Bugünkü düşüşün sebebi belli oldu:
https://www.paramedya.com.tr/devami/...tin-dagitacak/
Bugünkü düşüşün sebebi belli oldu:
https://www.paramedya.com.tr/devami/...tin-dagitacak/
Tera yatırım İşbankasının 3 çeyrek konsolide olmayan kar değeri olarak 19 milyar tahmin belirtmiş. Bazı aracı kurumlarında 3 çeyrek kar beklentisi yüksek. Sonuç olarak 3 çeyrek kobsolide bilanço 24-25 milyar civarı gelmesi halinde 9 aylık kar 55 milyar ve üstü olacaktır, yıllıkta ise kar rakamı 80 ve üstü olması muhtemel.
SPK İşbankasının başvurusunu bir kaç hafta içerisinde sonuçlandıracaktır. Spk bülteninde şirket hakkında epey açıklayıcı bilgiler olacaktır ve 9 aylık bilanço açıklandığında ise şirketin gerçek defter değerini görme şansımız olucak. Halka arz fiyatı hakkında bir ışık verecektir.
yahu ortam gergin, dibimizde savaş var savaş. siz hala iş bankası kar açıklayacak vs. diyorsunuz. körfez savaşını yaşadım ben, hem de kaç kez. bizim borsanın üzerinden tren geçti o zamanlar. ülke ekonomisi zaten istim üstünde, seçime kadar maçı götürüp, kamyonu devirmeden gitmek için yapılan bütün dümenler. yok uluslararası fonlarla görüşüyorlarmış da mış mış . hikaye anlatmasınlar ekonomi bitik. faizler bir sonraki toplantıda da en az 5 puan yukarı gidecek. bu ortamda borsa yükselemez. kalan üç beş yabancıda kaçmak için fırsat kolluyor. taşı toprağı, tası taragı satarlarsa o başka. yatırım yapmaya değil fabrika kuracağım ayağına bizim değerli arazilerimizi almaya gelirler ancak. yatırım tavsiyesi değildir.
neden söylediklerim yanlış mı çıkıyor.. burda millete gaz vermek zorunlu diye bir kural mı var. asıl siz kabak tadı veriyorsunuz. burası herkese açık bir forum. iyisiyle kötüsüyle okursunuz geçersiniz. dediklerim çıkıyor diye üzülmeyin bu yılların tecrübesi. biraz belki feyz alırsınız. bir daha söylüyorum benim yazdıklarıma cevap olarak yazarsanız bende yazmak zorunda kalırım. hikaye anlatıp duruyorsunuz günlerdir. hisse her gün aşağı gidiyor. yatırım tavsiyesi falan değildir.. benim görüşümdür.. bırakın herkes özgürce kendi görüşünü yazsın. zaten yazılanlar ertesi gün ya çöp oluyor ya haklı çıkılıyor. neden bu rahatsızlık.. burası iş bankası polyana forumu değil. olumlu olumsuz görüşlerimizi yazacağız. biraz tahammül edin yahu.. hakaret mi ediyorum haşa zaten kimse kimseye edemez. bırakın bende yorumumu yapayım.. sakin olun fazla takılmayın .. tamam haklı çıkıyorum üzülüyorsunuz ama yapacak bir şeyimde yok.. yatırım tavsiyesi değildir.. yazdıklarım beni bağlar...
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
ben kimseye sataşmıyorum, böyle bir adetim yok ve olamaz. sadece kendi yorumumu yapıyorum. bu arada biz ailece farklı kademelerde çalışarak emekli olmuş eski iş bankalıyız. iş bankasının ne kadar büyük bir kurum olduğunu ben zaten çok iyi biliyorum. ama zaten kamuya mal olmuş bir konu üzerinden uçacak kaçacak diye yorum yapmak artık baydı. bende ister istemez böyle yorumlara refleks olarak kendi yorumlarımı yapıyorum ve şimdiye kadarda şükür terste kalmadı yorumlarım. bu hisse gidecek mi tabi ki gidecek. ama borsamızın durumu şuan buna müsait mi maalesef değil. ülkemiz bir sırat köprüsünden geçiyor mu maalesef geçiyor. orta doğuda bir ülke hapşırsa biz nezle oluruz. bu hep böyle olmuştur. faizler yükselmeye devam edecek, kurlar da öyle. enflasyon belki seçime kadar marketlerin, çarşı pazarın, üzerindeki baskı ile ve diğer iş çevrelerine durun seçime kadar dendiği için bir nebze yataya geçebilir ama seçimden sonra daha vahim bir tablo bekliyorum. borsamız artık ucuz değil, çok kısa sürede çok hızlı yükseldi. millet hangi halk arz olsa balıklama atladı üzerine. ama artık denizin sonuna gelindi. bakın endeks 8500 ü geçip orada kalamıyor. bu ortamdan doğal olarak iş bankası da etkilenecek/etkileniyor. benim şahsi görüşümdür kimseyi bağlamaz. yatırım tavsiye değildir...
Yer İmleri