Sayfa 409/415 İlkİlk ... 309359399407408409410411 ... SonSon
Arama sonucu : 3319 madde; 3,265 - 3,272 arası.

Konu: ALKA - Alkim Kağıt

1. Yatırımla ilgili son haberleri muhtemelen 2. çeyrek faaliyet raporunda görebiliriz. Google maps uydu fotoğraflarından bakarsanız ilave bölüm kaba inşaatı büyük oranda bitmiş. Linkedin Boryapı , ilave yatırımın inşaat taşeronu, Web sayfasında temmuz ayına ait fotoğraflar var. Muhtemelen son çeyrelte makine montajı ve devreye alma yapılır. 2025de tam kapasite çalışacağını yazıyorlardı önceki faaliyet raporlarında.

Yeni yatırım ile kapasite 215000 ton oluyor. Geçmiş raporlardan anladığım kadarıyla ton başına ortalama satış yaklaşık 1000$. 2025 için yüzde75 kapasite dersek ve ortalama dolar kurunu 45 kabul edersek toplam ciro 7250milyon oluyor. yüzde15 net kar marjı kabul edersek hisse başı kar yaklaşık 5.92tl. 10fk ile işlem görecek olursa hisse fiyatı 59 lira olur ve dolar kuru 50 dersek hisse başı fiyat 1.2 dolara gelebilir. Şu an yaklaşık 0.85 dolar seviyelerinde. İyimser senaryo ve piyasa koşullarına göre hedef hisse fiyatı 1.2 dolar üstü de olabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by cango1985 Yazıyı Oku
    Yatırımla ilgili son haberleri muhtemelen 2. çeyrek faaliyet raporunda görebiliriz. Google maps uydu fotoğraflarından bakarsanız ilave bölüm kaba inşaatı büyük oranda bitmiş. Linkedin Boryapı , ilave yatırımın inşaat taşeronu, Web sayfasında temmuz ayına ait fotoğraflar var. Muhtemelen son çeyrelte makine montajı ve devreye alma yapılır. 2025de tam kapasite çalışacağını yazıyorlardı önceki faaliyet raporlarında.

Yeni yatırım ile kapasite 215000 ton oluyor. Geçmiş raporlardan anladığım kadarıyla ton başına ortalama satış yaklaşık 1000$. 2025 için yüzde75 kapasite dersek ve ortalama dolar kurunu 45 kabul edersek toplam ciro 7250milyon oluyor. yüzde15 net kar marjı kabul edersek hisse başı kar yaklaşık 5.92tl. 10fk ile işlem görecek olursa hisse fiyatı 59 lira olur ve dolar kuru 50 dersek hisse başı fiyat 1.2 dolara gelebilir. Şu an yaklaşık 0.85 dolar seviyelerinde. İyimser senaryo ve piyasa koşullarına göre hedef hisse fiyatı 1.2 dolar üstü de olabilir.
    öncelıkle ınsaat bıtmıs olmalı hatta makıne kuruluma da bıtme asamasında olmalı . verdıgınız rakamlara gelecek olursak en kotu senaryo bu olur :) ulke ıhtıyacı ve uretım kapasıtesı baz alınınca kapasıte 85 oranın altına ınmez . kademelı devreye gırecek dıye dusunursek 2025 de8/9 mılyar hasılat karısmıza cıkar . ve kar marjıda verımlılık nedneıyle bu yenı aytırm kaynaklı daha yukske cıkar
    bu arada genel kurul kararı bıldırlımedı . ben ışleme açılmaz dıye bılıyordum ama sanırım bır suresı var . 3 gun belkı . hatırlamıyorum

3. Temmuz ayına ait fotoğraflarda hala cephe ve çatı tam kapanmamıştı. Tüm inşaat projelerinin takvimlerinde sarkma olduğunu düşünürsek bence devreye alma 2025 yıl içine sarkabilir. Bence önemli olan hammadde stokları sonrası oluşacak kur krizi nedeniyle marj sorunu yaşanmaması. tüm ambalaj ve kağıt sektörü 2023de bu sıkıntıyı yaşadı. Böyle bir sorun olmazsa dolar bazında kazanç sağlayacağımızı umuyorum :)

4.  Alıntı Originally Posted by cango1985 Yazıyı Oku
    Temmuz ayına ait fotoğraflarda hala cephe ve çatı tam kapanmamıştı. Tüm inşaat projelerinin takvimlerinde sarkma olduğunu düşünürsek bence devreye alma 2025 yıl içine sarkabilir. Bence önemli olan hammadde stokları sonrası oluşacak kur krizi nedeniyle marj sorunu yaşanmaması. tüm ambalaj ve kağıt sektörü 2023de bu sıkıntıyı yaşadı. Böyle bir sorun olmazsa dolar bazında kazanç sağlayacağımızı umuyorum :)
    zaman zaman murat bey ıle gorusurum süreç planlandıgı gıbı devam ettıgını belırttı hep. ayrıca ıhtımal vermıyorum buna . bu 200 m uzunlugunda 5500 ton olan makıne uzun sure depo da bekletılemez :)
    1992 yılında 1 milyar mark malıyetlıydı :)

5. Çok iyi haberler. 2025 alka'nın yılı olacak :) Heyecanla ikinci çeyrek sonuçlarını bekliyoruz.
    Murat bey kimdir? Yatırımcı ilişkileri sorumlusu mu?

6.  Alıntı Originally Posted by cango1985 Yazıyı Oku
    Çok iyi haberler. 2025 alka'nın yılı olacak :) Heyecanla ikinci çeyrek sonuçlarını bekliyoruz.
    Murat bey kimdir? Yatırımcı ilişkileri sorumlusu mu?
    evet doğrudur .
    bugun gelen haberle ek ekipmanlar için son çeyrek 2025 ılk yarısına sarktı . bunu şöyle okumak lazım .

alep daralması yok . erteleme yok . yavaşlatma yok . sadece yenı ekipman takvıysı nedenıyle oluşan uzama suresı var .
    burda da kapasite artırımı ıle ılgılı sorun yok

7. Kağıt fiyatlarında sanki bir düşme var 2023'e göre.

Yoksa ALKA'cı olduğum için bana mı öyle geliyor.

8.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Kağıt fiyatlarında sanki bir düşme var 2023'e göre.

Yoksa ALKA'cı olduğum için bana mı öyle geliyor.
    şimdılık baz etkısı ama önümüzde ki dönemde kur atağı olmaz ise enflasyon 2023/24 de kı gibi olmayacak . bu kadar kısmı parasal sıkılaşmanın etkısı olacaktır .
    ama kuresel paper endeksı de petrol rafıne marjları gıbı düşük seviye de .

Sayfa 409/415 İlkİlk ... 309359399407408409410411 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •