Sayfa 408/637 İlkİlk ... 308358398406407408409410418458508 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,257 - 3,264 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Eurobondlar Türk şirketlerinin eurobondu ise ki öyledir mutlaka, farkeden birşey yok. Faizler çok ciddi yükselirse onlarda çöp olur, sadece dolar artacağı için kısmen TL tahvillere göre daha az çöp olur.

Kriz bekleyen kişi eğer krizin geleceğinden kendi adına emin ise yapacağı şey %100 dövize geçmek (%50 usd - %50 euro). Beklediği kriz gelince %100 eurobonda geçmek (%50 usd - %50 euro cinsi eurobond). Kriz bittiğinde tekrar dövize dönmek.

Bunu diyorum ama kimsede beceremez, bunuda söyleyeyim çünkü dediğimi yapabilmek için ayrıca müneccim olmak gerekiyor.
    Eurobonda kriz zamanında hiç bir şey olmaz değeri düşer dolar artar nihai olarak zarar olmaz.Ben sekiz yıl eurobond taşıdım dinamiğini çok ama çok iyi bilirim.Eurobond asla çöp olmaz ama anlatmak uzun iş bu topiğin konusu da değil.Müneccimliğe gelince sabahtan beri okuyorum o kadar çok kağıtda o kadar çok insan dediğiniz işi yapmış ki benim kriz tahminim hiç kalır.Neyse ben aklımdakini yazdım ne yapacağımı yazdım.Herkes bu borsa oynunun gazozuna oynanmadığını bilsin sonra bir darbe yenir adamı maddi anlamda 10 yıl geri atar.Herkese bol kazançlar saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    %100 katiliyorum.

2006 da portfoy bosaltip full nakitte iken 2009 martinda 1.6 TL den ARCLK ve 1.00 TL den TOASO alamamis birisi olarak konusuyorum.

Bu tip kagitlari secmeye soyunmadan once sektor analizi ile ise baslamak lazim.
    Sonra o sektorde kimler var ve en onemlisi buyumesini bekledigimiz bu sektorden pay kapmak icin baslamis olan veya tamamlanma asamasina gelen yuklu yatirimi kimin var seklinden ilerlemeliyiz.
    Tabi bunu yaparken ilk 3 kriteri de ( sahibi kim, temettu veriyor mu ve uzun vadeli trend acisi) gozden kacirmamaliyiz.

Syg,
    EGEEN, HEKTS vb. hisseler için tren kaçtı mı? Bu hisseleri toplasak 10 sene sonra enflasyona ya da dolara ezilmiş olur muyuz?

3.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Dudu Abi geleceği net bilemeyiz tabi ama Sasa çok dikkat edilmesi gereken bir şirket, 2021 yılı sonunda 1.85 milyar dolar satış gelirine ulaşacağı tahmini var. 2017/12 aylık bilançosunda toplam satışlar 435 milyon usd.
    Patronun öyle bir öngörüsü var ancak bulunduğu sektörde yabancı firma olarak çok ciddi rakipleri var.

4.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Tamamen beyin fırtınası olması için sorulan sorulardır;

1-) Şu anda kriz bekleyenler var ancak herkes beklerken olmaz diyebileceğimiz kadar yüksek bir oranda mı? Yoksa tam tersine borsaya yeni giriş hızı eskiye göre daha mı fazla?

2-) Endeksin dolar cinsinden şişik olmadığını ve F/K cinsinden şişik olmayan sanayi şirket bulunduğunu kabul ediyorum. Ancak ABD borsasında bir çöküş yaşandığında burasının nasıl etkileneceğinin bu iki kabulle ilgisi ne kadardır?
    Bana sormadın ama, ben de fikrimi yazayım.

Uzmanlığım makroekonomi, artı gelişmekte olan ülke piyasaları da diyebiliriz. 2000 yılında Saruhan Özel den(kendisi o zamandan bugüne denizbank ın baş ekonomistlerinden biridir) bunun dersini aldığımda, bu kavram henüz doğru dürüst bilinmiyordu, o zamanlar internet bu kadar yaygın değil, dünyada ne olup bittiğinden bizim yerli speklerin pek haberi olmazdı...o günden bu güne çok şey değişti.

Şunu çok net söyleyeceğim...Kriz çoğunluk beklerken gelmez konusu safsatadır...Kriz pekala çoğunluk beklerken gelir, 2000 deki .com krizi, 2008 deki mortgage krizi..hepsini çoğunluk bekliyordu. bilinemeyen şey zamanlamadır. Yani .com krizi 2-3 sene konuşulmuş, sonunda gelmişti...Mortgage krizi üzerine kitaplar yazılmış..doktora tez konum abd mortage krizi olduğu için konuyu gayet yakından takip etmiştim...tez için araştırma yaptığım bir kitap, 2004 basımlıydı, ve mortgage krizi geliyor diye bağırıyordu adeta.

Maalesef, çok yanlış genellemeler var, hisse seçimi konusunda çok iyi olan bir arkadaş, makro beklentiler konusunda çok yanıltıcı konuşabilir...bu nedenle kimin hangi görüşlerini, ne ölçüde dikkate almanız gerektiğini iyi bilmeniz lazım.

mesela mevzu uzun vade yatırım için hisse seçimi ise, dudu abimiz güzel bir örnek olabilir...ama kendisinin makro ekonomi konusundaki yorumları çok da isabetli olmayabilir...zaten gördüğüm kadarıyla değişik konularda pek yorum da yapmıyor

Eurobondlar Türk şirketlerinin eurobondu ise ki öyledir mutlaka, farkeden birşey yok. Faizler çok ciddi yükselirse onlarda çöp olur, sadece dolar artacağı için kısmen TL tahvillere göre daha az çöp olur.

Kriz bekleyen kişi eğer krizin geleceğinden kendi adına emin ise yapacağı şey %100 dövize geçmek (%50 usd - %50 euro). Beklediği kriz gelince %100 eurobonda geçmek (%50 usd - %50 euro cinsi eurobond). Kriz bittiğinde tekrar dövize dönmek.

Bunu diyorum ama kimsede beceremez, bunuda söyleyeyim çünkü dediğimi yapabilmek için ayrıca müneccim olmak gerekiyor.
    Ha elinde dövizle bekleyenler kriz anında döviz fırladığında eurobondları dipten alsalar baya kazanırlar o kısmı doğru.

6. Arkadaşlar bu kriz sohbeti ile ilgili son kez kendi adıma birşeyler yazayım ve kendi adıma noktalayayım.

Borsada krizler olabilir, bu borsanın doğası gereğidir. 1 ay sonrada olabilir, 1 sene sonrada olabilir, 10 sene sonrada olabilir. Kimse tarihini bilemez.

Krize nakitte girebilir ve hisse alabilirseniz elbette paranızı 10'a katlayabilirsiniz.

Benim kastettiğim bunu pratikte yapabilen yoktur. 80 milyonluk ülkede 2008 krizine nakitte girip, herşeyini gömüp parasını 1 senede 10'a katlamış sadece 1 kişi bile olsaydı, emin olun hepimiz adını bilirdik.

Kriz bekleyeyim derken mevcut fırsatları kaçırıyor olabilirsiniz, şirketler yatırım yapıyor, büyüyor. 3 sene sonra bazı şirketler için diyeceğiz ki vaybe 3 senede % bilmem kaç kat arttı, keşke zamanında alsaymışız.

İşte bizim amacımız şimdi bu şirketleri bulabilmek olmalı. Eğer bu başlığın amacı yatırımsa böyle olur yatırımcılık.

Kriz bekleyip mal almaya çalışmak trader işidir, dediğim gibi yapabilen varsa saygı duyarım ama bana bu başlıkla hiçbir alakası yok gibi geliyor.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bana sormadın ama, ben de fikrimi yazayım.

Uzmanlığım makroekonomi, artı gelişmekte olan ülke piyasaları da diyebiliriz. 2000 yılında Saruhan Özel den(kendisi o zamandan bugüne denizbank ın baş ekonomistlerinden biridir) bunun dersini aldığımda, bu kavram henüz doğru dürüst bilinmiyordu, o zamanlar internet bu kadar yaygın değil, dünyada ne olup bittiğinden bizim yerli speklerin pek haberi olmazdı...o günden bu güne çok şey değişti.

Şunu çok net söyleyeceğim...Kriz çoğunluk beklerken gelmez konusu safsatadır...Kriz pekala çoğunluk beklerken gelir, 2000 deki .com krizi, 2008 deki mortgage krizi..hepsini çoğunluk bekliyordu. bilinemeyen şey zamanlamadır. Yani .com krizi 2-3 sene konuşulmuş, sonunda gelmişti...Mortgage krizi üzerine kitaplar yazılmış..doktora tez konum abd mortage krizi olduğu için konuyu gayet yakından takip etmiştim...tez için araştırma yaptığım bir kitap, 2004 basımlıydı, ve mortgage krizi geliyor diye bağırıyordu adeta.

Maalesef, çok yanlış genellemeler var, hisse seçimi konusunda çok iyi olan bir arkadaş, makro beklentiler konusunda çok yanıltıcı konuşabilir...bu nedenle kimin hangi görüşlerini, ne ölçüde dikkate almanız gerektiğini iyi bilmeniz lazım.

mesela mevzu uzun vade yatırım için hisse seçimi ise, dudu abimiz güzel bir örnek olabilir...ama kendisinin makro ekonomi konusundaki yorumları çok da isabetli olmayabilir...zaten gördüğüm kadarıyla değişik konularda pek yorum da yapmıyor
    Teşekkür ederim Sn Cautionary,

Krizler hakkında şöyle güzel bir söz var, bilirsiniz:
    "A predicted economic crisis always comes later than expected, but when it finally arrives it will happen much faster than anticipated."

Makro ve ekonometriyi ben de severim, doktoraya yolum çok tabi daha..

Arkadaşlar bu kriz sohbeti ile ilgili son kez kendi adıma birşeyler yazayım ve kendi adıma noktalayayım.

Borsada krizler olabilir, bu borsanın doğası gereğidir. 1 ay sonrada olabilir, 1 sene sonrada olabilir, 10 sene sonrada olabilir. Kimse tarihini bilemez.

Krize nakitte girebilir ve hisse alabilirseniz elbette paranızı 10'a katlayabilirsiniz.

Benim kastettiğim bunu pratikte yapabilen yoktur. 80 milyonluk ülkede 2008 krizine nakitte girip, herşeyini gömüp parasını 1 senede 10'a katlamış sadece 1 kişi bile olsaydı, emin olun hepimiz adını bilirdik.

Kriz bekleyeyim derken mevcut fırsatları kaçırıyor olabilirsiniz, şirketler yatırım yapıyor, büyüyor. 3 sene sonra bazı şirketler için diyeceğiz ki vaybe 3 senede % bilmem kaç kat arttı, keşke zamanında alsaymışız.

İşte bizim amacımız şimdi bu şirketleri bulabilmek olmalı. Eğer bu başlığın amacı yatırımsa böyle olur yatırımcılık.

Kriz bekleyip mal almaya çalışmak trader işidir, dediğim gibi yapabilen varsa saygı duyarım ama bana bu başlıkla hiçbir alakası yok gibi geliyor.
    Niye sayın syılmaz konu başlığı beyaz yaka için yatırım koçluğu yani bir anlamda herkes daha fazla para kazansın yatırımlarından maksimum fayda sağlasın ,öyle değil mi.E çöküş beklentimiz varsa dikkatli olun bu yıl böyle bir şey olabilir fazla borsaya yüklenmeyin gerekirse satın çıkın demek de bir nevi yatırım koçluğu değil mi.Ben o anlamda yazdım ,yoksa elbette isteyen istediği şirketten istediği kadar istediği fiyattan alsın.Zaten ben de kriz sonrası gene borsaya gireceğim(Zamanında çıkabilirsek tabi) borsaya asla karşı değilim arkadaşlar emlaktan falan on kat daha mantıklı)))))))

Sayfa 408/637 İlkİlk ... 308358398406407408409410418458508 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •