Sayfa 394/931 İlkİlk ... 294344384392393394395396404444494894 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 3,145 - 3,152 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Şimdi vıopda bugün pozisyonu kapasa zarar mcgogo arkadaşın dediği kadar mı oluyor sn serkan.Pozisyon açılır açılmaz o kısmı karıştırmıyalım.O vıop işinden bugün vazgeçip çıkılsa zarar dendiği kadar oluyor mu.İkinci sorum da 4.18 e gidiş olmaz da dolar yukarı giderse zarar büyüyor mu.Y a da misal 4.60 a geldi biz yaklaşık ne kadar zarar yazıyoruz.Yoksa dolar 4.18 e gider biz zararı kaparız falan şu konjonkturde o işe benim aklım ermez.Mcgogo arkadaşın yazdıklarına kafa patlatıyorum vıopdan falan anlamadığımdan çok şey yazamıyorum,yorum yapamıyorum ama dediği mantıkta bizimkiler resmen sıçmış demektir.Eyvah ki ne eyvah.
    abilerim ablalarım kardeşlerim bu konuda yazdığımı aşağıda tekrarlıyorum. evet bir zarar var ve bu zarar göründüğü kadar. Zaten görünen de kol gibi 12 mil. kardan zarar var. süpriz yoooooookkkkk....
    yıl içinde pozisyon değiştiği için bugün dolar çıksa kar ediyor. ne kadar eder? dolar %10 çıksa 1 mil artı yazar (tahmini yazıyorum.)

Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    düşündüğünüz gibi değil. pay değerine yansımamış bir zarar yok. tüm varlıklar o günkü anlık değerlere göre hesaplanıyor.
    şimdi bir özet geçelim;
    yılbaşı varlık değeri 240 mil. TL. Bu parayı mevduat yapsak 6 ayda en az %7 kabaca 17 mil getirmesi lazım. 240 +17 -30 (temettü verdi) = 227 mil. (olması gereken). mevcut durumda elde 215 mil. var. işte net zarar 12 mil. TL. başka zarar yok hepsi bu.
    kısa pozisyonu yıl içerisinde kapatıp açabiliyorlar bu yüzden yayınlanan raporlarda en son anlaştıkları kontrat fiyatı geçiyor. dolar kısa pozisyonu daha fazlaydı, zaman içerisinde pozisyonu azaltmışlar bu da zararın büyümesini engellemiş. tamamen kapatsalardı güzel kar yazardık. Dolar kısa pozisyondan zarar yazarken, EUROBOND varlıklarından kur farkı karı geliyor ve bu fark birbirini karşılıyor. ayrıca EUROBOND ve bono kupon gelirleri var, bunlarda artı hanesine geçiyor. Ancak faizler yükseldikçe bono ve eurobond 2. el piyasa fiyatları değer kaybediyor. vadesi uzadıkça değer kaybı katlanarak artıyor. Bu gerçekleşen zararın büyük kısmı işte bu faiz artışı kaynaklı, 2. el piyasasındaki değer kaybıdır.
    Faizler düşmeye başladığında süreç tam tersine işleyecek ve kar katlanarak artacak (biz görür müyüz bilmem )
    uzun vade yatırım konusuna gelince, benim uzun vadeden anladığım 3-5 yıl yada daha uzun. bu hisse uzun vade için uygun değil, 1 yıldan kısa süre niyetiyle alıp, fiyatını bulduğunda satmak en doğrusu. Bunu nereden söylüyorum? son 10 yılda yaptığı hareketler bu şekilde.

Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    hakem dostum unutma ben senden sonra işyatcı oldum ve beni işyatçı yapan sizlersiniz, şimdi ne değiştide hemen zoru görünce kaçarım diyorsun ,neticede herkez emekli maaşı modundaydı burda.bizden daha eskiler bu gibi sarsıntıları mutlaka göz önünde bulundurulmuşlardır mutlaka ki söyledikleri emekli maaşını dile getiridiler.
    Kalvin senin için de benim için de yaşımız itibariyle düzenli gelir önemli.Bu şirket senle konuştuğumuz ilk dönemlerde yüzde 15 falan ortalama temettü veriyordu ve kağıdı 0.85 0.90 dan alabiliyorduk.O zaman faiz düşüktü.ve yüzde 20 falan ortalama getiri mükemmeldi.2 şey değişti birincisi faiz getirileri çok yükseldi ve giderek de yükselecek gibi duruyor,o açıdan işyat temettü geliri iskontosu falan tartışılır oldu.İkincisi ben bu kağıda ucuza eurobond alıyorum gözüyle giriyordum.Yani portföyün yüzde ellisi eurobonddu ve ben eurobonda hala gözüm kapalı güvenirim.Diğer yüzde 30 35 şirket tahvilleri faiz falan diye düşünüyordum ordan da sıkıntı yaşanması olasılık dahilinde değil.Vıopdan falan anlamadığımdan vıop gibi bir enstrumandan arkadaşın yazdığı gibi bir darbe yiyen fon yönetimine gözüm kapalı neden güveneyim.Bilirsin her şeyi ben net yazarım, kağıdı neden ve ne kadar güvendiğimi de daha önce defalarca yazdım.Serkan arkadaşın yazdığı gibi hatalarından dönerler bir formülle bu vıop olayından yırtarlarsa mesele yok, olmazsa ben takım tutar gibi yatırım yapmam.Rasyonel olmak lazım.Hele ki paranın giderek önem kazandığı ekonomik kriz dönemlerinde.Bu vıop işi kafamı karıştırdı kalvin.Düşüncelerim şimdilik böyle.

Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    abilerim ablalarım kardeşlerim bu konuda yazdığımı aşağıda tekrarlıyorum. evet bir zarar var ve bu zarar göründüğü kadar. Zaten görünen de kol gibi 12 mil. kardan zarar var. süpriz yoooooookkkkk....
    yıl içinde pozisyon değiştiği için bugün dolar çıksa kar ediyor. ne kadar eder? dolar %10 çıksa 1 mil artı yazar (tahmini yazıyorum.)
    Bak serkan arkadaş dolar arttı mı artık kar yazıyor diyor.Bu böyle olursa aklım erer.Yoksa para kazanmayan işyat nerden temettü verip para dağıtacak di mi kalvin.

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Bak serkan arkadaş dolar arttı mı artık kar yazıyor diyor.Bu böyle olursa aklım erer.Yoksa para kazanmayan işyat nerden temettü verip para dağıtacak di mi kalvin.
    daha önce zarar ettiğinde 18 civarında temettü dağıtmış deniyordu öyle hatırlıyorum.şimdi dolar artarsa kar mı yazacak pozisyonuna geldi işyat , ozaman benim görüşüme göre 24 ünden sonra büyük zarara hazırlıklı olmak gerek.

Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    daha önce zarar ettiğinde 18 civarında temettü dağıtmış deniyordu öyle hatırlıyorum.şimdi dolar artarsa kar mı yazacak pozisyonuna geldi işyat , ozaman benim görüşüme göre 24 ünden sonra büyük zarara hazırlıklı olmak gerek.
    Kalvin onu bunu anlamam ben.Hergün spk dan karnemize bakıyorum uzun süredir fona verdiğim not zayıf.Bu ilanihaye böyle gitmez.Notları A olmasın da B olsun C olsun geçer not olsun bunlar hep zayıf not alıyorlar benim gözümde, bu gidişle sınıfta kalırlar.Temettü oranı önemli değil, sermayeyi en azından korumaları lazım.Enflasyonist ortamda döviz kopmuş gitmiş aylarca yerİnde sayan portföy değeri olur mu.Bu serhat gürleyeni falan ben akıllı bişi sanırdım ,oğlum serhat bu global kriz arefesinde dolara karşı bu kadar büyük kumar oynanır mı hıyar.Bırak öyle saçma sapan sofistike işleri, eurobondların dolar faizleri,şirket tahvili şu bu allah ne verdiyse geçinir giderdik hepimiz .

Kalvin ben şu bu anlamam SPK dan günlük baktığımız değer artık yukarı hareketlenmeli.Biz fona güvenip paramızı emanet etmişiz, kar beklemek hakkımız.

Yoksa dolar şöyle olur böyle olur diye ben kafa patlatacaksam kendim trade ederim.Kendi kumarımı kendim oynarım.Hem de bunlardan çok daha iyi oynarım .En azından faiz getirisi altında kalacağımı hiç sanmıyorum.

Misal kalvin seçim arefesindeyiz ya sonuçlara elinde nakitle gireceksin.Önümüzdeki hafta sonuçlara göre bir taraf aşırı tepki verir.Misal ya dolar aşırı düşer ya da borsa.Elinde nakit olduğundan aşırı düşen ne varsa ona iki üç güne yayılmış alımlarla gireceksin.Nasılsa o aşırı düşen şey yerini buluyor üç beş para kazanılıyor böyle zamanlarda.Ama para bağlı olunca böyle zamanlarda atraksiyon yapamıyorsun.)))))))

Sayfa 394/931 İlkİlk ... 294344384392393394395396404444494894 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •