Artan

15,51 10 17:30
29,10 9.98 17:30
73,85 9.98 17:30
255,25 9.97 17:30
30,22 9.97 13:55
Artan Hisseler

Azalan

119,80 -9.99 17:31
16,16 -9.97 17:30
260,25 -9.95 17:31
16,68 -7.08 17:30
23,60 -6.42 17:31
Azalan Hisseler

İşlem

8.692.867.401,70 17:31
8.561.395.739,50 17:30
7.071.437.751,60 17:31
5.982.878.225,88 17:31
5.657.117.966,48 17:31
Tüm Hisseler
Sayfa 4/50 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon
Arama sonucu : 421 madde; 25 - 32 arası.

Konu: Yatırım Fonu Portföyleri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Altı yıl bireysel emeklilik ödeyip ev alırken sistemden çıkmıştım, 46 yaşında tekrar 10 yıllık başlamayı düşünüyorum, devlet katkısı gayet cezbedici duruyor.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by mask543 Yazıyı Oku
    Altı yıl bireysel emeklilik ödeyip ev alırken sistemden çıkmıştım, 46 yaşında tekrar 10 yıllık başlamayı düşünüyorum, devlet katkısı gayet cezbedici duruyor.

Allah bağışlasın. Çocuklarınızin eğitimi ekonominizde önemli yer tutuyor, inşallah hepsi emeklerinin karşılığını görürler.

Bende 14 yıldır kamuda çalışıyorum. 11 yıl sonra maaşsız emekliliği hak edeceğim ama, maaş için 13 sene beklemek benim için uzun.

Bende vergi avantajı varken bes'e girmiştim. Sonra kaldırılınca çıktım. Sonra tekrar girdim.

Hiçbirzaman geç değil ama, tasarrufa ve yatırıma ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi. İlk yıllarda anlaşılmasa da, uzun vadede bileşik getirinin etkisi muazzam oluyor.

Özellikle tek maaş çalışanlar için ve ek geliri olmayanlar için(ek iş, aileden yardım vs.) Tasarruf çok önemli. 10 yıl önceki maaşıma baktığımda altın karşısında %50 erimiş durumda. Üstelik bu süreçte kadro derece vs artışlarına rağmen. Geçmiş yıllarda plansız yatırımlar yaptığım için kendimi eleştiriyorum ama en azından bu süreçte oturduğum evi edindim.
    Kadrom teknik personel olduğu için kısmen idare edebiliyorum ama Allah asgari ücretle geçinenlerin yardımcısı olsun.

Kastettiğim cimri bir yaşam sürmek değil tabi ama böyle orta direk ve alt gelirli kesim için bu ve bundan sonraki yıllar ayağını yorganına göre uzatma dönemi. Bu yüzden tasarruf olarak kenara atılan her kuruşun iyi değerlendirilmesi çok önemli.

3.  Alıntı Originally Posted by mask543 Yazıyı Oku
    Bu konu hakkında yaklaşık bir buçuk sene önce bir arkadaşın sorusu üzerine forumda yazdığım cevabın bir kısmını aşağıya kopyalıyorum."Benim yaptırdığım poliçelerde herhangi bir getiri-birikim yok, dolayısıyla anaparanızın üzerine bir getiri elde etmediğiniz için süresinden önce ayrılmamanız durumunda stopaj vb. vergi kesintisi de olmuyor. Döviz bazında ödeme yapıp, poliçe süresi sonunda (asgari 12 yıl) risk (ölüm) gerçekleşmezse, yaşam teminatı adı altında ödediğiniz tutarı döviz olarak geri alıyorsunuz. Avantajları: 1-Hayat sigortanız oluyor, yaş ve sağlık durumuna göre ciddi teminatları var. Allah gecinden versin, hak vaki olursa geride kalanlara oldukça iyi bir birikim kalıyor. 2-Tabi ki hayırlı uzun ömür istiyor ve poliçe süresi sonunda hayatta olduğumuzu düşünüyoruz. Bu durumda ödediğimiz tutarın tamamını döviz olarak geri alıyoruz. Ama asıl avantajlı kısmı, ödenen tutarların belli koşullar ve limitler dahilinde, aylık vergi matrahından düşüyor olması. Böylece hem içinde bulunduğunuz aydaki vergi dilimine göre daha az vergi ödemiş oluyorsunuz, hem de aylık vergi matrahları kümülatif olarak hesaplandığı için üst vergi dilimlerine de daha geç girmiş oluyorsunuz. Farklı sigorta şirketlerinde benzer isimlerde farklı versiyonları var, iyice araştırmanızı öneririm. Nüanslar vergi açısından çok farkediyor. Örneğin birikimli (anaparanın üzerine getiri elde edilen) sigorta olursa ödediğiniz tutarın yüzde ellisini, birikimsiz olursa tamamını belirli limit ve koşullar altında vergi matrahından indirebiliyorsunuz. (Bu söylediklerim ücretli çalışanlarla ilgili, diğer gelir türlerini elde edenlerle ilgili bir araştırma yapmadım.) Sonuçta benim ödeme tutarım ve ücretime göre kabaca bir hesaplama yaptığımda, ödediğim sigorta priminin yıllık olarak ortalama yüzde yirmi beşini devlet bana iade etmiş olacak. "

Teşekkür ederim açıklama için

4. 1/3 Mps, 1/3 Tca, 1/3 Zpf portföyümün Ağustos ayı(1-31 Ağustos) getiri durumu;

MPS: % -6.03
    TCA: % +4.21
    ZPF: % %+4.59
    Pörtföy Getirisi: % +0.92

Portföyün ağustos ayı getirisi, borsanın performansı nedeniyle yaklaşık mevduat getirisi kadar oldu. Stratejide değişiklik yapmadan eylül ayında da aynı fonlarla devam ediyorum.

Portföyün 2020 aylık getirileri
    Ocak: % +5.13
    Şubat: % +0.54
    Mart: % -3.41
    Nisan: % +15.53
    Mayıs: % +1.82
    Haziran: % +4.60
    Temmuz: % +8.71

Herkese hayırlı kazançların olacağı bir ay dilerim.

5.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    1/3 Mps, 1/3 Tca, 1/3 Zpf portföyümün Ağustos ayı(1-31 Ağustos) getiri durumu;

Portföyün ağustos ayı getirisi, borsanın performansı nedeniyle yaklaşık mevduat getirisi kadar oldu. Stratejide değişiklik yapmadan eylül ayında da aynı fonlarla devam ediyorum.

sn trade .. burda tca ve zpf aynı sınıf olmamış mı... doğru bir yaklaşım mı acaba...

Bende Ağustos sonu itibariyle fon dağılımımı paylaşarak katkıda bulunayım.

Döviz ve altın vs. yatırımını fon aracılığıyla yapmayi tercih etmediğim icin burada görünmüyor. Sadece fonlar.

7 üzerinden ağırlıklarına göre risk puanı 4,5. Yani orta karar kafa rahat halindeyim.

Memnun olmadığım ve eklemek istediğim fonlar hala var. Duruma göre hareket etmeye çalışacağım. Döviz oranı %61 (Hedef %70).IMG_20200901_170006.jpg

7. Arkadaşlar OSD içeriğinde fakat daha iyi getirisi olan bir fon varmıdır? Birde OSD faiz artirimlari olacaksa yakın gelecekte getiri artışı saglarmi?

VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    1/3 Mps, 1/3 Tca, 1/3 Zpf portföyümün Ağustos ayı(1-31 Ağustos) getiri durumu;

Sizin portföyü beğeniyorum dengeli ve basit

Sayfa 4/50 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •