Sayfa 4036/7020 İlkİlk ... 303635363936398640264034403540364037403840464086413645365036 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 32,281 - 32,288 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Ingiliz Heavy Metal grubu Iron Maiden, 4.studyo albumu Piece of Mind’i 16 Mayis 1983’de Capitol Records etiketiyle piyasaya surdu.

2. Amerikali senarist, roman, oyun ve kisa oyku yazari Irwin Shaw’un olum yildonumu (16 Mayis 1984)

“Ayaklarinizin ustunde olebilirsiniz ya da dizlerinizin ustunde yasarsiniz. / You can die on your feet, or you can live on your knees.”

“Butun iyi toplumsal iliskilerin temeli yalandir. / Lies,are the foundation of all decent social relations.”

"Belki de mutsuz bir gercegi kabul etmek zorundayiz. Belki hicbir sorunun dogru bir cozumu olmadigi bir cagda yasiyoruz. / Perhaps we may have to resign ourselves to an unhappy fact. Perhaps we live in a time in which there are no correct solutions to any problem."

"Eger daha basindan ne yaparsan yap dogru sekilde davranamayacagini kabul edersen, o zaman sorumluluklarinin agirligi biraz olsun hafifler. / If you're resigned in advance to knowing that you can't act correctly, no matter what you do, maybe you will be relieved of some of the burden of responsibility."

3. Tony Scott'in yonettigi, Tom Cruise, Val Kilmer,Tim Robbins ve Kelly McGillis'in basrollerini paylastigi Top Gun, 16 Mayis 1986'da tum Amerika'da vizyona girdi.

"Iyi bir pilot, olanlardan ders alir ve ogrendiklerini uygulamak icin elinden geleni yapar. Yukarida, hayati zorlamaliyiz. Bu, isimiz."

"A good pilot is compelled to evaluate what's happened, so he can apply what he's learned. Up there, we gotta push it. That's our job."

https://www.youtube.com/watch?v=r5h5JrzJMtQ

4. Amerikali aktris ve manken Megan (Denise) Fox’in dogum gunu (16 Mayis 1986)

5. Muppet Show, Fraggle Rock ve Susam Sokagi'nin yaraticisi, Amerikali kuklaci, sanatci, karikaturist, mucit, senarist ve film yapimcisi James Maury 'Jim' Henson'in olum yildonumu (16 Mayis 1990)

6. Elf, Rainbow, Black Sabbath, Dio, ve Heaven & Hell metal gruplarin bazilarinin kurucusu, bazilarinin uyesi olan Amerikali muzisyen, sarkici ve soz yazari Ronnie James Dio’nun olum yildonumu (16 Mayis 2010)

7. Kanadali - Amerikali yazar Jack Kerouac’in Yolda (On The Road- Sulla Strada) romani, 36 metrelik ve tek bir rulo halindeki orjinali, 16 Mayis 2012’de Paris Mektuplar ve El Yazmalari Muzesi'nde sergilenmeye basladi.

"Basim donunceye kadar dolastim. Sanki ruyadaydim da ucurumdan yuvarlaniyordum. Icimden ah, sevdigim kiz nerede, diye gecirdim, asagidaki kucuk dunyada bakmadigim gibi bakindim etrafa. Onumde Amerika kitasinin buyuk dogal girinti cikintilari, uzaklarda bir yerlerde de havaya toz bulutu ve kahverengi duman puskurten manyak, heybetli New York. Doguda bir kahverengilik ve bir kutsallik vardi, California ise badana yapilmis gibi beyaz ve bos kafaliydi, en azindan o siralar boyle dusunuyordum." Yolda

"I spun around till I was dizzy; I thought I'd fall down as in a dream, clear off the precipice. Oh where is the girl I love? I thought, and looked everywhere, as I had looked everywhere in the little world below. And before me was the great raw bulge and bulk of my American continent; somewhere far across, gloomy, crazy New York was throwing up its cloud of dust and brown steam. There is something brown and holy about the East; and California is white like washlines and emptyheaded -- at least that's what I thought then."

8. — Insanı her bir tarafindan SIKAN, sanki topragi kanimizla islatacakmiscasina bizi paramparca ederek tozumuzu avuc avuc oraya buraya bosaltan bu dunya. Biz ne yaptik? Ruhumuz neden curudu bizim? Annen derdi ki, en azindan Tanri'nin merhametine sahibiz. Ve sen onu inkar ediyorsun, Susana. Baban oldugumu neden inkar ediyorsun?

— Sen deli misin?

— Bunu bilmiyor muydun?

— Sen deli misin?

— Tabii ki deliyim, Bartlome. Bunu bilmiyor muydun?

— Este mundo que lo aprieta a uno por todos lados, que va vaciando puños de nuestro polvo aquí y allá, deshaciéndonos en pedazos como si rociara la tierra con nuestra sangre. ¿Qué hemos hecho? ¿Por qué se nos ha podrido el alma? Tu madre decía que cuando menos nos queda la caridad de Dios. Y tú la niegas, Susana. ¿Por qué me niegas a mí como tu padre?

—¿Estás loca?

—¿No lo sabías?

—¿Estás loca?

—Claro que sí, Bartolomé. ¿No lo sabías?

Sayfa 4036/7020 İlkİlk ... 303635363936398640264034403540364037403840464086413645365036 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •