Sayfa 390/717 ÝlkÝlk ... 290340380388389390391392400440490 ... SonSon
Arama sonucu : 5733 madde; 3,113 - 3,120 arasý.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alýntý Originally Posted by defineci Yazýyý Oku
    bir bilançoda da ilaç satýþý üzerinden süpriz yap ve bizi þaþýrt deva. hep mi beklentiye yakýn gelir bilanço, burada tahmin edenler piyasada uzmanlar filan her zaman yakýn geliyor. atýyorum 5 beklenir, 15 getir 30 getir o zaman ilgi olur hisseye.
    Kardeþ, bu kadar regüle, neredeyse tek alýcýnýn devlet olduðu ve her ay sektör verilerinin açýklandýðý ortamda nasýl sürpriz olsun.Üstelik en muhafazakar sekötrdür, kolay kolay ürün deðiþimi olmaz, bir doktor bildiði bir ilacý yazýyorsa, dur bu sefer de bunu yazayým demiyor..Bu sebeplerden fazla sürpriz beklemeyin, hatta bu yüzden yeni ürünlerimizin pazar payý almasý da çok yavaþ oluyor.

Sürpriz beklememiz gereken tek alan, bence, ihracat rakamlarýdýr. Özellikle geçen yýldan bu yana böyle bir sürpriz bekliyoruz, ama normal trend dýþýnda bir artýþ yok.

Yeri gelmiþken ihracatta, eies genel sekreteri malkoç, yurt içi fiyatlarýn referans fiyat olarak ihracata da baz teþkil ettiði ve bu düþük fiyatlardan ihracat yapmanýn da anlamlý olmadýðýný ifade etmiþ.

Ýhracatta yurt içi fiyatlarý ne kadar etkili bilmiyorum. Serbest piyasa sonuçta,ama bizim yaptýðýmýz gibi komþu ülkeler de tr deki fiyat baz alýnýr, bize ihracat yapacaksanýz tr deki fiyatý baz almak zorundasýnýz filan mý deniyor?
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

2.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku

Ýhracatta yurt içi fiyatlarý ne kadar etkili bilmiyorum. Serbest piyasa sonuçta,ama bizim yaptýðýmýz gibi komþu ülkeler de tr deki fiyat baz alýnýr, bize ihracat yapacaksanýz tr deki fiyatý baz almak zorundasýnýz filan mý deniyor?
    Eylül ayýnda bu konuyu tekrar forumda konuþmuþtuk mail atýp sormuþtum gelen cevabý tekrar paylaþayým.

Yurt dýþýna yapýlan satýþlarda ilaç fiyatlarý Türkiye’den baðýmsýz olarak belirlenmektedir.

Saygýlarýmýzla,

3.  Alýntý Originally Posted by rodrigo44 Yazýyý Oku
    Eylül ayýnda bu konuyu tekrar forumda konuþmuþtuk mail atýp sormuþtum gelen cevabý tekrar paylaþayým.

Yurt dýþýna yapýlan satýþlarda ilaç fiyatlarý Türkiye’den baðýmsýz olarak belirlenmektedir.

Saygýlarýmýzla,
    Konuyu ve paylaþýmýný hatýrlýyorum. Ancak þeref Malkoç un açýklamalarý sürekli iç piyasa fiyatlarýnýn ihracat birim fiyatlarýný düþürdüðü þeklinde. Belki doðrudan bir iliþki yoktur ama pazarlýk gücünü düþürüyordur.

Bu durumda ilaca eriþimin bu kadar önemli olduðu bir dönemde ihracat miktarýmýzýn yeterince artamamasý izaha muhtaç (Pandemi sonrasý ilaç gibi kritik sektörlerde Çin’e baðýmlý olmama adýna alýcýlar çeþitlendirme yapmaya çalýþýyor)
    Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53

4.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Konuyu ve paylaþýmýný hatýrlýyorum. Ancak þeref Malkoç un açýklamalarý sürekli iç piyasa fiyatlarýnýn ihracat birim fiyatlarýný düþürdüðü þeklinde. Belki doðrudan bir iliþki yoktur ama pazarlýk gücünü düþürüyordur.

Bu durumda ilaca eriþimin bu kadar önemli olduðu bir dönemde ihracat miktarýmýzýn yeterince artamamasý izaha muhtaç (Pandemi sonrasý ilaç gibi kritik sektörlerde Çine baðýmlý olmama adýna alýcýlar çeþitlendirme yapmaya çalýþýyor)

Üstelik en muhafazakar sekötrdür, kolay kolay ürün deðiþimi olmaz, bir doktor bildiði bir ilacý yazýyorsa, dur bu sefer de bunu yazayým demiyor..Bu sebeplerden fazla sürpriz beklemeyin, hatta bu yüzden yeni ürünlerimizin pazar payý almasý da çok yavaþ oluyor

Bence burda yazdýðýnýz ihracat içinde geçerli ürün ilaç olduðu için süreç çok yavaþ ve zorlu ilerliyor ruhsat almak uzun bir süre pazardan pay almak uzun bir süre emekleye emekleye gidiyoruz.

5.  Alýntý Originally Posted by rodrigo44 Yazýyý Oku
    Üstelik en muhafazakar sekötrdür, kolay kolay ürün deðiþimi olmaz, bir doktor bildiði bir ilacý yazýyorsa, dur bu sefer de bunu yazayým demiyor..Bu sebeplerden fazla sürpriz beklemeyin, hatta bu yüzden yeni ürünlerimizin pazar payý almasý da çok yavaþ oluyor

Bence burda yazdýðýnýz ihracat içinde geçerli ürün ilaç olduðu için süreç çok yavaþ ve zorlu ilerliyor ruhsat almak uzun bir süre pazardan pay almak uzun bir süre emekleye emekleye gidiyoruz.
    Ýlaç firmalarýnýn pazar payý kapma yarýþý çok çetin

Hastanelerde bunu bizzat canlý olarak görüyoruz

Firma elemanlarý kapý kapý doktorlarý ziyaret edip

yeni ürünlerini hekimlere tanýtýyorlar. Zorlu bir süreç

Deva'nýn bu konudaki çalýþmalarý ne derece yeterli bilmiyorum
    Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir.

6. bilançoyu beklemeye gerek yok, bilanço belli zaten 2022 son çeyrek üstüne 2 adet zam ekle, dolardan dolayý kambiyo karý koy üstüne biraz gerisi tmm bilanço hazýr. 2022 son çeyrek 376 milyon kar gelmiþ 2 zam yüzde 60 yapýyor. 224 m diyelim oldu sana 600 milyon. 01ekim2023 dolar kuru 27.40 hadi yýl sonu 30 tl olsun . buradan da kambiyodan yüzde 10 kar . 1,5 milyar dövizden 150 milyon kar daha. iþte size sonçeyrek bilançcosu 750+. bunun altý üzer üstü tebessüm ettirir. yazarken bile heyecanlamadým çünkü herþey beklendiði gibi.

7.  Alýntý Originally Posted by defineci Yazýyý Oku
    bilançoyu beklemeye gerek yok, bilanço belli zaten 2022 son çeyrek üstüne 2 adet zam ekle, dolardan dolayý kambiyo karý koy üstüne biraz gerisi tmm bilanço hazýr. 2022 son çeyrek 376 milyon kar gelmiþ 2 zam yüzde 60 yapýyor. 224 m diyelim oldu sana 600 milyon. 01ekim2023 dolar kuru 27.40 hadi yýl sonu 30 tl olsun . buradan da kambiyodan yüzde 10 kar . 1,5 milyar dövizden 150 milyon kar daha. iþte size sonçeyrek bilançcosu 750+. bunun altý üzer üstü tebessüm ettirir. yazarken bile heyecanlamadým çünkü herþey beklendiði gibi.
    Finansman giderlerini dusmemissiniz 750 ustu gelirse cok iyi

evet son çeyrek
    bir önceki çeyreðe göre (2023 III çeyrek) % 30 satýþ geliri artýþý bekliyorum
    bir önceki brüt kar marjý % 57 bununda 59-60 gibi gerçekleþeceði

3 MÝLYAR TL satýþ geliri

1.75 MÝLYAR TL BRÜT KAR

1.37 MÝLYAR TL finansman gideri öncesi faaliyet karý

470 MÝLYON TL finansman gideri

900 MÝLYON TL NET KAR

vergi gideri - geliri deprem vergisi son taksiti ödendi

en kötümser rakam 800 olur

benim beklentim 850 MÝLYON TL net kar

bir önceki 376 yanýnda beni heyecanlandýrýyor

daha baþka heyecan arayanlar için borsamýzda o tür hisse çok

olmadý yamaç paraþütçülüðü
    Son düzenleme : deniz güneþ; 16-01-2024 saat: 20:30.
    yenilgi yýllarý, iyi bir okuldur

Sayfa 390/717 ÝlkÝlk ... 290340380388389390391392400440490 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •