Sayfa 40/330 İlkİlk ... 3038394041425090140 ... SonSon
Arama sonucu : 2638 madde; 313 - 320 arası.

Konu: ISMEN - İş Yatırım Menkul Değerler

1.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Aman nazar değmesin, rotamız kuzey
    Maşallah diyelim abi, geçen ay iş için Sinop’taydım oradan belliymiş demek ki

2.  Alıntı Originally Posted by isoleyte Yazıyı Oku
    Bu arada ISMEN performansı da oldukça iyi gidiyor, kazancınız daim olsun.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

3. Yarın artık 25 üzeri atar orada biraz dinleniriz diyeceğim ama dinlenmeye fırsat vermiyorlar..Bank of bugün İSMEN de fena dayak yedi..Açıkçılar için bir bela İSMEN..

4.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Çok sağolun.

5.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Bu cevabı vereceğinden emin olsam da, sen söylemeden senin adına fikir beyan etmek istemedim. Var olasın hocam..

İki farklı analitik metotla yatırım yapan 2 değerli arkadaşı bir arada bulmuşken fırsatı kaçırmayayım dedim. Zamanınız için teşekkürler.

Bu arada sayın Müzikal, Buffet dedenin economic moat kriterlerini son çeyreklikler itibariyle sağlayan şirketleri filtrelemiştim ve sadece 5-6 şirket kalmıştı. Bunlardan birisi de SAYAS'tı. Bunları Ereğli sayfasında paylaşmıştım da, ama sonrasında "fikrimi dikte ediyorum" şeklinde suçlamalara maruz kalırım diye silmeye karar verdim. Sonra da VBTS KAP'ı gelince de iyi ki silmişim dedim kendi kendime. (Filtreleme yaptığım Excel dosyasını çöpe atmışım, ama isimler aklımda hâlâ: ORGE, SAYAS, ELITE, MACKO, HEDEF ve GARFA idi yanlış hatırlamıyorsam. Ancak bu kriterlerin devamlılığı da önemli olduğu için tek çeyreklik verilere göre çıkan sonuçlar ne kadar kıymetlidir, tartışılır. Bir de filtrelemenin sağlıklı olup olmadığını da geriye yönelik tekrar test etmedim işin açıkçası.)
    Çok teşekkür ederim nazik iltifatınız için Ben de sizin çalışmalarınızı ve yorumlarınızı beğeni ile izliyor ve çok takdir ediyorum. Kıymetli dostlardan birisiniz gözümde.

Açıkçası daha önce de belirttiğim gibi, bizim ülkemizde o kriterleri birebir almak çok sağlıklı sonuç vermez gibi geliyor bana. Biraz esnetmek gerekir. Ne de olsa gelişmekte olan bir ülkeyiz. Sanayimizin günümüzde ne kadar çok zorlukları olsa da, ilerleyen zaman içinde daha çok yol kat edeceğimizi düşünüyorum. Temelde bu ülkede yatırım yapmamın yegane sebebi budur.

Yapmış olduğunuz listedeki şirketlere Orge hariç (sanırım 5 yıl kadar oldu) hiç yatırım yapmadım. Orge'de de 2 sene kaldım, çok can sıktı çıktım. O kriterlerle (biraz esneterek) oluşturulmuş bir tabloyu takip etmekte fayda var bence. Gerçi benim de kendime göre yapmış olduğum bir puanlama çalışması var, oradan da güzel şirketler çıkıyor zaman zaman. Her potansiyelli şirket zaman içinde keşfediliyor, bazen çok hızlı da gidebiliyorlar. Açıkçası beğendiğim şirketlerde elim sat tuşuna nadiren gider. Hep alıcıyım ben

Şu anda 23 şirket + 2 banka var portföyümde. Satılacak malım var mı, abidik gubidik işler olmadığı sürece yok

Bu başlıklarda, yatırımcı profilimizi geliştirmek ve insanları kumardan uzak tutabilmek için yazıyorum. Ama pek çok kişi de yanlış anlayabiliyor yazdıklarımı. Olsun ne yapalım, bir kişiye bile ufak da olsa faydam olabiliyorsa ne mutlu bana. Sizin de benzer bir yaklaşımınız olduğunu düşünüyorum. Sayımız artmalı

6.  Alıntı Originally Posted by isoleyte Yazıyı Oku
    Vallahi alemsin Haftaya da bi Norveç seyahati patlatsan fena olmaz

7.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Çok teşekkürler Herkese bol kazançlar.

8.  Alıntı Originally Posted by balina Yazıyı Oku
    Yarın artık 25 üzeri atar orada biraz dinleniriz diyeceğim ama dinlenmeye fırsat vermiyorlar..Bank of bugün İSMEN de fena dayak yedi..Açıkçılar için bir bela İSMEN..
    Bunun sağı solu belli olmaz. Normal şartlarda beklentiler kuvvetli olduğu sürece bu seviyelerin altında değil üzerinde kalmalı. Ama burası borsa, her şey olabilir.

Daha önce de belirtmiştim, 2. çeyrek 1. çeyrekle benzer olacak. Ama 2. yarı yıl olayın rengi değişecek. Sanırım bunu satın alıyorlar, 2. çeyreği değil.

Hayırlısı olsun artık, yarın bilanço gelecek. Ardından nasıl bir yön olacak beraber seyredelim.

Sayfa 40/330 İlkİlk ... 3038394041425090140 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •