, dur bu sefer de bunu yazayým demiyor..Bu sebeplerden fazla sürpriz beklemeyin, hatta bu yüzden yeni ürünlerimizin pazar payý almasý da çok yavaþ oluyor.
Sürpriz beklememiz gereken tek alan, bence, ihracat rakamlarýdýr. Özellikle geçen yýldan bu yana böyle bir sürpriz bekliyoruz, ama normal trend dýþýnda bir artýþ yok.
Yeri gelmiþken ihracatta, eies genel sekreteri malkoç, yurt içi fiyatlarýn referans fiyat olarak ihracata da baz teþkil ettiði ve bu düþük fiyatlardan ihracat yapmanýn da anlamlý olmadýðýný ifade etmiþ.
Ýhracatta yurt içi fiyatlarý ne kadar etkili bilmiyorum. Serbest piyasa sonuçta,ama bizim yaptýðýmýz gibi komþu ülkeler de tr deki fiyat baz alýnýr, bize ihracat yapacaksanýz tr deki fiyatý baz almak zorundasýnýz filan mý deniyor?
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri