-
Iki Akademi Odulu, uc BAFTA Odulu ve uc Golden Globe sahibi Avustralyali aktris Catherine Elise 'Cate' Blanchett'in dogum gunu (14 Mayis 1969)

-
Irlandali roman ve cocuk kitaplari yazari Eoin Colfer'in dogum gunu (14 Mayis 1965)
"Rehberin Notu: Aslinda Nanoizm'e ait olmaktan daha kolay bir din vardi. Brequinda Gezegeni'nin Akil Bolgeleri'nde cok populer olan Yumusak Yumusak Tapinagi'nin uyeleri Evren'in belli basli savaslarinin cogunun bagnazlarin saldirgan bir sekilde kendi dinlerini yaymaya calismalari yuzunden ciktigini fark etmisler, bu yuzden kendi vaftiz metodlarinin tamamiyla acisiz olacagina ve vaftiz edilenin haberi olmadan gerceklestirilecegine karar vermislerdi. Butun yapilmasi gereken inananlardan birinin en kucuk uzantisini size dogru bes saniye uzatmasi ve yavasca 'Beep' demesiydi. Sonra onlari ilgilendirdigi kadariyla siz kiliselerinin uyesi oluyordunuz. Bes Brequinda yili icinde YY Tapinagi Akil Bolgeleri'nde en hizli buyuyen din olmustu. Ne yazik ki, Yumusak Yumusak adina yapilan kutsal savaslar olmadigi ve tek bir kisi bile bu yuzden sakatlanmadigi icin Tapinak, Galaktik Din Konseyi tarafindan taninmamis ve bagis alabilecek statuye sahip olamamis, boylece yarim ay yilindan daha az bir zamanda dagilmisti." Ve Baska Bir Sey Daha

"Guide Note: In point of fact, there was one religion that was even easier to belong to than Nanoism. The members of the Temple of Softly Softly, which was very popular in the Brequindan Mind Zones, realized that most of the Universe’s major wars had been caused by zealots aggressively spreading their own religion, so they decided that their own method of baptism would be completely painless and could be performed without the knowledge of the baptized. All it took was for one of the faithful to point his smallest digit in your direction for five seconds and softly say ‘Beep’, then as far as they were concerned, you were a member of the church. Within five Brequindan years, the Temple of SS was the fastest growing religion in the Mind Zones. Unfortunately, as there were no holy wars in the name of Softly Softly and not a single person was mutilated, the Temple was not recognized by the Galactic Council of Religions and did not qualify for charitable status and so disbanded in less than half a lunar cycle."
-
Akademi Odullu Amerikali yonetmen, aktris ve yapimci Sofia Carmina Coppola’nin dogum gunu (14 Mayis 1971)

-
Karayip adasi Dominikli - Ingiliz roman yazari Jean Rhys’in olum yildonumu (14 Mayis 1979)
“Jilet gibi otlar bacaklarimi , kollarimi kestiklerinde ‘insanlardan daha iyi ‘ diyordum kendi kendime. Kara yada kizil karincalar ,beyaz karincalar kivil kivil dolup tastigi kocaman yuvalar ,beni iliklerime kadar islatan yagmur , bir keresinde bir yilan gordum . Hepsi, hepsi insanlardan daha iyiydi.” Genis Genis Bir Deniz

“And if the razor grass cut my legs I would think 'It's better than people.' Black ants or red ones, tall nests swarming with white ants, rain that soaked me to the skin - once I saw a snake. All better than people. Better. Better, better than people.”
“Egrelti otlarinin , irmagin kokusu da geldi ve kendimi yeniden guvende hissettim , sanki imanlilardan biriymisim gibi. Godfrey biz de iman olmadigini soylemisti .Bir gun kafayi cektiginde hepimizin cehennemlik oldugumuzu , dua etmenin de bir ise yaramayacagini aciklamisti.”

“There was a smell of ferns and river water and I felt safe again, as if I was one of the righteous. Godfrey said that we were not righteous. One day when he was drunk he told me that we were all damned and no use praying.”
-
The Great American Love Goddess ve Gilda lakapli Amerikali aktris (Margarita Carmen Cansino) Rita Hayworth’in olum yildonumu (14 Mayis 1987)

-
Ingiliz rock grubu Def Leppard, mukemmel album olan 6.studyo albumu Slang’i 14 Mayis 1996'da Mercury Records etiketiyle piyasaya surdu.
-
20. yuzyilin en populer ve etkili sanatcilarindan Italyan asilli Amerikali sarkici, aktor ve yapimci "Ol' Blue Eyes" Francis Albert 'Frank' Sinatra'nin olum yildonumu (14 Mayis 1998)

-
Pulitzer Siir Odulu (1969), Amarika (Bas Sair) Devlet Sairi (1974, 1997), Bollingen Odulu (1987) ve Robert Frost Madalyasi (1998) gibi odullere sahip Amerikali sair Stanley Kunitz’in olum yildonumu (14 Mayis 2006)

“Yeryuzu benim yurdumdu, ama orda bile yabanciydim. Bu madeni kabuk. Yuzer gibi yuruyorum. Yildizlar arasindaki o eski savaslarda dev gibi toplarin gurleyisi! Biliyorum, yabanciliktan hic kurtulamayacagim, yolculugum hic bitmeyecek. Ozlemli diye belleyin beni, korkulu, yucelmis bilin. Ben aydaki adaminiz, dev aynasinda gezinenlerin kirintisi, borclarin kok saldigi yerden otede nabzi atan ada bicimindeki evrenlere sicramaya can atiyorum. Sonsuz uzay, insan yuregini kavrayip sarsiyor, ama yoklugun tam orta yerinde hayat amansizca cagiriyor hayati. Merih’e yollayin mektuplarimi. Ne haberler var Andromeda’daki koskoca kivrik burctan ve Samanyolu’ndaki yildizlardan?”
Yabanciydim yeryuzunde.
Ayak basinca aya, basliyorum
yeni kutsal kentlere
dogru sen ve kutlu gezilere
ta yabanci burclarda.
Sicak. Soguk. Sessizligin yanardaglari.
Sukunet Denizi
calkaniyor olculmez kuvvetin kiyilarinda.
Ve otelerde
Yildizlarin butun usu.

“Earth was my home, but even there I was a stranger. This mineral crust. I walk like a swimmer. What titanic bombardments in those old astral wars! I know what I know: I shall never escape from strangeness or complete my journey. Think of me as nostalgic, afraid, exalted. I am your man on the moon, a speck of megalomania, restless for the leap toward island universes pulsing beyond where the constellations set. Infinite space overwhelms the human heart, but in the middle of nowhere life inexorably calls to life. Forward my mail to Mars. What news from the Great Spiral Nebula in Andromeda and the Magellanic Clouds?”
I was a stranger on earth.
Stepping on the moon, I begin
the gay pilgrimage to new
Jerusalems
in foreign galaxies.
Heat. Cold. Craters of silence.
The Sea of Tranquility
rolling on the shores of entropy.
And, beyond,
the intelligence of the stars.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız